Facebookin oma kryptovaluutta markkinoille ensi viikolla

Jo vuoden 2019 alusta lähtien on puhuttu Facebookin kehitteillä olevasta omasta kryptovaluutasta. Tämän valuutan on puhuttu olevan tulevaisuuden maksuväline Facebookin sekä Facebookin omistaman Watsappin sisäisille ostoille sekä ajan kuluessa myös muissa maksutilanteissa.

Lisäksi Wall Street Journalin tekemän raportin mukaan, Facebook on neuvotellut hankkeelleen useita suuria yhteistyökumppaneita. Vaikka aiheesta on uutisoitu jo tähän mennessä paljon, on valuutasta kiinnostuineiden tärkeäksi päiväksi määritelty 18. kesäkuuta 2019, jolloin Facebookin pitää virallisen tiedotustilaisuuden aiheeseen liittyen.

MISSÄ MENNÄÄN KRYPTOVALUUTTA HANKKEEN KANSSA? 

Facebook on kertonut julkistavansa tietoa heidän omasta kryptovaluutastaan 18. kesäkuuta 2019. Lisäksi Wall Street Journal on kertonut yhtiön saaneen projektiinsa mukaan 12 suurta yhtiötä, joihin kuuluvat muun muassa Visa, MasterCard, PayPal sekä Uber. Kaikkien edellä mainittujen yhtiöiden on kerrottu sijoittaneen hankkeeseen noin 10 miljoonaan dollaria. 

Huolta hankkeen suunnitteluvaiheessa on aiheuttanut myös se, että tullaanko kryptovaluuttaa käyttämään väärin sen julkaisun jälkeen. Markkinoilla on ollut useita kryptovaluuttojen hyväksikäyttötilanteita, joissa valuuttaa on käytetty rahanpesun sekä terrorismin edistämiseen. Facebook on kuitenkin toistaiseksi vielä kieltäytynyt kommentoimasta kyseistä asiaa.  

MIKÄ IHMEEN KRYPTOVALUUTTA? 

Etkö ole vielä aivan perillä, mitä kryptovaluutalla tarkoitetaan? Kryptovaluutta on virtuaalivaluutta. Ensimmäinen kryptovaluutta sekä samalla myös tunnetuin on Bitcoin. Kryptovaluuttoja löytyy markkinoilta tällä hetkellä jo yli 2 000 erilaista ja niiden määrä lisääntyy vuosittain.  

On kuitenkin tärkeää, että kryptovaluuttoja ei sekoitetan altcoineihin, jotka ovat suomenkieliseltä nimeltään vaihtoehtovaluuttoja, sillä nämä sisältävät kryptovaluutoista voimakkaasti eroavia ominaisuuksia. Osa vaihtoehtovaluutoista on suunniteltu niin, että niiden käyttötarkoitus on ennakkoon määritelty, eivätkä ne näin ollen tarjoa samanlaista vapautta mitä kryptovaluuttojen omistajat saavat. 

Kryptovaluuttojen arvo määritetään kysynnän sekä tarjonnan mukaan. Suosion lisäksi arvoon vaikuttaa myös valuutan enimmäismäärä sekä kierrossa olevien valuuttojen kokonaismäärä. Joulukuussa 2017 kryptovaluuttoja arvioitiin olevan liikenteessä 591 miljardin dollarin edestä, joista Bitcoinien osuus oli noin 54,7 prosenttia. Jännityksellä odotamme, kuinka Facebookin julkaisema valuutta tulee muuttamaan tilannetta markkinoilla. 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.