Halino

Halino logo

Pitkään suomalaisilla lainamarkkinoilla toiminut Halino, joka tunnettiin aiemmin Halens Yksityislaina -nimellä, on toiminut Suomessa vuodesta 1999 lähtien. Palvelu tarjoaa 500-6 000 euron suuruisia lainoja.

9 /10 YLEISARVO- SANA
Halino logo

Lainaa

500-6 000 €

Hae Lainaa
Esimerkkilaina: Takaisinmaksuaika 1-5 vuotta. Lainan nimelliskorko kaikille lainasummille 14,80 %. Koron lisäksi lainassa lainasummasta riippuva tilinhoitomaksu, joka 1,50-5 € / kk. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 17,66-23,27 %.

Halino -perustiedot

Laina-aika12-60 kk
Nimelliskorko14,80 %
Kuukausimaksu1,50-5 €

Halino: Plussat ja miinukset

+Mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen
-Mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen

Halino lyhyesti 

Aiemmin Halens Yksityislaina -nimellä tunnettu Halino on toiminut Suomessa vuodesta 1999 lähtien. Halino-lainan luotonantajana toimii TF Bank AB:n Suomen sivuliike. TF Bank AB aloitti toimintansa vuonna 1987 ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa.  

TF Bank tarjoaa selkeästi hinnoiteltuja kulutusluottoja ja kilpailukykyisellä korolla varustetun säästötilin. Yrityksellä, joka toimii viidellä eri tuotemerkillä, on yli 330 000 asiakasta seitsemässä maassa. Halino keskittyy ainoastaan vakuudettomien kulutusluottojen tarjoamiseen.

Ruotsin kaupparekisteriin rekisteröity ja Ruotsin finanssivalvonnan (Finansinspektionen) valvonnassa oleva TF Bank on pankkiosakeyhtiö, joka harjoittaa pankkiliiketoimintoimintaa pankkiliiketoimintalain nojalla.

Kuinka Halino toimii?

Halino tarjoaa asiakkailleen vakuudettomia, 500–6 000 euron kulutusluottoja. Laina-ajaksi voi valita 1–5 vuotta. Lainan hakeminen onnistuu helposti suoraan sivuston kautta, ja lainapäätöksen saa heti ja rahat useimmiten tilille jo samana päivänä.

Halino on näin ollen yksi varteenotettavista vaihtoehdoista myös pikaiseen lisärahantarpeeseen.

Kuka voi hakea lainaa Halinon avulla?

Halinolta lainaa voi hakea vähintään 22-vuotias henkilö, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja puhtaat luottotiedot. Muiden lainapalveluiden tapaan myös Halino edellyttää sitä, että lainanhakija asuu vakituisesti Suomessa.

Millaisia lainoja Halino myöntää?

Halinon laajasta lainavalikoimasta löytyy vaihtoehtoja monenlaiseen rahoitustarpeeseen. Lainaa on saatavilla 500–6 000 euroa, joten palvelua ei ole tarkoitettu kaikkein suurimpiin hankintoihin. Käydäänpä seuraavaksi lyhyesti läpi Halinon lainavaihtoehtoja:

Halino kulutusluotto

Kulutusluotto on tarkoitettu joko yksittäisen kertahankinnan tai arjen kustannusten rahoittamiseksi. Tällainen voi olla esimerkiksi uuden asunnon takuuvuokra, uusi pesutorni tai olohuoneen kalustus.

Halino yhdistelylaina

Yhdistelylaina on taloudellinen vaihtoehto pienempien velkojen niputtamiseksi. Yhdistämällä entiset lainat yhdeksi ainoaksi lainaksi säästöä syntyy pienempien lainanhoito- ja korkokulujen ansiosta. Tuolloin maksettavaksi jää ainoastaan yksi laina, eikä muistettavana ole useita eri eräpäiviä ja palveluja.

Halino autolaina

Halino-autolainalla rahoittaa kätevästi niin auton kuin esimerkiksi moottoripyörän hankintaa. Lainan avulla uuden menopelin saa suoraan omistukseensa, sillä kulkuneuvo maksetaan kertarykäyksellä. Osamaksulla ostettaessa esimerkiksi auto siirtyy kuskin omistukseen vasta viimeisen maksuerän jälkeen.

Halino lomalaina

Matkakärpänen puraisee säännöllisin väliajoin. Elämäntilanteiden muuttuessa lomahaaveet muuttavat muotoaan, ja nuoruuden reppureissujen vastapainoksi kelpaavat ylelliset viikonloppulomat ja all inclusive -luksuslomat. Olipa kyse sitten lapsiperheen pakettimatkasta tai eläkeläispariskunnan unelmalomasta, voi Halinon lomalaina olla tutustumisenarvoinen vaihtoehto.

Halino juhlalaina

Halinon juhlalaina on tarkoitettu elämän suurten rajapyykkien ja kohokohtien mahdollistamiseksi. Juhlalainan avulla järjestyvät niin ikimuistoiset hääjuhlat kuin pyöreitä vuosia viettävän syntymäpäivätkin. Voipa lainan avulla järjestää myös unelmien joulu- tai uudenvuodenillallisen suuremmallekin sakille.

Koronakurimuksen keskellä erilaiset kokoontumisrajoitukset ja pelko taudin leviämisestä ovat laimentaneet myös suomalaisten juhlienjärjestysintoa.

Monen unelmissa elää kuitenkin esimerkiksi suurista kesähäistä, ja lykkääntyneitä juhlia päästään toivottavasti tanssimaan entiseen malliin jo tulevana kesänä.

Halino remonttilaina

Etenkin koronaepidemian keskellä samojen seinien tuijottelu on saanut monet haaveilemaan esimerkiksi uudesta keittiöstä tai kylpyhuoneesta. Lisäksi neliöt ovat saattaneet käydä ahtaiksi etätöissä ja -koulussa puurtaneiden perheenjäsenten myötä, ja lisätilaa ja yksityisyyttä on etsitty erilaisten laajennusratkaisujen merkeissä.

Remonttilaina on tarkoitettu nimenomaan edellä mainittujen kaltaisten tilanteiden rahoitusratkaisuksi. Ennen remontin alkua on tietenkin toivottavaa säästää ainakin muutama kymmenen prosenttia arvioidun kokonaiskustannuksen määrästä, jotta varsinainen lainantarve jää mahdollisimman pieneksi.

Halino lainaesimerkki 

Halinon sivuilta näet suuntaa antavasti kätevän lainalaskurin avulla, millaiseksi kuukausierät kunkin lainasumman ja -ajan kohdalla muodostuisivat. Niin kodin kuin kesämökin remonttiin soveltuvaa remonttilainaa on saatavilla 500–6 000 euroa, 1–5 vuoden maksuajalla.

6 000 euron suuruisen Halino-lainan takaisinmaksuaika on 1–5 vuotta. Lainan nimelliskorko on 14,80 % lainasumman koosta riippumatta. Koron lisäksi lainan kokonaishintaan vaikuttaa lainasummasta riippuva tilinhoitomaksu, joka on 1,50–5 euroa kuukaudessa. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 17,66–23,27 %.

Halino lainapalvelun kustannukset

Korot

Halino-lainan nimelliskorko on kaikkien lainasummien kohdalla 14,80 %. Todellinen vuosikorko määräytyy asiakaskohtaisesti lainasumman ja -ajan sekä lainanhakijan riskiprofiilin perusteella.

Muut kulut

Halino-lainan tilinhoitomaksu on 1,50–5 euroa kuukaudessa. Se, kuinka suuriksi lainan tilinhoitokustannukset kokonaisuudessaan muodostuvat, riippaa laina-ajasta ja -summasta.

Halino maksuvapaa kuukausi

Halino tarjoaa maksuvapaata, jonka avulla asiakas voi tarvittaessa jättää väliin yhden kuukauden lyhennyserän. Tämä edellyttää sitä, että lyhennyksistä on selviydytty ongelmitta neljän edeltävän kuukauden ajan.

Maksuvapaita kuukausia on mahdollista saada enintään kaksi kertaa vuodessa. Halinon lähettämä lasku kertoo heti, kun olet ansainnut maksuvapaan kuukauden. 

Halino lainaturva 

Halino-lainaturva turvaa velallisen talouden niin työttömyyden, työkyvyttömyyden, vakavan sairauden kuin kuoleman varalta. Halino-lainaturva suojaa lainanmaksukyvyn ja turvaa perheen taloudellista tilannetta odottamattomien sattumusten kohdalla. Lainaturva-tuotteita on kaksi: 18–64-vuotiaille ja 65–75-vuotialle. Tuotteet ovat seuraavanlaiset:

18–64-vuotiaat

  • turvaa vastentahtoisen työttömyyden varalle
  • turvaa täydellisen työkyvyttömyyden varalle
  • turvaa kuoleman varalle.

65–75-vuotiaat

  • turvaa tapaturman tai sairauden vuoksi sattuneen kuolemantapauksen varalle
  • turvaa sairaalahoidon varalle
  • turvaa ryöstön varalle.

Lainaturva on voimassa aina siihen saakka, kunnes velallinen täyttää 75 vuotta. Mikäli lainanottohetkellä on alle 65-vuotias, vaihtuu lainaturva ylemmän ikäluokan mukaiseksi automaattisesti silloin, kun vakuutettu täyttää 65 vuotta.

Halino-lainaturvan hinnoittelu on ollut 7.7.2020 lähtien seuraavanlainen: Kuukausittainen vakuutusmaksu on 9 % lainasopimuksen mukaisesta kuukausittaisesta lyhennyserästä. Mikäli lainan kuukausilyhennys on esimerkiksi 100 euroa, on lainaturvan kuukausittainen hinta tuolloin 9 euroa.

Lainaturva veloitetaan kuukausittain lyhennyserän yhteydessä. Kaksi ensimmäistä kuukautta ovat ilmaisia lainaturva-asiakkaille. Halinon asiakaspalvelu tarjoaa lisätietoa lainaturvasta ja opastaa sen käyttöönotossa puhelimitse numerossa 0206 90191.

Huomioithan, että lainaturvaa on mahdollista saada ainoastaan yksin haettuihin lainoihin.

Halino asiakaspalvelu

Halinon asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin puhelimitse klo 8–16. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tai sivustolta löytyvän lomakkeen kautta.

Pankkisalaisuuslain nojalla tulee huomioida, että palvelu ei luovuta henkilötietoja tai muuta yksityistä tietoa sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Sähköpostin välityksellä on täten mahdollista saada vastaus ainoastaan yleisluontoisiin kysymyksiin. Tapauskohtaisten kysymysten tiimoilta asiakkaan tulee ottaa yhteyttä puhelimitse.

Sivustolla on Kysymyksiä ja vastauksia -osio, jossa tarjotaan ratkaisuja yleisimpiin kysymyksiin.

Halino blogi

Halinon blogi käsittelee lainoihin ja kuluttamiseen liittyviä aiheita. Blogi tarjoaa lisäksi vinkkejä järkevään rahankäyttöön. Blogia ei ole päivitetty kesän 2020 jälkeen, mutta kukapa tietää – ehkä uusia tekstejä on vielä jossain vaiheessa luvassa!

Halino-blogi on konkreettinen esimerkki siitä, että palvelu pyrkii ohjaamaan asiakkaidensa taloudenhallintaa mahdollisimman terveeseen ja tasapainoiseen suuntaan. Ylivelkaantuminen on vakava ongelma, jonka välttäminen onnistuu järkevällä budjetoinnilla ja suunnittelulla.

Halinon luotettavuudesta

TF Bankin alaisuudessa toimiva Halino on palvellut suomalaisasiakkaita jo vuodesta 1999 lähtien. Ruotsalainen TF Bank AB aloitti toimintansa vuonna 1987, ja yritys on toimintavuosiensa aikana laajentanut toimintaansa viidelle eri tuotemerkille yhteensä seitsemässä eri maassa.

Halino – risut ja ruusut

Halino on luotettava ja käyttäjäystävällinen palvelu, joka tarjoaa ratkaisuja arkipäiväiseen lainantarpeeseen. Sivuston tarjoamat luotot ovat enimmillään 6 000 euroa, joten esimerkiksi uudempaa autoa hankittaessa kannattaa vertailla suosiolla muita rahoitusmahdollisuuksia.

Halino käsittelee lainahakemukset nopeasti ja lainarahat voi saada parhaassa tapauksessa tililleen jo saman päivän aikana. Lainansa turvaksi voi ottaa kaiken varalta suhteellisen kattavan lainaturvan, joka on hinnaltaan 9 % kuukausittaisesta lyhennyserästä.

Blogi on ajatuksena piristävä, mutta se on jäänyt lähinnä ajatuksen asteelle. Miinusta onkin annettava turhan niukasta päivitysinnokkuudesta.  

Halino yhteystiedot 

Halino / TF Bank AB, Suomen sivuliike

PL 5600, 00002 Helsinki 

Puhelinnumero: 0206 90191

Sähköposti: [email protected]

Y-tunnus: 2594352-3

Usein kysytyt kysymykset

Halino myöntää 500–6 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja 1–5 vuoden maksuajalla. Sivustolla eritellään niin Halino autolaina, Halino remonttilaina, Halino juhlalaina, Halino lomalaina ja Halino yhdistelylaina.

Halino-lainaa voidaan myöntää vähintään 22–vuotiaalle, Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Luoton myöntäminen edellyttää puhtaita luottotietoja.

Halino-lainalle on saatavilla lainaturva, jonka hinta on 9 % sovitun kuukausierän suuruudesta. Lainaturva on jaettu kahdeksi eri tuotteeksi asiakkaan iästä riippuen.

Halino-lainalleen voi saada lyhennysvapaata enintään kaksi kertaa vuodessa. Maksuvapaan saanti edellyttää, että lyhennyksistä on selviydytty ongelmitta neljän edeltävän kuukauden ajan.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.