Marikkinoiden epävarmuus vaikuttaa valuuttakursseihin

VERTAILE ITSELLESI PARAS LAINA TÄYTTÄMÄLLÄ HAKEMUS

USA:n ja Kiinan kiristyneet välit sekä tullivero vaikuttavat koko maailmantalouteen, jonka lisäksi Yhdysvaltojen pelottelu Iranin ydintutkimuksesta on aiheuttanut maailmantalouden epävarmuutta sekä epävakautta toukokuun ajan. 

Toukokuussa USA sekä Kiina yrittivät neuvotella tullikiistaan liittyvistä asioista. Tästä huolimatta ratkaisua asiaan ei saatu ja raju tullikorotus astui voimaan. Tullikorotuksen johdosta Yhdysvallat ovat ottaneet käyttöön suuren korotuksen Kiinasta tuotavien tuotteiden kohdalla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kiinan satamissa sekä lentokentillä, joista kuljetukset lähtevät kohti USA:ta tulliveroa korotettiin yli puolella. Aikaisemmin tulli oli 10%, korotuksen jälkeen prosentti nousi 25 prosenttiin. Jos tilanne pahenee entisestään, on kauppasota aikaisempaakin mahdollisempi. 

Tämän lisäksi kiista on vaikuttanut koko maailmaan sekä heikentänyt osakekursseja kaikkialla. Osakkeiden laskusuunta on myös vienyt viitelainatuottoja alaspäin. Epävarmuuden voimistuessa pääomaa käytetään varmempiin kohteisiin, joka puolestaan nostaa niiden arvoa. 

Mitä Yhdysvaltojen sekä Kiinan tullinokittelusta voi seurata?

Pahimmillaan Yhdysvaltojen sekä Kiinan tullinokittelu voi laajeta koskemaan muitakin maita, joilla on edes pientä vientijäämää Yhdysvaltojen kanssa. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin sille, että Trump on moittinut rajummin Saksan kuin Japanin maahan tuomien autojen määrää. 

Tullinokittelun toiminta jää kuitenkin suureksi kysymysmerkiksi, sillä mikään ei estä Kiinalaisia kuljettamasta tavaroitaan Kanadaan taikka Meksikoon. 

Valuuttoja verrattaessa voidaan huomata, että dollarin arvon nousseen toukokuussa 6,7 Kiinan juanista seitsemän tuntumaan. Tämä tarkoittaa samalla, että se on alentanut kiinalaistuotteiden dollarihintoja. Juanin heikentymiseen on vaikuttanut Kiinan keskuspankki sekä heidän tekemät päätökset. Valuutta ei olisi heikentynyt, jos Kiinan keskuspankki ei olisi tukenut tätä. 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.