Pikavippien hakemista pyrittiin rajoittamaan asettamalla lainoille korkokatto. Pikavipeistä koituvien maksuongelmien muuttumisen sijaan monet yllättyivät, että muutos toi pöytään suuremmat lainasummat ja pidemmät laina-ajat. Tämä tarjoaa kuitenkin täysin uudenlaista kilpailua markkinoilla. Muutoksia on nähty niin hyvässä kuin pahassa. Pikavippien korkokatto 

Eduskunta määritti pikavipeille 20% korkokaton, jonka uskottiin pienentävän vippien hakijamäärää. Muutos on positiivinen, sillä lainan kanssa ongelmiin joutuneella henkilöllä on korkokaton myötä mahdollisuus maksaa velka kokonaisuudessaan takaisin. Samalla muutos velvoitti myös lainayhtiöitä tarkastaamaan asiakkaiden luottokelpoisuus, ennen pikalainan myöntämistä. 

Muutoksen jälkipuintina tehdyn seurannan tuloksena todettiin, että korkokattoa tulisi kiristää sovittua enemmän, jotta ylivelkaantumiselta sekä maksuhäiriöiltä vältyttäisiin. Uuden sääntelyn on kuvailtu olevan hyödyllinen, mutta tästä huolimatta laissa on huomattavia ristiriitaisuuksia. 

Pikalainoja koskettavien lakien sääntelyä on jatkettu myös aikaisempien säännösten voimaan tulon jälkeen. Näiden lakien voimaan astuessa, tulee Suomen pikalaina sääntely olemaan Euroopan kireimpiä. Kysymysmerkiksi jää kuitenkin, että lisäävätkö vai vähentävätkö nämä lainanhakijoiden määrää? 

Lakisäännöksiä tehtäessä on haluttu huomioida myös asiakkaat, jotka hoitavat luottonsa kunnolla. Heidän oikeuksiaan ei haluta myöskään vähentää lakisäännösten tuloksena. 

Ferratum
  • Hae lainaa 1–20 000 euroa
  • Laina-aika 1–10 vuotta
  • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€