MyLender

myLender logo

Syksystä 2015 lähtien toiminut MyLender Oy on suomalainen, eettistä kuluttajarahoitusta tarjoava yritys, joka haluaa nostaa asiakkaidensa elämänlaatua älykkäillä ratkaisuilla. MyLender-lainaa voi hakea 18-vuotias henkilö, jonka kuukausitulot ovat bruttona vähintään 1 000 euroa.

9.1 /10 YLEISARVO- SANA
myLender logo

Lainaa

2 000-30 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko 10 000 € keskimääräiselle lainalle on 9,17 % olettaen, että lainakorko on 7,0 %, lainan avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 9 € / kk ja maksuaika 7 vuotta. Luoton kokonaismäärä on korkoineen ja kuluineen 13 434,12 €, josta 2 678,12 € on korkokuluja, olettaen, että luotto maksetaan takaisin 84 tasaerässä 159,93 € kuukaudessa. Luoton nimelliskorko on 7,0 %. Luottokustannukset ovat yhteensä 3 434,12 €.

MyLender -perustiedot

Laina-aika12-144 kk
kk-maksu0-12,50 €

MyLender lyhyesti       

Syksyllä 2015 perustetun MyLenderin taustatiimi koostuu kokeneista rahoitusalan ammattilaisista. Yksi suomalaisyrityksen merkittävistä omistajista on englantilainen JZ International Ltd.

Vuonna 1999 perustetulla JZ International Ltd:llä on Ison-Britannian ja Suomen ohella toimintaa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Alankomaissa, Italiassa ja Espanjassa.

MyLender nimeää kilpailueduikseen paikallisen tietotaidon ja kansainvälisen toimijan osaamisen mukanaan tuoman vakauden. MyLenderin toiminnan ohjenuorana toimii arvopaketti, joka koostuu ihmisläheisyydestä, huolellisuudesta, ratkaisukeskeisyydestä, idearikkaudesta ja asiantuntevuudesta.

MyLenderin liiketoiminnan taustalla kytee ajatus suomalaisasiakkaiden arjen helpottamisesta kilpailukykyisten rahoitusratkaisujen avulla.

My Lender Oy on Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin rekisteröity yritys.

Kuinka MyLender laina toimii?

MyLender-laina on vakuudeton kulutusluotto. Hakeminen ei edellytä toisin sanoen erillistä takaajaa tai vakuutena toimivaa omaisuutta. Laina myönnetään hakijan tulojen ja menojen perusteella.

Lainahakemuksen käsittelyvaiheessa MyLender kartoittaa potentiaalisen asiakkaan taloudellista tilannetta. Taloudellisen tilanteen pohjalta laaditaan riskiarvio, joka määrittää lainan lopullisen hinnan tai sen, voidaanko lainaa myöntää.

Mikäli lainaa ei syystä tai toisesta voida myöntää, ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Luottoharkinnan aikana MyLender punnitsee, kuinka todennäköisesti lainanhakija maksaa velkansa ongelmitta takaisin.

Kuka voi hakea MyLender lainaa?

MyLender-lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 18-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Kuukausittaisten bruttotulojen on oltava vähinään 1 000 euroa. Tulo voi olla palkka-, eläke- tai yritystuloa.

Yleisten ehtojen täyttäminen ei kuitenkaan anna takeita lainan myöntämistä. Jokaisen lainanhakijan luottokelpoisuutta kartoitetaan Bisnoden ja Suomen Asiakastieto Oy:n tietokantojen avulla.

Riskiarvion perusteella lainanhakijalle myönnetään joko haettu tai pienempi lainasumma. Mikäli lainaa ei syystä tai toisesta voida myöntää, saa hakija kielteisen luottopäätöksen.

Millaisia lainoja MyLender myöntää?

MyLender myöntää 2 000–30 000 euron suuruisia lainoja 1–12 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainatyyppejä on kaksi: MyLender Omalaina ja MyLender Yhdistelylaina.

MyLender tarjoaa myös mahdollisuuden lainasumman korottamiseen. Lainasumman korottaminen on kätevä lisätoiminto, joka ei kuulu monen lainanmyöntäjän palveluvalikoimaan.

Lainaesimerkki

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko 10 000 euron keskimääräiselle lainalle on 9,17 % olettaen, että lainakorko on 7,0 %, lainan avausmaksu 0 euroa, kuukausittainen tilinhoitomaksu 9 euroa. Esimerkkilaskelmassa laina-aika on 7 vuotta. Luoton kokonaismäärä on korkoineen ja kuluineen 13 434,12 euroa, josta 2 678,12 euroa on korkokuluja, olettaen, että luotto maksetaan takaisin 84 tasaerässä (159,93 euroa kuukaudessa). Luoton nimelliskorko on 7,0 %. Luottokustannukset ovat yhteensä 3 434,12 euroa. Huom! MyLender-sivuston esimerkkilaskelmassa lainakorkona on käytetty 7 %, nimelliskorko on kuitenkin aina vähintään 8,9 %.

MyLender lainan kustannukset

Lainalaskurin avulla saa ainoastaan suuntaa antavaa tietoa lainan hinnoittelusta. Jokainen lainahakemus käsitellään erikseen, ja lainanhakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa lainasumman ja laina-ajan ohella siihen, millaiseksi lainan kokonaishinta muodostuu.

Lainan varsinainen hinta selviää ainoastaan lainahakemuksen lähettämällä. Lainahakemus ei tietenkään velvoita hyväksymään tarjottua lainaa.

Korot 

MyLender-lainan korot muodostuvat nimelliskorosta ja korkomarginaalista. Lainan varsinainen kokonaishinta selviää puolestaan todellisesta vuosikorosta, joka sisältää korkojen ohella kaikki lainakustannukset.  

Sekä MyLender Omalainan että Yhdistelylainan nimelliskorko on 8,9–20 %.

Muut kulut 

MyLender-lainoihin liittyy erinäisiä kuluja. Lainan avausmaksu on lainasummasta riippuen 0–150 euroa. Kuukausittainen tilinhoitomaksu on puolestaan 0–12,50 euroa.

Lainan korotuspalkkio on summasta riippuen 49–99 euroa. Tuolloin nostosta veloitetaan 29 euroa. Kuukausierän ja eräpäivän muutoksen sekä lyhennysvapaan kuukauden hinta on 5 euroa. Mikäli maksu viivästyy, peritään huomautuksesta niin ikään 5 euron maksu.

Edellä mainitut hinnat pätevät niin MyLender Omalainaan kuin MyLender Yhdistelylainaan.

MyLender lainan takaisinmaksuaika

MyLender tarjoaa 2 000–30 000 euron suuruista kulutusluottoa, jota lyhennetään laaditun maksusuunnitelman mukaisesti. Laina-aika on 1–15 vuotta. Mikäli lainan maksuun haluaa tehdä muutoksia, tulee asiasta olla yhteydessä MyLenderin asiakaspalveluun.

MyLender ei peri lisäkuluja, mikäli lainaansa haluaa lyhentää aiottua nopeammin.

MyLender laina lyhennysvapaa

MyLender-lainalleen voi hakea tarvittaessa lyhennysvapaata. Lyhennysvapaata kannattaa pyytää heti siinä vaiheessa, kun käy ilmi, että tietyn kuun maksu aiheuttaisi ongelmia.

Etukäteen haettu lyhennysvapaa ennaltaehkäisee pitkän tähtäimen maksuvaikeuksia. Lyhennysvapaan kuukauden aikana lainasta maksetaan ainoastaan korot ja kulut.

MyLender-lyhennysvapaan hakemisesta peritään 5 euron maksu. Mikäli taloudellinen tilanne muuttuu jompaankumpaan suuntaan, on lainan lyhennyssuunnitelma neuvoteltavissa uudelleen. Myös lyhennyserien muutoksesta peritään 5 euron käsittelymaksu.

MyLender asiakaspalvelu

MyLenderin asiakaspalvelu palvelee sekä sähköpostitse että puhelimitse. Apua on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 9–16. Ilahduttavaa on se, että puhelinpalvelu on täysin ilmainen.

Asiakaspalvelun ohella kuluttajan apuna on MyLenderin Usein kysyttyä -osio, joka on jaoteltu seuraavasti:

  • lainan hakeminen
  • lainaa koskevat kysymykset
  • laskut ja lainan maksaminen
  • MyLenderin online-palvelu
  • muut kysymykset.

MyLenderin luotettavuudesta

MyLenderin tarina käynnistyi vuonna 2015. Yrityksen pääomistajiin lukeutuu kansainvälinen JZ International Ltd, joka on vuonna 1999 Isossa-Britanniassa perustettu sijoitusalusta. Yrityksellä on nykyisin toimintaa useissa Euroopan maissa.

MyLender mainitsee etusivullaan uskovansa eettiseen lainatoimintaan ja haluavansa nostaa asiakkaidensa elämänlaatua älykkäillä ratkaisuilla. Pyrkimyksenä on tavallisten suomalaisten arjen helpottaminen.

Ajatus kuulostaa suorastaan altruistiselta, vaikka kyse onkin puhtaasta liiketoiminnasta. Asiakkaiden lainanottoa pyritään kuitenkin säätelemään siten, että jokainen lainaa ainoastaan oman taloudellisen tilanteensa sallimissa puitteissa.

MyLender sovellus

Varsinaista MyLender-sovellusta ei ole ainakaan toistaiseksi tarjolla, mutta asiakas voi hoitaa raha-asioitaan MyLender-nettipalvelun kautta. Ympäri vuorokauden toimivassa MyLender palvelussa voi korottaa lainaansa, nostaa rahaa tililleen tai hankkia lisäpalveluja.

MyLender blogi

MyLender-sivustolla on luettavissa blogi, joka poikkeaa sisällöllisesti monen muun lainapalvelun uutis- ja blogiosiosta. MyLender-blogi käsittelee muun muassa vuotuisjuhlaperinteitä aina kekristä isänpäivään ja mukana on myös satokausikalenteriin sopivia ruokaohjeita.

Tavoitteena vaikuttaakin olleen monipuolisesti laajaa lukijakuntaa kiinnostavan blogin, joka ei käsittele ainoastaan säästämistä ja raha-asioita, laatiminen. Blogi ei ole kielellisesti sujuvimmasta päästä, mutta se ei menoa haittaa.

MyLender – risut ja ruusut

MyLender on helppokäyttöinen ja selkeä sivusto. Hinnoittelutiedot ja lainaesittelyt tarjoillaan poikkeuksellisen läpinäkyvästi, ja sivustolla asiointi sujuu näppärästi heti ensimmäisellä käyttökerralla. Palvelu saa kiitosta siitä, että MyLender-lainalleen voi hakea myös korotusta.

Lainaa voi hakea jo 18-vuotiaana, mutta lainaa myönnetään vain harkiten ja vastuullisesti.

MyLender tarjoaa blogin, jonka aiheet eivät ole perinteisimmästä päästä lainapalveluista puhuttaessa. Se, että tekstit käsittelevät lähinnä muita kuin talousasioita, voi kenties närkästyttää jotakuta.

Palvelun sujuvuuteen tämä ei kuitenkaan missään nimessä vaikuta, ja MyLender tarjoaa erinomaisia lainatuotteita kilpailukykyisin hinnoin, mikä on tietenkin pääasia.

MyLender yhteystiedot

Osoite: MyLender Pohjoisesplanadi 35 E, 00100 Helsinki

Sähköposti: lainahakemus (at) MyLender.fi

Puhelinnumero: 0800 92202 (maksuton, avoinna ma–pe klo 9–16)

Y-tunnus: 2714535-7

Usein kysytyt kysymykset

Ympäri vuorokauden toimivassa MyLender Online -palvelussa voi korottaa lainaansa, nostaa rahaa tililleen tai hankkia lisäpalveluja.

MyLender-lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 18-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Kuukausittaisten bruttotulojen on oltava vähinään 1 000 euroa.

MyLenderin asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–16, sekä sähköpostitse että puhelimitse. Puhelinpalvelu on maksuton.

Sekä MyLender Omalainan että Yhdistelylainan nimelliskorko on 8,9–20 %.

Suomalainen MyLender on perustettu syksyllä 2015.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.