TF Bank

TFBank logo

Vuodesta 1999 saakka Suomessa toiminut TF Bank tarjoaa asiakkailleen 2 000-40 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja. Palvelun luotettavuudesta kielivät muun muassa lainaturva ja mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin ja lainan maksamiseen aiottua nopeammin.

9 /10 YLEISARVO- SANA
TFBank logo

Lainaa

2 000-40 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki:2 500 euron laina 12 vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 14,94 %. kun nimelliskorko on 8,99 % ja tilinhoitomaksu 7,50 €/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 5 175 €.

TF Bank -perustiedot

Laina-aika24-144 kk
Nimelliskorko6,99-14,99 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €/kk

TF Bank lyhyesti

TF Bank aloitti toimintansa vuonna 1987, postimyyntiyritysten asiakkaiden rahoitustarvetta silmällä pitäen.

Suomessa yrityksen toiminta käynnistyi vuonna 1999.

TF Bank keskittyy Suomessa kolmeen tuoteryhmään: yksityishenkilöille tarjottaviin kulutusluottoihin, verkkokauppojen ostorahoitukseen sekä yksityishenkilöiden säästötilipalveluihin.

Yrityksen tavoitteena on asiakkaidensa raha-asioiden yksinkertaistaminen.

TF Bank on tarjonnut Suomessa eri nimisiä kulutusluottoja vuodesta 1999 lähtien. Vuoteen 2020 saakka TF Bankin kulutusluottotuote tunnettiin Suomessa Credento-nimellä. Credento-lainaa myönsi niin ikään TF Bank AB, Suomen sivuliike.

Säästötilitoiminta käynnistyi puolestaan vuonna 2012. Lisäksi TF Bank tarjoaa maksuratkaisuja verkkokaupoille Avarda-aputoiminimen avulla.

TF Bankilta on mahdollista hakea 2 500–40 000 euron suuruista vakuudetonta lainaa 2–12 vuoden maksuajalla.

Halutessaan lainan voi maksaa takaisin suunniteltua nopeammassa aikataulussa.

Kuinka TF Bank toimii?

TF Bank keskittyy Suomessa yksityishenkilöille tarkoitettuihin kulutusluottoihin, verkkokauppojen ostorahoitusratkaisuihin ja säästötilipalveluihin.

TF Bankin Helsingin sivuliike aloitti toimintansa vuonna 2014. 

Nykyisin yrityksellä Ruotsin ja Suomen ohella Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Itävallassa ja Saksassa.

TF Bank haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman mutkattoman ja lainaprosessin alusta loppuun. 

Lainansa turvaksi voi hankkia TF Bank -lainaturvan ja taloudellisen tilanteen muuttuessa on mahdollista hakea maksuvapaata. 

Kaksi maksuvapaata kuukautta voi saada siinä vaiheessa, kun lainaa on lyhennetty ongelmitta neljän kuukauden ajan. 

Maksuvapaata on syytä hakea heti siinä vaiheessa, jos mieleen hiipii epäilys siitä, ettei lainan lyhentäminen poikkeuksellisesti onnistu laaditun suunnitelman mukaisesti. 

Tuolloin kannattaa ottaa viipymättä yhteyttä TF Bankin asiakaspalveluun.

TF Bank tarjoaa suomalaisasiakkailleen seuraavanlaisia tuotteita:

TF Bank Laina

Vakuudeton TF Bank -kulutusluotto on kustannuksiltaan kilpailukykyinen, 2 500–40 000 euron suuruinen laina, jonka takaisinmaksuaika on 2–12 vuotta.

Lainan hakeminen ei luonnollisesti velvoita lainatarjouksen hyväksymiseen. 

Alustava lainapäätös annetaan heti lainan hakemisen jälkeen. Lopullisen päätöksen jälkeen laina maksetaan tilille 1-3 pankkipäivässä.

TF Bank yhdistelylaina

Yhdistelylaina voi osoittautua hyväksi vaihtoehdoksi silloin, jos maksettavana on useiden luotonmyöntäjien antamia, pieniä lainasummia.

Nämä voivat olla esimerkiksi osamaksu- ja luottokorttivelkoja. TF Bank -yhdistelylainaa voidaan myöntää enintään 40 000 euroa.

Monen pienen lainan tilinhoito- ja korkokustannuksista kasvaa huomaamatta suurempi summa, ja useamman lainan lyhentäminen erillisinä eräpäivinä on monimutkaisempaa puuhaa. 

Yhdistelmälainan avulla lainojen takaisinmaksu saattaa onnistua aiempaa nopeammalla aikataululla.

TF Bank säästötili

Säästötili on turvallinen ja vaivaton tapa säästää rahaa. TF Bankin säästötiliin ei liity määräaikaisuutta, ja säästötilipalveluun sisältää kaksi ilmaista nostoa vuorossa. 

TF Bank -säästötilin korko on 0,50 %.

TF Bank -säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan alaisuuteen. Tämän ansiosta talletuksesi ovat turvassa aina 100 000 euroon saakka.

TF Bank -säästötilin saa avattua jo minuuteissa verkkopankkitunnusten avulla. 

Menettely on yksinkertainen, sillä se edellyttää ainoastaan tilinavauslomakkeen täyttöä ja sähköpostiin saapuvien ohjeiden avulla. 

Tilinavaus vahvistetaan allekirjoituksen tapaan toimivilla verkkopankkitunnuksilla.

Kuka voi hakea lainaa TF Bankin avulla

TF Bank myöntää lainoja tiettyjen kriteerien mukaisesti. Lainansaannin perusedellytykset ovat tässä palvelussa seuraavat:

  • vähintään 22 vuoden ikä
  • säännölliset palkka- tai eläketulot
  • ei maksuhäiriömerkintöjä
  • vakituinen osoite Suomessa
  • matkapuhelinliittymä.

Jokainen lainahakemus arvioidaan tapauskohtaisesti, ja lainaehdot ja -kulut käyvät ilmi ainoastaan lainaa hakemalla. 

Lainanhaku sujuu kätevimmin netissä olevan lainahakemuksen avulla.

Millaisia lainoja TF Bank myöntää

TF Bank myöntää vakuudettomia, 2 500–40 000 euron kulutusluottoja.

Lisäksi palveluihin kuuluu ennestään olemassa olevien lainojen yhdistäminen yhdistelylainan avulla. 

Yhdistelylainan ansiosta lainakustannuksiin voi saada huomattavaa säästöä pienempien lainanhoitomaksujen ja korkokulujen ansiosta.

Laina on peruutettavissa kulutusluottoja koskevan lainsäädännön mukaisesti 14 vuorokauden ajan.

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina 2 vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 12.34 % kun nimelliskorko on 8,99 % ja tilinhoitomaksu 12.50 €/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 11 264 €.

TF Bank lainapalvelun kustannukset

Yllä esitetty lainaesimerkki antaa luonnollisesti vain pientä suuntaa siitä, millaisiksi TF Bank -lainan kustannukset muodostuvat. 

Lainanhakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa oman, henkilökohtaisen riskiarvion muodostumiseen, jonka perusteella luotonmyöntäjä muodostaa lainan korkomarginaalin. 

Myös se, kuinka nopeasti lainan maksaa takaisin, vaikuttaa luonnollisesti lainan kokonaiskustannuksiin.

Korot

TF Bankin asiakaskohtainen nimelliskorko vaihtelee 6,99:sta 14,99 %:iin.

Se, millaiseksi omat korkokustannukset kokonaisuudessaan muodostuvat, selviää ainoastaan lainahakemuksen täyttämällä. 

Lainahakemuksen täyttö ei velvoita hyväksymään tarjottua lainaa.

Muut kulut

TF Bank veloittaa asiakkailtaan tilinhoitomaksun, joka vaihtelee otetun lainan koon perusteella. 

Tilinhoitomaksu on 0,01 % per päivä myönnetyn luoton suuruudesta laskettuna siten, ettei kuukausittainen tilinhoitomaksu kuitenkaan ylitä 12,50 euroa.

TF Bank Lainaturva

TF Bank -lainaansa voi hankkia yllättävien tilanteiden varalle erillisen lainaturvan. 

Lainaturvan hinta on 9 % kuukausittaisesta maksuerästä, ja se veloitetaan kuukausittaisen laskutuserän yhteydessä.

TF Bank -lainaturva on jaettu ikäryhmittäin kahteen vaihtoehtoon.

18–64-vuotiaille asiakkaille tarjolla on lainaturva vastentahtoisen työttömyyden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle. 

65-75-vuotiaat voivat puolestaan hakea lainaturvaa sairaalahoidon, ryöstön ja  kuoleman varalle. 

Lainaturva-asiakkuuden hankkinut saa kaksi ensimmäistä kuukautta ilmaiseksi. Lainaturvavakuutus päättyy velallisen täytettyä 75 vuotta. 

TF Bank asiakaspalvelu

TF Bankin asiakaspalvelun puoleen kannattaa kääntyä silloin, kun mieltä askarruttaa kysymys, johon ei löydy vastausta palvelun kattavalta UKK-palstalta.

Asiakaspalveluun saa yhteyden joko sähköpostitse, puhelimitse tai postin välityksellä. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–16.

TF Bank sovellus

TF Bank ei tarjoa asiakkailleen erillistä sovellusta. Palveluiden käyttö onnistuu kuitenkin vaivattomasti paitsi tietokoneella myös mobiilissa Omat sivut -välilehden kautta.

TF Bankin luotettavuudesta

TF Bank AB:n Suomen sivuliike aloitti lainapalvelutoimintansa jo vuonna 1999. Vuodesta 2020 lähtien suomalaisasiakkaille suunnattu, aiemmin Credento-nimellä markkinoitu lainatuote tunnetaan nimellä TF Bank Laina.

TF Bank on toiminut Ruotsissa vuodesta 1987 lähtien, joten kyse on pitkään alalla vaikuttaneesta, monenlaisista muutoksista kunnialla selvinnyt toimija. TF Bank -säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin, minkä . ansiosta pankkiin tehdyt talletukset ovat visusti turvassa aina 100 000 euroon saakka.

TF Bank -kokemuksia – risut ja ruusut

TF Bankia kiitellään ystävällisestä ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta. Kaiken kaikkiaan pankin toimintoihin ja tuotteisiin ollaan varsin tyytyväisiä.

Lainahakemukset käsitellään suhteellisen nopeasti, joten lainarahat voi saada itselleen jo vuorokauden kuluessa. Lainalleen voi ottaa halutessaan TF Bank -lainaturvan, jonka hinta on 9 % kuukausittaisesta maksuerästä.

Säästötilin 0,50 % talletuskorko on niin ikään varsin kilpailukykyinen. Talletustili ei ole määräaikainen, ja tililtä voi tehdä vuosittain kaksi maksutonta nostoa.

TF Bank yhteystiedot 

Osoite: TF Bank AB, Suomen sivuliike PL 5600, 00002 Helsinki 

Puhelin: 0206 90681

Sähköposti: info (at) tfbank.fi 

Y-tunnus: 2594352-3

Usein kysytyt kysymykset

TF Bankin suomalaisasiakkaille on tarjolla vakuudeton kulutusluotto, yhdistelylaina ja säästötilipalvelu. Kaikki tuotteet on hinnoiteltu kilpailukykyisesti.

TF Bank tarjoaa asiakkailleen kaksi erilaista lainaturvavaihtoehtoa. Ensimmäinen on tarkoitettu 18–64-vuotiaille ja toinen puolestaan 65–75-vuotiaille. Lainaturvan hinta on 9 % sovitusta lainanlyhennyksen sovitusta kuukausierästä.

TF Bankin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko sähköpostitse, sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla tai puhelimitse. Asiantuntevaa palvelua on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 8-16.

TF Bankin säästötilin korko on 0,50 %. Tiliin ei liity määräaikaisuutta ja asiakas on oikeutettu vuodessa kahteen maksuttomaan nostoon.

TF Bank -säästötilille tehdyt talletukset kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan alaisuuteen aina 100 000 euroon saakka. 

TF Bank aloitti toimintansa vuonna 1987. Suomeen palvelu rantautui vuonna 1999 ja Suomen TF Bank -sivuliike avautui puolestaan vuonna 2014. 

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.