Avida

Avida logo

Ruotsalainen, vuonna 1983 perustettu Avida tarjoaa turvallisia ja luotettavia lainapalveluja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Palvelun avulla voit yhdistää lainasi tai hakea 2 000-50 000 euron suuruista kulutusluottoa. Palvelu mahdollistaa lainaturvan, jonka hinta on 8,75 % sovitusta kuukausierästä.

9 /10 YLEISARVO- SANA
Avida logo

Lainaa

20-50 000 €

Hae Lainaa
Lainesimerkki: Asiakas hakee 12 000 € lainaa. Lainalle määritetään 8,45 % nimelliskorko. 10 v takaisinmaksuajalla kyseisen lainan todellinen vuosikorko esimerkkitilanteessamme olisi 9,17 %, jolloin kuukausieräksi, joka sisältää 69 € avausmaksun ja 5 € tilinhoitomaksun / kk, muodostuisi 150,77 €. 

Avida -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko6,95-19,45 %
Kuukausimaksu5 €

Avida lyhyesti

Avida on vuodesta 1983 lähtien markkinoilla ollut pitkän linjan toimija.

Avida tarjoaa rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. Kyseessä on Ruotsin finanssivalvonnan alaisena toimiva luottoyhtiö. Avidalta löytyy luottolaitostoimilupa sekä talletusten hankkimiseen että luotonantoon.

Avida työllistää nykyisin noin 100 henkilöä. Yrityksen päätoimipisteet sijaitsevat Tukholmassa ja Göteborgissa ja sivuliikkeet puolestaan Helsingissä ja Oslossa. Kansainvälinen sivusto on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, suomenruotsiksi, englanniksi ja norjaksi.

Avidan liikeideana on selkeiden ja nykyaikaisten palveluiden tarjoaminen. Yrityksen pääasiallisena tavoitteena on asiakastyytyväisyyden takaaminen. Tämä on mahdollista, sillä yritys on panostanut innovatiivisin sekä kehittyneisiin menetelmiin. 

Avidan asiantunteva ja kokenut henkilökunta on sitoutunut parhaan mahdollisen avun tarjoamiseen. Ongelmatilanteessa apu on lähellä, eikä sen pyytämistä tarvitse jännittää. Lainalle voi hakea myös Avida-takaisinmaksuturvan, jonka hinnaksi on määritelty 8,75 % sovitusta kuukausierästä

Kuinka Avida toimii?

Avida on vakuudettomia lainoja tarjoava palvelu. Lainapalvelu on suunnattu arjen ylimääräisiä kuluja arvokkaampiin hankintoihin tai kustannuksiin, sillä pienin mahdollinen lainasumma on 2 000 euroa. 

Enimmillään Avida myöntää 50 000 euron lainoja. Avida suosittelee hakemaan lainaa yhteishakijan kanssa etenkin suurempien lainasummien kohdalla. Tämä merkitsee pienempää riskiä niin velallisille kuin lainan myöntäjälle, sillä lainakustannukset jäävät matalammiksi.

Kuka voi hakea lainaa Avidan avulla?

Avidan yleisten lainaehtojen mukaisesti hakijan tulee olla vähintään 24- ja enintään 70-vuotias henkilö. Henkilöllä tulee olla säännölliset, vähintään 16 000 euron vuositulot. Tulonlähteeksi kelpaa joko työ- tai eläketulo. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. 

Edellä mainittujen ehtojen lisäksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen ja / tai asunut Suomessa vakituisesti vähintään kolmen vuoden ajan. Lainanhakuhetkellä voimassa olevan kotiosoitteen tulee sijaita Suomessa.

Avidan myöntämää lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Tämä voi olla tietyissä tilanteissa suotuisa vaihtoehto, sillä rinnakkaishakija helpottaa lainansaantia ja pienentää lainalle määriteltyä nimelliskorkoa. 

Rinnakkaishakijan käyttöä suositellaan etenkin tapauksissa, joissa hakija on avo- tai avioliitossa ja lainan käyttökohde on yhteinen. 

Avida tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa laina etuajassa. Asiakkaan tulee maksaa korkoa etuajassa maksetusta lainasta ainoastaan siihen saakka, kunnes yritys saa suorituksen kokonaisuudessaan. 

Mikäli velallisen elämäntilanne muuttuu ja lainan takaisinmaksu onnistuu tarkoitettua nopeammassa aikataulussa, voi asiasta ottaa yhteyttä suoraan Avidan asiakaspalveluun. 

Millaisia lainoja Avida myöntää?

Avida-lainaa voi hakea pieneen ja keskisuureen hankintaan. Lainarahaa on mahdollista saada 2 000-50 000 euroa. 

Lainan käyttötarpeen asiakas päättää luonnollisesti itse, eikä sitä tarvitse tuoda esiin lainahakemuksessa. Hankinta tai projekti voi olla mitä vain: uusi auto, remonttilaina tai unelmien lomamatka.

Avidalla asiakas voi halutessaan yhdistää jo olemassa olevat lainansa. Lainojen yhdistely on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto etenkin silloin, jos asiakkaalla on useita kalliita kulutusluottoja, osamaksuja tai muita vastaavia luottoja. 

Lainojen yhdistäminen auttaa talouden tasapainottamisessa. Tämä selittyy sillä, että yleensä yhden suuremman lainan kulut ovat huomattavasti hillitymmät useiden pienten lainojen kustannuksiin verrattuna.

Kun lainat yhdistää yhdeksi, jää rahaa muihin hankintoihin. Lainojen yhdistäminen Avidalla onnistuu aina 50 000 euroon saakka. Lainahakemuksemme täyttämällä kilpailutat halutessasi myös parhaan lainojen yhdistelypalvelun. 

Lainaesimerkki

Asiakas hakee 12 000 euron lainaa. Lainalle määritetään 8,45 % nimelliskorko. 10 vuoden takaisinmaksuajalla kyseisen lainan todellinen vuosikorko esimerkkitilanteessamme olisi 9,17 %, jolloin kuukausieräksi muodostuisi 150,77 euroa. 

Esimerkkilaskelmassa kuukausierä sisältåä 69 euron avausmaksun ja 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Takaisinmaksettavaksi lainasummaksi määrittyisi tämän laskelman mukaisesti  18 092,40 euroa. Esimerkkiä kirjoitettaessa voimassa oleva euriborkorko oli -0,553. 

Avida lainapalvelun kustannukset

Avida-lainan kustannukset lasketaan hakijakohtaisesti. Tähän vaikuttavat laina-aika sekä asiakaskohtainen korkomarginaali. Lainatarjousta tarkasteltaessa tulee kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää lainan kaikki kulut ja korot.

Korot 

Vakuudettoman Avida-lainan korot määräytyvät asiakaskohtaisesti. Alimmillaan korko on 6,95 %. Korko koostuu asiakkaalle lasketusta korkomarginaalista ja 1 kk euribor-viitekorosta.

Muut kulut 

Avida-lainaan sisältyy luonnollisesti myös erilaisia hallinnollisia kuluja. Nimelliskoron sijaan huomio kannattaakin kohdistaa lainan kokonaiskustannukset sisältävään todelliseen vuosikorkoon. 

Avida-lainan avausmaksu on 69 euroa ja kuukausittainen tilinhoitomaksu puolestaan 5 euroa.

Halutessaan lainalle voi ottaa myös vapaaehtoisen lainaturvan, josta kerromme lyhyesti alla olevassa kappaleessa.

Avida lainaturva

Vapaaehtoinen Avida-lainaturvavakuutus korvaa kuukausierät esimerkiksi sairastumisen tai itsestä riippumattoman työttömyyden kohdalla. Kuolemantapauksessa lainaturva korvaa koko lainasumman enintään 35 000 euroon asti. 

Vakuutus on ilmainen ensimmäisen lainakuukauden ajan, jonka jälkeen lainaturvan hinta on 8,75 % sovitusta kuukausierästä.

Avida lainan takaisinmaksuaika

Avida-lainan takaisinmaksuaika on enintään 15 vuotta. Pitkä takaisinmaksuaika kasvattaa luonnollisesti lainan kokonaiskustannuksia kertyvän koron ja kulujen myötä. 

Tämä on kuitenkin etenkin suurempien, useiden kymmenien tuhansien lainasummien kohdalla usein ainoa vaihtoehto. Halutessaan lainan voi maksaa kokonaisuudessaan kerralla pois ilman lisäkustannuksia.

Avida asiakaspalvelu

Onko sinulla Avida-laina tai harkitsetko sellaisen ottoa? Mahdollisten kysymysten kohdatessa voit olla yhteydessä Avidan asiakaspalveluun, joka auttaa mielellään niin pienissä kuin suurissa kysymyksissä. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17. Yhteyttä voi ottaa joko puhelimitse tai sähköpostitse. 

Puhelimeen tarttuessa tulee huomioida, että puhelun minuuttihinta on 1,95 euroa matkapuhelinminuuttihinnan (mpm) ja paikallisverkkomaksun (pvm) lisäksi.

Avida sovellus

Avida-sovellusta ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla. Helppokäyttöinen sivusto toimii ongelmitta myös mobiilissa, eikä skaalauksessa ole puutteita. Etsimänsä löytää selkeiden valikoiden ansiosta ongelmitta.

Alustavasti myönteinen Avida-lainapäätös toimitetaan lainan hakijalle sähköpostitse, jonka linkin kautta hakija voi tarkastaa alustavasti myönnetyn lainan ehdot. Tarjous on hyväksyttävissä verkkopankkitunnuksilla. 

Avidan luotettavuudesta

Vuonna 1983 perustettu Avida on vakiinnuttanut asemansa rahoitusratkaisujen tarjoajana. Yritys toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisena. Avidalla on luottolaitostoimilupa sekä talletusten hankkimiseen että luotonantoon.

Avida blogi

Avidan sivuilla ei ole luettavissa erityistä Avida blogia. Tämä ei ole kuitenkaan merkittävä puute, sillä sivusto tarjoaa varsin monipuolista tietoa niin toiminnastaan kuin palveluistaan. On tietenkin täysin mahdolisuuksien rajoissa, että tulevaisuudessa luettavana on myös Avida blogi.

Avida kokemuksia – risut ja ruusut

Avida on erittäin helppokäyttöinen ja näppärä lainapalvelu, joka pyrkii vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin parhaan kykynsä mukaisesti. Laina maksetaan lainahakemuksen käsittelyn jälkeen 1–2 pankkipäivän kuluessa.

Lainan takaisinmaksuajaksi voidaan asettaa enintään 15 vuotta, mutta lainan voi halutessaan maksaa kokonaisuudessaan takaisin nopeammin ilman lisäkustannuksia.

Avidalta voi hakea myös korkeintaan kahta maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa. Maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia, ja maksuvapaata voi hakea aikaisintaan puoli vuotta lainan ottamisesta.

Avida yhteystiedot   

Osoite: Avida Finans AB Itämerenkatu 3 00180 Helsinki

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 075 755 0070 (avoinna arkisin klo 10–17)

Chat: Avoinna ma-pe klo 8–20, la-su 10–16

Y-tunnus: 2541768-9

Usein kysytyt kysymykset

Avida-lainaa voi hakea 24 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on säännölliset, vähintään 16 000 euron vuositulot. Tulot voivat syntyä joko työstä tai eläkkeestä. Vakituisen asuinmaan tulee olla ollut Suomi vähintään kolmen edeltävän vuoden ajan, eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintää. Lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Tämä on suositeltavaa etenkin suurempien lainasummien kohdalla.

Avida tarjoaa turvallisia rahoitusratkaisuja asiakkaidensa sujuvan arjen takaamiseksi. Lainoille on mahdollista saada myös Avida-lainaturva, joka kattaa lyhennyserät esimerkiksi sairastumisen tai työttömäksi joutumisen kohdalla. Lainaturvan hinta on ensimmäisen ilmaiskuukauden jälkeen 8,75 % sovitusta kuukausittaisesta lyhennyserästä.

Avida-lainalleen voi saada tarvittaessa enintään kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. Huomioithan, että maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia. Maksuvapaata voi hakea aikaisintaan siinä vaiheessa, kun lainan ottamisesta on kulunut kuusi kuukautta. Maksuvapaata tulee hakea etukäteen siten, että anomus tehdään kyseisen kuukauden 13. päivään mennessä.

Avida-asiakaspalveluun saa yhteyden joko sähköpostitse tai puhelimitse. Palvelua on tarjolla suomeksi, myös viikonloppuisin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.