Balanzia

Balanzia logo

Ruotsalainen Balanzia, jonka juuret ulottuvat 1950-luvulle, tarjoaa suomalaisille yksityishenkilöille suunnattuja kulutusluotto- ja säästötilipalveluja kilpailukykysin ehdoin.

90% Kokonaisarvio
Balanzia logo

Lainaa

3 000-50 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: 10 000 € vakuudeton kulutusluotto, jonka avausmaksu on 0 €. Tilinhoitomaksu on 8 €, takaisimaksuaika 8 v, lainakorko 11,56 % ja todellinen vuosikorko 13,81 %. Kuukausieräksi muodostuu täten 168,12 € ja takaisinmaksettavaksi summaksi yhteensä 16 139,52 €.

Balanzia -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko7,90-16,90 %
Kuukausimaksu8 €

Balanzia lyhyesti

GCC Capital AB on ruotsalainen, yksityisomisteinen rahoituslaitos, jonka juuret ulottuvat 1950-luvulle. GCC Capital kuului aiemmin Gambro-konserniin ja tunnettiin nimellä Gambro Credit AB.

Rahoituslaitoksena GCC Capital AB aloitti vuonna 1995. Vuodesta 2010 lähtien yritys on omistanut osan Accastum AB:n toiminnoista. 

Tämän johdosta GCC Capital AB:n palveluihin kuuluvat nykyisin myös yrityksille suunnatut leasing- sekä lainatuotteet. GCC Capitalin toimintaa valvoo Ruotsin Finanssivalvonta. Yritys työllistää noin 30 työntekijää.

Vuonna 2016 GCC Capital lanseerasi aputoiminimen, jonka tavoitteena oli laajentaa palveluvalikoimaa sekä kuluttajille että yrityksille. Tarkoituksena oli lisäksi laajentua Ruotsista suomalaisille markkinoille. 

Edellä mainittu rakennemuutos muodosti nykymuodossa toimivan Balanzian. Samana vuonna yritys palkkasi myös useita pitkään alalla toimineita henkilöitä parantamaan kuluttajalainoihin liittyviä toimintoja. Balanzian Suomen toiminta keskittyy yksityislainoihin ja säästötileihin.

Balanzia tietää, että elämä rakentuu monissa tilanteissa rahan ympärille. Yritys pyrkii palveluillaan tasapainottamaan kotitalouksien taloudellista tilannetta.

Palvelu tarjoaa rahoitusratkaisuja niin lyhyelle kuin pitkälle aikavälille. Yritys julistaa sivustollaan sopivansa henkilölle, joka etsii innovatiivista ja modernia vaihtoehtoa suurpankeille. 

Kuinka Balanzia toimii?

Balanzia kertoo sivustollaan tarjoavansa yksityishenkilöille nopeita ja nykyaikaisia rahoitusratkaisuja. 

Suomessa Balanzia tarjoaa lainaratkaisuja yksityishenkilöille. Lisäksi palveluihin kuuluu kilpailukykyisellä korolla varustettu säästötilimahdollisuus ilman määräaikaisuutta. Säästötilin korko on tämän tekstin kirjoitushetkellä 0,30 %. 

Säästötilin avaaminen edellyttää vakinaista asumista Suomessa. Maksuhäiriömerkintä ei ole este Balanzia-säästötilin avaamiselle.

Säästötilin etuihin lukeutuvat muun muassa:

 • Ei avaus- tai vuosimaksua
 • Rahaa voi nostaa tarpeen mukaan (kuusi maksutonta nostoa / vuosi, tämän jälkeen veloitetaan 1 % nostosummasta) 
 • Riskitön säästömuoto
 • Balanzia-säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan (100 000 € asti) piiriin, joten säästösi ovat turvassa.

Balanzia-säästötili sopii esimerkiksi puskurirahaston kerryttämiseen, lapselle tai lapsenlapselle säästämiseen tai eläkesäästämiseen. Turvallinen ja riskitön säästötili mahdollistaa niin kuukausittaisen säästämisen kuin suuremmat kertatalletukset. 

Balanzia Säästötilin avaaminen

Säästötilin avaaminen hoituu seuraavasti:

 1. Avaa tilinavauslomake  
 2. tunnistaudu sähköisesti
 3. Täytä tilinavaukseen liittyvät tiedot, mm. henkilötietosi ja vastatilin tilinumero
 4. Hyväksy säästötilin ehdot ja sopimus
 5. Voit tallettaa tuliterälle säästötilillesi.

Kuka voi hakea lainaa Balanzian avulla?

Balanzia-lainaa voi hakea jokainen Suomessa vakinaisesti asuva, vähintään 24-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää ja joka on asunut Suomessa vähintään 36 edeltävän kuukauden ajan. 

Lainan hakeminen edellyttää vähintään 16 000 euron vuotuisia bruttotuloja. Tulot voivat koostua joko palkasta, eläkkeestä tai yritystuloista. 

Lainan käyttötarkoitus on useimmille luotonmyöntäjille sivuseikka. Balanzia ei kuitenkaan tarjoa lainoja omistus- tai asumisoikeusasunnon tai tontin hankintaan tai säilyttämiseen.  

Millaisia lainoja Balanzia myöntää?

Balanzia myöntää asiakkailleen 3 000–50 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainasumma ja -kulut määräytyvät tapauskohtaisesti. 

Tämä tarkoittaa sitä, ettei johtopäätöstä siitä, millaisen lainan voi itse saada, voi tehdä esimerkiksi sukulaisen tai läheisen ystävän lainapäätöksen perusteella. Kuukausitulot voivat olla samansuuruiset, mutta lainapäätös varsin erilainen. Tämä selittyy sillä, että myöntämisehdot riippuvat hakijan taloudellisesta kokonaiskuvasta.

Hakija saa tiedon annetusta lainapäätöksestä sähköpostitse. Myönteisen päätöksen jälkeen rahat saa yleensä käyttöönsä jo seuraavana pankkipäivänä.

Lainaesimerkki

10 000 euron vakuudeton kulutusluotto, jonka avausmaksu on 0 euroa. Tilinhoitomaksu on 8 euroa, takaisimaksuaika 8 vuotta, lainakorko 11,56 % ja todellinen vuosikorko 13,81 %. Kuukausieräksi muodostuu täten 168,12 euroa ja takaisinmaksettavaksi summaksi yhteensä 16 139,52 euroa.

Balanzia lainapalvelun kustannukset

Balanzia-lainoihin liittyvät kustannukset:

 • Lainakorko: vaihtelee
 • Kiinteä kuukausierä (annuiteettilaina)
 • Tilinhoitomaksu: 8 €/kk
 • Laina avausmaksu: 0 €
 • Kirjallinen huomautus: 5 €
 • Lainan korotusmaksu: 0 €
 • Asiakkaiden vaihtuneiden yhteystietojen hankinta: 10 €
 • Laskutus muista asiakkaan pyynnöstä tehtävistä selvityksistä: 20 € / alkava tunti
 • Todiste- ja kuittikopiot: 5 €/kpl
 • Saldotodistus: Yksi vuodessa ilmaiseksi, loput 5 € / kappale

Korot

Balazia-lainan korot muodostuvat viitekorosta, joka on 3 kuukauden euriborkorko ja asiakaskohtaisesta korkomarginaalista. Korkomarginaali on nähtävissä lainasopimuksesta. 

Asiakaskohtainen korkomarginaali määräytyy hakemustietojen perusteella laaditun riskiarvion perusteella. Tästä syystä korkokustannuksissa esiintyy suurtakin hakijakohtaista vaihtelua.

Balanzia lainan takaisinmaksuaika

Balanzia-lainalle voi saada enimmillään 15 vuotta takaisinmaksuaikaa. Mahdollisimman pitkä takaisinmaksuaika voi tietyssä tilanteessa järkevin ratkaisu, vaikka tämä luonnollisesti vaikuttaakin lainan kokonaiskustannuksiin. 

Lainan takaisinmaksuaika tulee aina arvioida realistisen tiedon valossa. Vaikka suuri kuukausittainen lyhennyserä ja lainan nopea takaisinmaksu houkuttaisi, voi budjetti kiristyä tuolloin liian tiukaksi. 

Myös Balanzia-lainan takaisinmaksuaika on neuvoteltavissa tarvittaessa uudelleen, joten päätöstä ei tarvitse tehdä välttämättä yhdeltä istumalta koko laina-ajaksi.

Balanzia-lainalle on mahdollista saada korkeintaan kaksi maksuvapaata kuukautta per kalenterivuosi. Maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia. 

Lainapääomaan lisätään maksuvapaiden kuukausien korko ja mahdolliset kulut. Maksuvapaata kuukautta voi hakea aikaisintaan siinä vaiheessa, kun lainaa on maksettu takaisin vähintään puolen vuoden ajan. 

Balanzia asiakaspalvelu

Balanzia-asiakaspalvelu on sähköpostin, puhelinsoiton tai Facebook-viestin päässä maanantaista perjantaihin klo 9–11.30 ja 12.30–16. Apua on tarjolla niin säästötileihin kuin kulutusluottoihin liittyen.

Henkilökohtaista palvelua saa ainoastaan arkipäivisin, mutta asiakkaiden ulottuvilla on varsin monipuolinen ja kattava UKK-palsta. Palstalta saa lisätietoa niin lainoihin kuin säästötiliin liittyen. 

Balanzia sovellus

Balanzia sovellusta ei ole ainakaan toistaiseksi julkaistu. Sovelluksen avulla niin säästötilin kuin lainanmaksutilanteen seuraaminen olisi vielä nykyistäkin helpompaa. 

Koska valtaosa kuluttajista käyttää erilaisia nettipalveluita nimenomaan matkapuhelimellaan, olisi erillinen Balanzia App tervetullut lisä toimintoihin.

Balanzian luotettavuudesta

Ruotsin finanssivalvonnan alaisena toimivan Balanzian asettamat arvot kielivät yrityksen korkeasta moraalista:

Asiakaslähtöisyys – Balanzia pyrkii kohtaamaan asiakkaansa nöyränä, uteliaana ja kunnioittavasti. Tarjolla on mutkatonta ja henkilökohtaista palvelua, joustavasti ja ammattitaidolla toteutettuna.

Ratkaisukeskeisyys – Balanzia kuuntelee asiakkaidensa toiveita kaikissa tilanteissa. Lisäksi yritys seuraa markkinoita ja niiden kehitystä jatkuvasti, jotta asiakkaiden tarpeisiin voitaisiin vastata parhaalla mahdollisella tavalla.

Turvallisuus – Balanzia pitää tekemänsä lupaukset. Yritys haluaa uskoa, että vastuullinen luotonmyöntö on niin yksityishenkilöiden kuin yritysten parhaaksi.

Balanzia blogi

Sivustolla on luettavissa Balanzia blogi, jota ei ole tosin ainakaan tämän tekstin kirjoitushetkellä (5/2022) päivitetty noin vuoteen.

Mielenkiintoiset kirjoitukset löytyvät sivuston ylälaidassa sijaitsevasta ”Artikkelit”-valikosta. Tekstit käsittelevät henkilöasiakkaita kiinnostavia teemoja, kuten venelainaa, häälainaa, matkalainaa ja lainojen yhdistelyä.

Balanzia kokemuksia – risut ja ruusut

Balanzia-lainapalvelu toimii suhteellisen nopeasti, sillä hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat saa yleensä käyttöönsä jo seuraavana pankkipäivänä. Lainan voi maksaa etukäteen koska tahansa, ja tulevia lyhennyksiä on mahdollista maksaa ennakkoon.

Balanzian asiakaspalvelu on ikävä kyllä tavoitettavissa ainoastaan arkisin. Mikäli lainaansa liittyvään asiaan haluaisi saada vastauksen viikonlopun aikana, joutuu apua odottamaan seuraavaan arkipäivään saakka.

Balanzia-sovellus saadaan toivottavasti käyttöön jo lähiaikoina, mikä tekisi palvelun käytöstä ja oman maksutilanteen seuraamisesta vieläkin sujuvampaa.

Balanzia yhteystiedot 

Osoite: Pukinmäenaukio 2 00720 HELSINKI

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0105248410 (avoinna arkisin klo 9–11.30 ja 12.30–16)

Chat: –

Y-tunnus: 2760357-3

Usein kysytyt kysymykset

Balanzia tarjoaa suomalaisasiakkailleen vakuudettomia kulutusluottoja ja kilpailukykyisellä talletuskorolla varustetun säästötilimahdollisuuden.

Lähdevero peritään automaattisesti, eikä sitä tarvitse mainita verotuksessa.

Kyllä. Balanzia tarjoaa kaikki turvallisuusseikat huomioivaa palvelua ruotsalaisviranomaisten valvonnan alaisuudessa.

Balanzia-lainaan voi saada kalenterivuotta kohden enintään kaksi maksuvapaata kuukautta. Maksuvapaan jakson korot ja kulut lisätään lainapääomaan. Maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia. Huomioithan, että Balanzia-maksuvapaata haettaessa lainaa on tullut maksaa takaisin vähintään kuuden kuukauden ajan. Lisätietoa maksuvapaasta saa Balanzia-asiakaspalvelusta.

Balanzia-asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai Facebookin välityksellä. Palvelua on tarjolla ma-pe klo 9–11.30 ja 12.30–16. Ikävä kyllä asiakaspalvelua ei ole ainakaan toistaiseksi lainkaan tarjolla viikonloppuisin.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.