Instabank

Instabank logo

Norjalainen, vuonna 2016 perustettu Instabank tarjoaa vakuudettomia kulutusluottoja, joustoluottoa, säästötilin ja yhdistelmälainan. Lainalleen voi ottaa lainaturvan, joka voi osoittautua yllättävässä elämäntilanteessa kullanarvoiseksi.

9 /10 YLEISARVO- SANA
Instabank logo

Lainaa

500-50 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: 10 000 € laina, 10 v maksuaika, 120 maksuerää. Todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %. Todellinen vuosikorko 8 975 € ja maksettava kokonaissumma yhteensä 18 975 €.

Instabank -perustiedot

Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko7,99–19,99 %
Kuukausimaksu5 €

Instabank lyhyesti

Norjalaisen, sitten maailmanvalloituksensa Suomesta aloittaneen Instabankin tarina alkoi vuonna 2016. Pankin tavoitteena on tuoda asiakkaiden ulottuville helppotajuisia tuotteita nykyaikaisen pankkisovelluksen avulla.

Palvelu tarjoaa yksityisasiakkaille vakuudettomien kulutusluottojen ja joustoluoton ohella säästötilimahdollisuuden kilpailukykyisellä talletuskorolla.

Asiakkaidensa parasta ajatteleva palvelu mahdollistaa tarvittaessa myös lyhennys- ja maksuvapaat kuukaudet. Lainansa turvaksi voi hankkia lainaturvan, joka tukee arjessa selviytymistä silloin, jos elämä yllättää ikävällä tavalla.

Kuinka Instabank toimii?

Instabank on vakuudettomia, 500–50 000 euron suuruisia lainoja tarjoava palvelu. Asiakkaan haettavissa on myös yhdistelylainaa aiempien osamaksuluottojen, luottokorttivelkojen ja pienlainojen yhdistämiseksi.

Lainapalvelun ohella asiakas voi avata itselleen Instabank-säästötilin, jonka talletuskorko on 0,35 % heti ensimmäisestä talletetusta eurosta lähtien. Talletuksille ei ole asetettu minimirajaa tai määräaikaa, eikä nostoihin liity maksuja tai rajoituksia.

Kuka voi hakea lainaa Instabankista?

Instabankista voi hakea lainaa vähintään 23-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainanhakijan vuosittaisten bruttotulojen on oltava yli 20 000 euroa.

Mikäli lainaa haetaan joustavalla takaisinmaksutavalla, voi lainanhakija olla enintään 65-vuotias. Kun kyse on kiinteillä maksuerillä takaisinmaksettavasta lainasta, ei lainanhakija saa olla vanhempi kuin 75 vuotta.

Lainahakemuksesta tulee käydä ilmi veronalaiset tulot, varallisuus ja mahdolliset velat. Hakemuksen totuudenmukainen täyttäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Mikäli hakemuksen käsittelyn aikana ilmenee luottoluokitukseen jollakin tapaa vaikuttavia tietoja, pidättää Instabank oikeuden hakemuksen uudelleenarviointiin.

Millaisia lainoja Instabank myöntää?

Instabank-lainaa voi hakea niin pieneen kuin suurempaankin rahantarpeeseen, sillä lainaa on tarjolla 500–50 000 euroa. Instabank-lainalla voi näin ollen rahoittaa vaikkapa kalliin hammaslääkärilaskun, uuden auton tai keittiöremontin.

Instabank myöntää karkeasti sanottuna kolmenlaisia lainoja. Vakuudettoman kulutusluoton lisäksi itselleen voi hakea joko joustoluottoa tai yhdistelylainaa.

Jokaisella lainatyypillä on oma käyttötarkoituksensa:

Instabank kulutusluotto

Instabank-kulutusluottoa voi hakea esimerkiksi lomamatkan, auton tai kesämökin laajennusprojektin rahoittamiseksi. Kulutusluotto sopii näin ollen kertaluonteiseen rahantarpeeseen, tietyn tavoitteen tai hankkeen mahdollistamiseksi.

Instabank yhdistelylaina

Instabank-yhdistelylaina voi osoittautua harkinnanarvoiseksi vaihtoehdoksi, mikäli entuudestaan on muodostunut useampia kulutusluottoja, pikalainoja ja esimerkiksi luottokorttivelkaa.

Tuolloin lainoihin liittyy tilinhoitomaksuja, korkoja ja erilaisia palvelumaksuja, joista kertyy herkästi pitkä penni. Yhdistelylainan avulla pikkuvelat saa niputettua yhdeksi ainoaksi, tismalleen samansuuruiseksi lainaksi, ainoastaan edullisemmin kustannuksin.

Instabank joustava laina

Instabank veloittaa joustavasta lainastaan kuukausittain ainoastaan juoksevat kulut ja korot. Korko määräytyy käytössä olevan pääoman mukaisesti. Varsinainen lainanlyhennys maksetaan kuukausittaisten kulujen ohella, kun luottoa on käytetty.

Lainaansa voi halutessaan lyhentää nopeammassa aikataulussa ylimääräisillä lyhennyksillä, mikä vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin suotuisasti.

Instabank säästötili

Instabank-säästötilin voi avata vähintään 18-vuotias henkilö. Säästötilin avaaminen edellyttää sähköistä tunnistautumista joko mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten avulla.

Kuinka avaan Instabank säästötilin?

Instabank-säästötilin avaaminen sujuu helposti ja vaivattomasti:

  1. Täytä yksinkertainen hakulomake ja allekirjoita hakemus sähköisesti, tunnistautumalla joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Saat säästötilin perustamisesta vahvistusviestin sähköpostitse ja tekstiviestitse.

Huomioithan, että Instabank-säästötili on henkilökohtainen. Tiliä ei näin ollen voi avata esimerkiksi lapselleen tai lapsenlapselleen.

Instabank suosittelee säästämään kuukausiansioista 10 prosenttia. Säästössä tulisi ideaalitilanteessa olla summa, joka riittää kattamaan kiinteät menot 6-24 kuukaudeksi.

Lainaesimerkki

10 000 euron laina 10 vuoden laina-ajalla. Lain maksetaan tuolloin takaisin 120 maksuerässä todellisen vuosikoron ollessa 15,39 % ja nimelliskoron puolestaan 13,49 %. Lainan kulut ovat tuolloin 8 975 euroa ja maksettavaksi tulee kokonaisuudessaan yhteensä 18 975 euroa.

Instabank lainapalvelun kustannukset

Instabank-lainan kustannukset vaihtelevat hakijakohtaisesti. Lainan kokonaishintaan vaikuttavat laina-aika ja asiakaskohtainen korkomarginaali. Lainatarjoukseen tutustuessa tulee huomioida todellinen vuosikorko, johon sisältyvät kaikki lainaan liittyvät kulut ja korot.

Korot 

Instabank-lainan nimelliskorko on 7,99–19,99 %. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi lainan avausmaksun ja kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Muut kulut 

Instabank-lainan hintaan lasketaan korkojen lisäksi 90 euron avausmaksu. Kiinteä avausmaksu on samansuuruinen riippumatta siitä, onko kyse vaikkapa 600 euron vai 40 000 euron suuruisesta lainasta. ¨

Instabank-lainasta maksetaan kertaluonteisen avausmaksun lisäksi kuukausittaista, 5 euron tilinhoitomaksua. Mahdollisesta maksun viivästymisestä peritään 5 euron lisämaksu per lasku.

Halutessaan Instabankista hankkimalleen lainalle voi ottaa vapaaehtoisen lainaturvan, jonka esittelemme pääpiirteissään alla olevassa kappaleessa. Instabank suosittelee lainaturvan ottoa kaikille asiakkailleen.

Instabank lainaturva

Odottamattomien tilanteiden varalta lainansa turvaksi voi ottaa Instabank-lainaturvan. Instabank-lainaturva kattaa kuolemantapaukset, väliaikaisen tai pysyvän työkyvyttömyyden, tahattoman työttömyyden ja yrittäjän sairaalahoidon.

Instabank-lainaturvavakuutuksen hinta on tasaerälainasta puhuttuna 8,9 % kuukausittaisesta lyhennyssummasta. Lainaturvan hinta lisätään kuukausimaksuun.

Mikäli lainaturvavakuutuksen ottaa joustavalle lainalle, on hinta 0,35 % jäljellä olevasta saldosta. Tuolloin vakuutuksen hinta lisätään joustoluoton kuukausiveloituksella oleviin korkoihin ja kuluihin.

Tutustu Instabank-lainaturvavakuutuksen ehtoihin saadaksesi lisätietoa palvelun kattavuudesta ja rajoituksista.

Instabank lainan takaisinmaksuaika

Instabank-lainansa takaisinmaksuajaksi voi valita joustavan aikataulun ohella 3–15 vuotta. Pitkä maksuaika tuo väljyyttä arjen talouteen, mutta moni haluaa toisaalta maksaa lainansa mahdollisimman nopeasti.

Jos osoittautuu, että lainalleen on valinnut liian tiukan maksuaikataulun, kannattaa ottaa pikimmiten yhteyttä Instabankin asiakaspalveluun uuden maksusuunnitelman laatimiseksi.

Ennakoinnilla ja mahdollisimman varhaisella uudelleenjärjestelyllä on mahdollista välttää ylitsepääsemättömät maksuvaikeudet. Tarvittaessa lainalleen voi hakea maksu- tai lyhennysvapaata, joista kerromme seuraavaksi hieman tarkemmin.

Instabank maksu- tai lyhennysvapaa

Instabank-lainalleen voi saada enintään kaksi maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta vuodessa. Vapaita ei myönnetä peräkkäisille kuukausille, ja niiden välissä tulisi olla noin puolen vuoden mittainen jakso, jolloin lainaa lyhennetään sovitusti.

Maksu- tai lyhennysvapaan saannin edellytyksiin kuuluu, että lainan lyhennykset ovat anomushetkellä ajan tasalla.

Maksu- ja lyhennysvapaan ero

Maksuvapaassa koko lainanlyhennyserä, joka sisältää sekä korot että kulut, siirtyy maksettavaksi myöhemmin. Lyhennysvapaassa lakusta poistetaan puolestaan ainoastaan lainaosuus, joten lainan koroista ja kuluista on huolehdittava myös lyhennysvapaan kuukauden aikana.

Instabank-maksu- tai lyhennysvapaata voi hakea ainoastaan tasaerälainalle, ei joustoluotolle. Sekä lyhennys- että maksuvapaata haetaan asiakaspalvelun kautta.

Instabank asiakaspalvelu

Instabankin asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse sivustolla olevan yhteydenottolomakkeen kautta. Asiakaspalvelua saa maanantaista perjantaihin klo 10–16.

Henkilökohtaisen asiakaspalvelun lisäksi sivuston asiakaspalveluosio sisältää vastauksia niin lainaa kuin säästötiliä koskeviin kysymyksiin.

Instabank sovellus

Instabank-sovellusta ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla. Helppokäyttöinen sivusto toimii kuitenkin sujuvasti niin tietokoneella kuin mobiililaitteella. Erillistä Instabank App -ratkaisua ei näin ollen osaa edes kaivata.

Instabankin luotettavuudesta

Norjalainen Instabank on palvellut asiakkaita jo vuodesta 2016 lähtien. Pankin tavoitteena on ollut alusta asti moderni, verkkopohjainen pankki.

Instabank toimii vastuullisesti ja tarjoaa asiakkailleen tuotteita, jotka ovat kilpailukykyisiä perinteisten pankkien tuotteisiin verrattuina. Asiakkaidensa parasta ajatellen Instabank suosittelee aina lainaturvavakuutuksen ottoa.

Kulujen suhteellinen edullisuus selittyy sähköisellä palvelulla. Instabank mainitsee tuotteidensa olevan helppoja, joustavia ja reiluja.

Instabank kokemuksia – risut ja ruusut

Instabank on äärimmäisen monipuolinen palveluntarjoaja, joka pyrkii tarjoamaan niin laina- kuin säästötiliasiakkailleen ripeän ja asiantuntevan palvelun.

Instabank-lainan avausmaksu on lainasummasta riippumatta 90 euroa. Korkeahko avausmaksu voi tuntua varsinkin pienimmän mahdollisen lainasumman kohdalla tyyriiltä.

Instabank-säästötiliasiakkaan tulee lisäksi huomioida, että tilin voi avata ainoastaan itselleen. Mikäli rahaa haluaa säästää esimerkiksi lapsenlapselleen, ei Instabank-säästötili ole soveltuva ratkaisu.

Kaiken kaikkiaan Instabank on luotettava ja kilpailukykyinen vaihtoehto, joten tuotteisiin kannattaa tutustua lainatarjouksia vertailtaessa.

Instabank yhteystiedot   

Osoite: Instabank ASA Drammensveien 175,

0277 Oslo

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: +358 75 3266 170 (avoinna arkisin klo 10–16)

Usein kysytyt kysymykset

Instabank tarjoaa 500–50 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, joustoluottoa ja yhdistelylainamahdollisuuden. Palveluihin kuuluu myös säästötili.

Instabankin tarjoamien lainojen kulut muodostuvat nimelliskorosta (7,99–19,99 %), avausmaksusta (90 euroa) sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta (5 euroa). 

Kyllä. Instabank tarjoaa turvallisia lainoja yksityishenkilöille. Palvelu panostaa lainojen nopeuteen ja toiminnan helppouteen sekä ystävälliseen ja vastuulliseen asiakaspalveluun.

Instabank-lainaa voi hakea 23–75-vuotias henkilö, jolla on säännölliset, vähintään 20 000 euron vuositulot. Lainan hakeminen edellyttää lisäksi verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta ja puhtaita luottotietoja.

Valitettavasti et. Instabank-säästötili on aina henkilökohtainen, eikä sitä voi avata toiselle henkilölle.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.