Nordax Bank

Nordax Bank logo

Ruotsalainen Nordax Bank myöntää 3 000–60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Tarjolla on myös Nordax Tuottotili -palvelu. Luotettavana ja vastuullisena pankkina Nordax pyrkii ennaltaehkäisemään asiakkaidensa maksuvaikeuksia monin tavoin.

9 /10 YLEISARVO- SANA
Nordax Bank logo

Lainaa max.

60 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Asiakas ottaa lainaa 10 000 € ja määrittää sille 5 v takaisinmaksuajan. Lainan todellinen vuosikorko on 18,74%, tilinhoitomaksu 5 € ja avausmaksu 89 €. Esimerkissä nimelliskorko on 15,9 %. Takaisinmaksettavaksi summaksi määrittyy 15 000 €, 250 €/kk. Kuluista asiakkaalle koituu lisää maksettavaa yhteensä 5 000 €.

Nordax Bank -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-19,90 %
kk-maksu0-5 €

Nordax Bank lyhyesti

Vuonna 2003 Tukholmassa perustettu Nordax on laajentanut vuosien saatossa toimintaansa siten, että työntekijöitä on jo reilusti yli 200.

Yrityksen toimisto, jossa työskentelee niin ruotsalaisia, suomalaisia, norjalaisia, tanskalaisia ja saksalaisia työntekijöitä, sijaitsee Tukholmassa.

Nordax Bank kokee vastuullisuuden tärkeäksi arvokseen. Tämä heijastuu ydinliiketoiminnassa, joka on vastuullinen luotonanto.

Yritys haluaa tarjota ainoastaan lainoja, joihin asiakkailla on todella varaa. Lainan lisäksi asiakkaat saavatkin rutkasti neuvoja ja ohjeita hätiköityjen lainapäätösten välttämiseksi.

Ruotsin finanssivalvonnan (Finansinspektionen) valvonnassa toimiva Nordax-tarjoaa lainapalvelun ohella säästötiliominaisuuden.

Vastuullisen luotonannon ohella Nordax Bank pyrkii olemaan esimerkillinen työnantaja, keskittyen näin ollen työntekijöiden hyvinvointiin, hyvään liiketoimintaetiikkaan ja resurssien tehokkaaseen käyttöön.

YK:n Global Compact -aloitteen jäsenenä Nordax noudattaa vastuullisuustoiminnassaan ohjelman kymmentä vastuullisen yritystoiminnan periaatetta.

Ohjelman mukaisesti yritys pyrkii jatkuvasti parantamaan ja kehittämään toimintaansa maailmanlaajuisten vastuullisuustavoitteiden täyttämiseksi. Nordaxille suoritettiin vuonna 2016 ensimmäinen, GRI G4 -ohjeistuksen mukainen vastuullisuustarkastus.

Kuinka Nordax Bank toimii?

Nordax Bankin toiminta jakautuu karkeasti kahteen osa-alueeseen: laina- ja säästötilipalveluun. Säästötilille voi tallettaa yhteensä jopa 100 000 euroa, 0,40 % korolla (vaihtuva), ja lainaa on mahdollista hakea ja saada 3 000–60 000 euroa.

Kuka voi hakea Nordax Bank lainaa?

Vakuudetonta, 3 000–60 000 euron suuruista Nordax Bank -lainaa voidaan myöntää 23 vuotta täyttäneelle hakijalle, jonka säännölliset vuositulot ovat vähintään 15 000 euroa. Nordax edellyttää lisäksi, että hakija on asunut Suomessa vähintään kolmen edeltävän vuoden (36 kk) ajan.

Hakijalla ei luonnollisesti saa olla maksuhäiriömerkintää, ja raha-asioiden on oltava vakaalla mallilla. Nordax Bank laatii hakijasta riskiarvion, joka määrittää, millaista lainaa ja millaisin ehdoin hakijalle on mahdollista myöntää.

Lainahakemuksen yhteydessä tulee esittää tiedot, jotka koskevat hakijan

 • tuloja
 • työsuhteen kestoa
 • työnantajaa
 • muita lainoja.

Nordax tarkastaa hakijan luottotiedot lainahakemusta arvioidessaan, ja hakijalta saatetaan pyytää lisäasiakirjoja.

Millaisia lainoja Nordax Bank myöntää?

Ruotsalainen Nordax Bank myöntää 3 000–60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, joiden takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Alle 3 000 euron suuruisten lainojen takaisinmaksuaika on rajattu enintään 8 vuoteen.

Lainaa on saatavilla kahteen eri tarkoitukseen. Vakuudetonta kulutusluottoa oman projektin, kuten remontin tai unelman rahoittamiseksi ja yhdistelylainaa aiemmin otettujen velkojen kattamiseksi.

Kun Nordax-lainansa maksusta on huolehtinut asianmukaisesti vähintään ensimmäisen kolmen kuukauden ajan, voi palvelulta hakea lisää lainaa.

Lainaa voi saada edellinen laina huomioiden enintään 60 000 euroa. Mahdollista uutta lainaa ei yhdistetä nykyiseen lainaan, vaan siitä tulee oma, erillinen lainansa.

Nordax Bank lainaa yhteishakijan kanssa?

Nordax Bank -lainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa. Tuolloin lainansaantimahdollisuudet paranevat, ja korkokustannukset ovat matalamman riskin myötä edullisemmat.

Lainan hakemista yhteishakijan kanssa tulee harkita erittäin tarkkaan, ja kummankin on oltava perillä siitä, että lainasta vastataan 100-prosenttisesti yhdessä.

Yhteishakijan kanssa haettu laina on fiksu valinta esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremontin tai kesämökin lisärakennuksen rahoittamiseksi.

Nordax Bankin vakuudeton kulutusluotto

Nordax Bankin vakuudeton kulutusluotto on tarkoitettu omien suunnitelmien tai unelmien toteuttamiseen.

Olipa tavoitteena sitten uuden auton osto, kesämökin katetun terassin rakentaminen tai unelmien irtiotto kaukomailla, voi Nordax Bank -laina sopia suunnitelman rahoittamiseen.

Nordax Bank yhdistelylaina

Nordax Bank -yhdistelylaina on niin ikään 3 000–60 000 euron suuruinen laina, jonka maksuaika on 1–15 vuotta.

Yhdistelylaina niputtaa yhteen asiakkaan vanhat osamaksu-, luottokortti- ja kulutusluotot, jolloin maksettavaksi jää ainoastaan yksi, lainapääomaltaan samansuuruinen laina.

Säästöä tulee sen sijaan siitä, että yhden lainan myötä lainan kuukausikustannukset pienenevät. Taloudenpidosta tulee yhden lainan myötä selkeämpää, sillä velkaa lyhennetään kuukausittain ainoastaan yhdelle taholle.

Nordax Bank lainan hakeminen

Nordax Bank -lainaa haetaan seuraavasti:

 1. Täytä sivustolta löytyvä lainahakemuslomake. Viisivaiheiseen lomakkeeseen tulee täyttää tiedot, jonka avulla taloudellinen tilanteesi arvioidaan.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Hakemusta arvioidessaan Nordax Bank tarkastaa hakijan luottotiedot ja kartoittaa tämän taloudellista tilannetta. Tietojen pohjalta laaditun arvion perusteella määritellään, onko lainan myöntäminen mahdollista vai ei, ja millaisella korolla.
 4. Lainahakemuksen hyväksynnän jälkeen hakija saa ilmoituksen sähköpostitse ja tekstiviestitse. Sähköposti sisältää linkin, jonka kautta voi hyväksyä lainaehdot, lähettää vaaditut liitteet ja allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksilla.
 5. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen Nordax Bank tarkastaa sopimuksen liitteineen ja siirtää rahat hakijan osoittamalle tilille.

Lainan hakemiseen liittyen saa lisätietoa numerosta 030 603 60 60.

Nordax Bank säästötili (Nordax Tuottotili)

Nordax Bank -säästötiliin liittyy kilpailukykyinen, tällä hetkellä (toukokuu 2022) 0,40 % korko. Suurin mahdollinen säästösumma on 100 000 euroa. Talletukset kuuluvat Ruotsin valtion talletussuojan piiriin. Nordax-säästötiliin ei liity määräaikaisuutta.

Nordax Tuottotilin avaaminen

 1. Täytä sivuston ”Säästä”-välilehdeltä löytyvä hakemus. Saat hakemuksen kotiosoitteeseesi allekirjoitettavaksi. Halutessasi voit myös tulostaa hakemuksen ja lähettää sen osoitteeseen Nordax Bank AB (publ), Info NX 100, Tunnus 5016643, 00003 Vastauslähetys. Hakemuksen oheen tulee liittää kopio voimassa olevasta passista tai henkilöllisyystodistuksesta. Ulkomailla asuvalta hakijalta pyydetään kopio passista.
 2. Hakemuksen käsittelyn jälkeen asiakkaalle lähetetään tilinavaustodistus ja tallettamiseen liittyvät ohjeet.

Vastuullisena pankkina Nordax Bank suhtautuu rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjuntaan äärimmäisen vakavasti. Asiakkaiden rahansiirtoja seurataan, ja asiakkaan henkilötiedot tarkastetaan tilinavauksen yhteydessä huolellisesti.

Nordax Tuottotili -asiakkaalle esitetään myös tarkentavia kysymyksiä tilisiirtojen yhteydessä. Pankki kieltäytyy suorittamista haluttua palvelua, mikäli kysymyksiin ei vastata asianmukaisella tavalla. 

Nordax Tuottotilin sulkeminen

Mikäli haluat sulkea Nordax Tuottotilisi, siirretään säästöpääoma kertyneine korkoineen ilmoittamallesi tilille. Rahat näkyvät kyseisellä tilillä neljän pankkipäivän sisällä siitä, kun olet toimittanut Nordax-pankille asianmukaisen lomakkeen.

Nordax Bank toimittaa korkotiedot Ruotsin veroviranomaiselle (Skatteverket), joka toimittaa vuorostaan tiedot Suomen veroviranomaiselle. Tilinomistaja vastaa itse korkotulojen ilmoittamisesta veroilmoituksessaan.

Nordax Tuottotilin sulkemisen jälkeen asiakkaalle toimitetaan vahvistus korosta ja kertyneestä korosta.

Lainaesimerkki

Nordax Bankin marraskuussa 2018 päivitetty esimerkkilaina on 10 000 euron vakuudeton kulutusluotto, jonka takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa avausmaksu 89 euroa ja esimerkkikorko 15,90 %. Todelliseksi vuosikoroksi muodostuu tällöin 18,74 %. Näillä tiedoilla kuukausieräksi muodostuu yhteensä 250 euroa ja takaisinmaksettavaksi summaksi kokonaisuudessaan 15 000 euroa.

Nordax Bank lainan kustannukset

Myös Nordax Bank -lainassa maksetaan lainapääoman lisäksi muita kustannuksia. Nämä koostuvat koroista ja erilaisista lainanhoitokuluista. Esittelemme seuraavaksi lyhyesti, millaisia kustannuksia Nordax Bank -lainoihin liittyy.

Korot

Vakuudettomien Nordax Bank -kulutusluottojen nimelliskorko on 4,90–19,90 %. Hakijan nimelliskorko ei kerro kuitenkaan koko totuutta lainan hinnasta, sillä korkomarginaali ja erilaiset lainanhoitokustannukset vaikuttavat lainan kokonaishintaan merkittävästi.

Huomiota kannattaakin kiinnittää aina nimenomaan todelliseen vuosikorkoon, josta selviää lainan kokonaishinta. Lainan kokonaishinta määräytyy hakijakohtaisesti, joten se käy ilmi ainoastaan lainahakemuksen lähettämällä.

Myöskään Nordax-lainahakemus ei luonnollisesti velvoita hyväksymään annettua lainatarjousta.

Muut kulut

Nordax-lainan kustannukset koostuvat korkojen ohella lainan avausmaksusta ja kuukausittain perittävästä tilinhoitomaksusta.

Nämä vaihtelevat lainan suuruudesta ja laina-ajasta riippuen seuraavasti:

 • Alle 4 100 euron lainoista ei peritä avausmaksua ja tilinhoitomaksu on 2–8,9 euroa.
 • Kun kyse on yli 4 100 euron lainasta, jonka takaisinmaksuaika on yli 12 kuukautta, on avausmaksu 89 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa.
 • Kun kyseessä on yli 4 100 euron suuruinen laina, jonka takaisinmaksuaika on enintään 12 kuukautta, on avausmaksu 29 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa.

Nordax lainan takaisinmaksuaika

Hakipa Nordax Bankista lainaa yksin tai rinnakkaishakijan kanssa, tulee laskelmat tehdä huolellisesti. Elämäntilanne ja tulotaso voivat muuttua äkillisesti, joten lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, missä määrin lainan takaisinmaksuehtoja voi neuvotella uudelleen.

Tätä silmällä pitäen on viisasta selvittää, onko lainan lyhennykseen mahdollista saada tarvittaessa maksu- tai lyhennysvapaata. Kaikki tämä selviää lainaehdoista. Asian voi varmistaa halutessaan Nordaxin asiakaspalvelusta.

Lainan takaisinmaksu on joustavaa myös siinä mielessä, että voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa koko lainan pois koska tahansa.

Nordax-lainan takaisinmaksuajaksi on säädetty 1–15 vuotta. Huomioithan, että alle 3 000 euron lainoille voi kuitenkin saada enintään 8 vuoden takaisinmaksuajan.

Nordax-lainansa takaisinmaksuaikaan voi hakea pidennystä, jolloin maksettava kuukausierä pienenee. Pienin mahdollinen kuukausierä on vain 15 euroa.

Velallisen tulee olla alle 75-vuotias valitun maksuajan päättyessä. Maksuajan pidennys kasvattaa tietenkin lainan kokonaiskustannuksia, joten asiaa kannattaa punnita tarkoin. Maksuajan pidennystä voi hakea Nordax Omien Sivujen kautta

Nordax Bank maksuvapaa

Nordax haluaa tukea asiakkaidensa arjessa pärjäämistä, mistä konkreettisena esimerkkinä tarjolla on kolme maksuvapaata kuukautta vuodessa.

Maksuvapaan kuukauden aikana lainapääoma kasvaa, sillä maksuvapaan aikana ei makseta myöskään korkoa tai tilinhoitomaksua. Tämä näkyy pienenä nousuna tulevien kuukausierien kohdalla, sillä maksuvapaa ei vaikuta lainan maksuaikatauluun.

Nordax Bankilta maksuvapaata kuukautta voi hakea siinä vaiheessa, kun kolme edeltävää kuukausierää on maksettu maksuaikataulun mukaisesti, ja laina-asiakkuus on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Maksuvapaat kuukaudet eivät voi olla myöskään Nordax Bankilla peräkkäisiä kuukausia.

Nordax Bank lainaturva

Nordax-lainaturva kattaa karkeasti jaoteltuna neljä eri tapausta:

 • alentuneen työkyvyn
 • työttömyyden
 • sairaalassaolon
 • kuolemantapauksen.

Kuolemantapauksen kohdalla vakuutus voi maksaa jäljellä olevan lainan 60 000 euroon asti. Lisätietoa Nordax-lainaturvan ottamisesta saa palvelun asiakastuesta.

Nordax Bank asiakaspalvelu

Nordaxin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Laina- ja säästötiliasiakkaille on omat palvelunumeronsa ja sähköpostiosoitteensa.

Lainoja koskevaa tietoa saa osoitteesta info (at) nordax.fi ja talletuksiin liittyvää neuvontaa annetaan puolestaan osoitteessa talletus (at) nordax.fi.

Nordax Bankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–17. Sivustolla on kattavasti tietoa niin säästämiseen kuin lainoihin liittyen, joten vastaukset yleisimpiin kysymyksiin löytyvät selkeästi otsikoidulta sivulta helposti.

Lainoista tietoa haluavan tulee klikata ”Lainaa”-otsaketta ja säästämisestä kiinnostuneen puolestaan ”Säästä”-kohtaa.

Nordax Bank blogi

Nordax Bank -sivusto on laadittu todella selkeästi, joten asiakas löytää hetkessä kaiken etsimänsä tiedon. Erillistä Nordax-blogia ei ole sen sijaan katsottu toistaiseksi tarpeelliseksi.

Nordax Bank kokemuksia – risut ja ruusut

Nordax mainostaa olevansa kaikin tavoin vastuullinen luotonantaja. Tämä näkyy konkretian tasolla siinä, että Nordax-lainaa myönnetään ainoastaan asiakkaan nykyisestä taloudellisesta tilanteesta laaditun kokonaisarvion perusteella. 

Verkossa jaettuja Nordax Bank -kokemuksia lukiessa käy ilmi, että palvelu tarkastaa asiakkaidensa maksukyvyn todella huolellisesti. Tämä näkyy kommenteissa, joissa mainitaan, ettei palvelu ei ole myöntänyt haetun suuruista lainaa. Menettelyn tavoitteena on paitsi asiakkaan myös Nordaxin edun turvaaminen.

Nordax Bank toteuttaa sivustollaan onnistuneesti ”less is more” -periaatetta, joten navigointi onnistuu selkeiden valikoiden ansiosta helposti jo ensimmäisellä vierailukerralla.

Nordax Tuottotilin avaaminen on ainakin sivustolta löytyvän tiedon perusteella melko hidasliikkeinen prosessi. Se, ettei hakemuksen ja liitteiden lähettämiseen tarjota sähköistä vaihtoehtoa, tuntuu äkkiseltään vanhahtavalta – voihan Nordax Bank -lainaakin hakea netissä.

Nordax Bank yhteystiedot

Osoite: Nordax Bank AB (publ)

Box 23124

104 35 Stockholm

Sähköposti: info (at) nordax.fi ja talletus (at) nordax.fi

Puhelinnumero: 030 603 6060 (lainat) ja 030 603 6070 (talletukset). Molemmat avoinna ma-pe klo 9–17

Rekisteröintinumero: 556647-7286

ALV-tunnus SE 663000220901

Usein kysytyt kysymykset

Ruotsalainen Nordax Bank myöntää 3 000–60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, Saatavilla on myös yhdistelylainaa.

Nordax Tuottotilin korko on tällä hetkellä (1/2022) 0,40 %.

Alle 4 100 euron lainoista ei peritä avausmaksua ja tilinhoitomaksu on 2–8,9 euroa. Kun kyse on yli 4 100 euron lainasta, jonka takaisinmaksuaika on yli 12 kuukautta, on avausmaksu 89 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa. Kun kyseessä on yli 4 100 euron suuruinen laina, jonka takaisinmaksuaika on enintään 12 kuukautta, on avausmaksu 29 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa.

Nordax Bankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–17.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.