BraBank lyhyesti: 

 • Tunnettu aikaisemmin nimellä Monobank 
 • Palvelut: Kulutusluotot + lainojen yhdistäminen
 • Lainaa: 1 000 - 50 000 euroa 
 • Nimelliskorko: 7,58% - 19,58%
 • Laina-aika: 1 - 15 vuotta 

Täyttämällä lainahakemuksen kilpailutat myös BraBankin Lainaesimerkki BraBank 

Asiakas hakee 12 000 euroa lainaa ja laina-ajaksi määritetään 10-vuotta. Nimelliskorko lainalla on 13,73% ja todellinen vuosikorko 15,63%. Todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron lisäksi avausmaksun, joka sijoittuu 45-90 euron välille riippuen lainan suuruudesta sekä 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun. 

Lainan hinnaksi tulee yhteensä 22 981 euroa ja kuukausierän suuruus on 191 euroa.

Tietoa BraBankista - Monobankin fuusioituminen 

MonoBank on tunnettu brändi myös suomenmarkkinoilla. Sittemmin (28. kesäkuuta 2019) MonoBank sekä BRAbank fuusioituvat ja uudeksi nimeksi päätettiin jättää BRAbank. Fuusioitumisessa Monobank toimi vastaanottavana yrityksenä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki BRAbankin toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Monobankin alaisuuteen ja BRAbank yrityksenä lakkautetaan. 

Fuusioituminen aiheutti nimen sekä www-osoitteen muuttumisen. Olemassa olevien asiakkaiden ei puolestaan tarvitse olla huolissaan muutoksesta, sillä sopimuksien ehdot pysyvät samana myös sen jälkeen. 

BRAbank, eli entinen Monobank on täysin digitaalinen pankki, jonka tavoitteena on pyrkiä tarjoamaan paras mahdollinen lainakokemus sen asiakkaille. Yrityksen toiminta on saanut alkunsa marraskuussa 2015, eli kyseessä on suhteellisen tuore tapaus.

Positiivisen kasvun sekä muun kehityksen ansiosta, on pankki laajentanut toimintaansa myös muihin Pohjoismaihin. Suomeen toiminta laajeni vuonna 2017, jonka jälkeen he päättivät tulla myös Ruotsin markkinoille vuonna 2019. Lisäksi BRAbankilla on talletustoimintaa useammassa eri Euroopan maassa. Markkinapaikkansa he ovat tehneet mahdolliseksi digitaalisen lainaprosessin sekä helppokäyttöisten kulutusluotto-, kortti-, sekä maksuratkaisujen avulla. 

BRAbankin uskomuksena on tuottaa hyviä kokemuksia asiakkailleen. Pankki uskoo rehellisyyteen sekä vastuullisuuteen. Lisäksi yksi heidän pääperiaatteistaan on, että "ne, jotka uskovat voivansa muuttaa maailmaa, todellakin tekevät sen". 

Monobank kokemuksia (nykyisin BRAbank) 

Mielenkiinnosta selasimme myös millaisia Monobank kokemuksia muilta internetin käyttäjiltä löytyy. Yleensä netin keskustelupalstat tarjoavat kattavan määrän erilaisia asiakaskokemuksia ja sitä kautta on mahdollista saada ainakin jonkinlainen kuva palvelusta. 

Kuten lähes kaikki muu, myös kyseinen toimija aiheuttaa keskustelua netin keskustelupalstoilla. Kommentteja näissä keskusteluissa ei kuitenkaan ole monia, josta voimme päätellä, että kyseessä on suhteellisen pieni toimija sekä heidän toimintansa tapahtuu asiakasystävällisesti.

Tämän lisäksi oli hienoa huomata, että keskusteluista löytyi myös positiivisia kommentteja. On hyvin yleistä, että nettiin kirjoitetaan huonon kokemuksen jälkeen ja hyvät kokemukset jäävät täysin varjoon. 

Monobank kokemuksista mieleen jäivät muun muassa; kiitokset nopeasta sekä suomenkielisestä palvelusta. 

BRABank kulutusluotto 

BRAbank tarjoaa asiakkailleen 1 000 - 50 000 euron suuruiset lainat. Kyseessä on vakuudeton laina, jota hakemalla vastaus on asiakkaalla miltei reaaliajassa. Takaisinmaksuaikaa kulutusluotolle on mahdollista saada 1 - 15 vuotta. Jokainen lainapäätös on yksilöllinen, eikä saatuja tarjouksia voi näin ollen verrata keskenään. Kuluiksi BRAbank kertoo verkkosivuillaan: 

 • Nimelliskorko: 7,68% - 19,68% 
 • Avausmaksu: 45 - 95 euroa 
 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu: 5 euroa 
 • Maksumuistutus: 5 euroa 

Esimerkki BRAbankin sivuilta: 

A ottaa 10 000 euron suuruisen lainan, jonka takaisinmaksuaika on viisi vuotta. Todellinen vuosikorko lainalla on 15 prosenttia. Tämä luku pitää sisällään lainan avausmaksun 95 euroa ja tilinhoitopalkkion 5 euroa per kuukausi. Kokonaisuudessaan lainalle tulee hintaa 13 979,43 euroa, joista 3 979,43 euroa ovat lainan kuluja. Kuukausieräksi asiakkaalle tulee maksettavaa 232,99 euron verran. Kyseinen summa tullaan veloittamaan häneltä seuraavan 60 kuukauden ajan.

Lainojen yhdistäminen BRAbankissa 

BRAbank tarjoaa myös lainojen yhdistämispalvelun, jossa asiakkailla on mahdollista hakea jälleen rahoitusta jopa 50 000 euroon asti. Jälleenrahoituksen hankkiminen voi olla huomattavasti edullisempi vaihtoehto, mitä useamman osamaksun taikka luoton maksaminen. Tällöin lainalla on ainoastaan yksi eräpäivä sekä yhdet kulut, jotka BRAbankissa ovat seuraavat; 

 • Nimelliskorko: 7,68% - 19,68%
 • Avausmaksu: 45 - 95 euroa 
 • Kuukausittainen tilinhoitopalkkio: 5 euroa 
 • Maksumuistutus: 5 euroa 

Huomioithan, että jokainen saatu lainatarjous on erilainen. Lainatarjoukset perustuvat asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen sekä haettuun lainasummaan, eivätkä siten ole verrattavissa keskenään. 

Yleiset ehdot BRAbank lainan saamiseksi 

 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa 
 • Hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias, mutta kuitenkin alle 70-vuotta 
 • Hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään kolme vuotta
 • Hakijan vähimmäistulot tulee olla yli 1 200 euroa per kuukausi 
 • Hakijalla tulee olla myös maksukyky maksaa kuukausierät ajallaan takaisin 

BRAbank yhteystiedot 

BRAbank ASA

Starvhusgaten 4

5014 Bergen 

Norja