BRAbank

Norjalaisen BRAbankin juuret ulottuvat vuoteen 2003.Suomessa yritys tarjoaa asiakkailleen vakuudettomia, 1 000-50 000 euron kulutusluottoja ja yhdistelylainoja. Lainahakemuksen käsittelyn jälkeen rahat siirretään usein jo 1-2 pankkipäivän kuluessa.

90% Kokonaisarvio

Lainaa

1 000-50 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Asiakas hakee 10 000 € lainaa, jonka maksuaika on 5 v. Todellinen vuosikorko, 14,98 %, sisältää 90 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitopalkkion. Lainan kokonaissummaksi tulee 13 972,66 €, joka merkitsee 232,88 € kuukausierää 60 kuukauden ajaksi.

BRAbank -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko7,43- 19,43 %
Kuukausimaksu5 €

BRAbank lyhyesti

BRAbankin monivaiheinen tarina käynnistyi alun perin vuonna 2003. Tuolloin yritys sai pankkiluvan Verdibankenin nimissä.

Omistajamuutoksen myötä Verdibanken-nimi vaihtui Easybank ASA:ksi vuonna 2016. 

Yksityisten markkinatuotteiden rahoittamiseen pk-yrityksille ja organisaatioiden luotonannon lisäksi Easybank ASA tarjosi säästötuotteita asiakkaille kilpailukykyisin ehdoin.

BRAbank ASA, joka tunnettiin aiemmin nimellä Monobank ASA, käynnisti toimintansa Bergenissä marraskuussa 2015.

Suomeen palvelu rantautui vuonna 2017. 

Sittemmin BRAbank ASA rantautui myös Ruotsiin (2019). Talletuspuolella pankilla on ollut toimintaa Saksassa, Itävallassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Uusi BRAbank syntyi BRAbank ASA:n ja Easybank ASA:n fuusion seurauksena 1.10.2020. Pankin pääkonttori sijaitsee Oslossa ja sivukonttori Bergenissä.

BRAbank mainitsee Pohjoismaissa päätuotteikseen yksityishenkilöille suunnatut vakuudettomat luotot

Lisäksi yritys tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille talletustuotteita sekä laskuostoja ja luottoja.

Täysin digitaalinen BRAbank pyrkii tarjoamaan asiakkailleen helppoa palvelua yksinkertaisten ja käyttäjäystävällisten tuotteiden ja lainamenettelyiden muodossa.

Uusi BRAbank listautui pörssiin Merkur Marketilla BRA-ME-tunnuksella 2.10.2020.

Kuinka BRAbank toimii?

BRAbank tarjoaa asiakkailleen vakuudettomia kulutusluottoja. Pienin lainasumma on 1 000 euroa ja suurin myönnettävä lainasumma on puolestaan 50 000 euroa.

Lainapäätöksen saa välittömästi ja rahat saapuvat tilille nopeasti. 

Lainaa on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa. Kaikki lainaa koskevat tiedot ovat nähtävillä nettipankista vain muutamalla klikkauksella.

BRAbank tarjoaa asiakkailleen myös kätevän sovelluksen, jonka avulla omien tietojen selaaminen sujuu kätevästi myös mobiililaitteella. 

Kuka voi hakea lainaa BRAbankin avulla?

BRAbank-lainaa voi hakea jokainen, joka täyttää seuraavat kriteerit:

  • vähintään 23- mutta enintään 70-vuotias henkilö
  • ei maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa
  • vähintään 36 kuukauden asuminen Suomessa
  • vähintään 1 200 euron kuukausitulot
  • riittävä maksukyky lainan kuukausierien maksuun.

Millaisia lainoja BRAbank myöntää?

BRAbank myöntää asiakkailleen 1 000–50 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja.

Palvelu sopii näin ollen mitä moninaisempien projektien ja hankintojen rahoittamiseen. 

Olipa kyse sitten autosta, remontista, pesutornista tai kaikkien aikojen maailmanympärimatkasta, on BRAbank-kulutusluotto kilpailukykyinen vaihtoehto.

BRAbankin palveluvalikoimasta löytyy myös yhdistelylaina, jonka avulla voi yhdistää jo olemassa olevat lainatuotteet. BRAbank-yhdistelylaina toimii käytännössä siten, että:

  1. haet lainaa BRAbank-sivustolla
  2. lainan nostettuasi otat yhteyttä aiempiin lainanmyöntäjätahoihisi ja sovit takaisinmaksusta.

Yhdistelylaina, joka alentaa aiempien lainojen ja luottojen kustannuksia, voi olla viisas vaihtoehto silloin, kun maksettavana on useampia lainoja.

Lainaesimerkki

Asiakas hakee 10 000 euron lainaa, jonka maksuaika on viisi vuotta. Todellinen vuosikorko on 14,98 %, sisältää 90 euron avausmaksun ja 5 euron kuukausikohtaisen tilinhoitopalkkion.

Lainan kokonaissummaksi tulee 13 972,66 euroa , mikä merkitsee 232,88 euron kuukausierää 60 kuukauden ajaksi.

BRAbank lainapalvelun kustannukset

BRAbank arvioi jokaisen lainaa hakevan lainakustannukset tapauskohtaisen riskiarvion perusteella.

Vaihtelua esiintyy etenkin korkomarginaalin ja laina-ajan pituudesta riiippuen lainanhoitokustannusten vuoksi. 

BRAbank-lainojen maksuaika vaihtelee 1–15 vuoteen. 

Korot 

BRAbank-lainan nimelliskorko on 7,43-19,43 %. Lainan todellinen vuosikorko määräytyy asiakaskohtaisesti, henkilökohtaisen riskiarvion perusteella.

Muut kulut 

BRAbank-lainaan liittyy tietenkin erilaisia kustannuksia. Lainan avausmaksu on 45-90 euroa, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 euroa ja maksumuistutus niin ikään 5 euroa.

Uusien lainojen lisäksi BRAbank tarjoaa myös lainojen yhdistämispalvelua, joka merkitsee säästöä lainakustannuksissa.

Huomioithan, ettei yhdistelylainaa voi soveltaa esimerkiksi opinto- ja asuntolainoihin.

BRAbank lainan takaisinmaksuaika

BRAbank-lainan takaisinmaksuaika on enintään 15 vuotta. Pitkä takaisinmaksuaika tuo joustovaraa taloudelliseen tilanteeseen lainasta huolimatta.  Halutessaan lainan voi maksaa kerralla pois kokonaisuudessaan. Tuolloin jäljellä olevan kokonaissumman ja viitenumeron saa selville asiakaspalvelusta.

Mikäli velallinen maksaa lainastaan ylimääräisen erän, pysyy laina-aika samana, mutta kuukausittainen lyhennyssumma pienenee. Ylimääräisen lyhennyksen kohdalla lyhennyssumma kattaa ensiksi erääntyvän maksun.

BRAbank asiakaspalvelu

BRAbank-asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-16. Yrityksen sivuilla mainitaan, että asiakaspalvelu on aina valmiina kuuntelemaan.

Yhteydenottokokeilumme perusteella palvelu on kuuntelun lisäksi myös valmis kattaviin vastauksiin. 

BRAbankia voi lähestyä myös sähköpostitse. Kysymykseensä voi lisäksi löytää vastauksen “Usein kysyttyä” -osiosta.

BRAbank-UKK-palsta käsittelee muun muassa hakuprosessia, lainan korotusta, lainan lyhennyksiä, mobiilivarmennetta ja sähköistä kirjautumista.

BRAbank sovellus

BRAbankilla on oma sovelluksensa, jonka avulla voi tarkastaa muun muassa Pohjoismaisten valuuttojen vaihtokursseja.

Kirjautumistiedot syöttämällä sovelluksesta voi seurata kaikkia lainatietojaan. 

Vähän tilaa vievä BRAbank-sovellus tekee raha-asioiden hoitamisesta vielä aavistuksen verran totuttua helpompaa.

Asiointi onnistuu omien verkkopankkitunnusten avulla. Sovelluksen käyttö vaatii aluksi pientä totuttelua, mutta toimii mutkattomasti.

BRAbankin luotettavuudesta

BRAbankin tarina sai alkunsa jo vuonna 2003.

Monivaiheinen yrityshistoria ja uusiutumiskyky ovat omiaan kertomaan siitä, että tämä pörssiin listautunut toimija on yksi lainamarkkinoiden vakavaraisista nimistä. 

Täysin digitaalisesti toimiva pankki on turvallinen vaihtoehto. Asiointi tapahtuu heti lainahausta lähtien omien verkkopankkitunnusten avulla.

BRAbank blogi

Erilaiset blogit ovat nykyisin suosittuja myös lainapalveluiden sivustoilla. BRAbank ei kuitenkaan tarjoa asiakkailleen blogia ainakaan toistaiseksi.

BRAbank kokemuksia – risut ja ruusut

BRAbank on luotettava lainapalvelu, josta saa paitsi pikaisen lainapäätöksen myös lainakustannuksia alentavan yhdistelylainan.

BRAbankia kiitellään mahdollisuudesta kolmen kuukauden vuotuiseen lyhennysvapaaseen, jota ei tosin myönnetä kelle tahansa.

Sivustolla mainitaan muun muassa, että lyhennysvapaan hakemisen tueksi edellytetään lomautuspäätöstä. 

Lyhennysvapaan hakeminen onnistuu aikaisintaan siinä vaiheessa, kun lainan ottamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

BRAbank on muuttanut fuusioiden myötä nimeään useampaan otteeseen, mutta toiminta on jatkunut koko ajan norjalaisviranomaisten valvonnassa. 

BRAbank yhteystiedot

Osoite: Holbergs gate 21 0166 Oslo, Norja

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0942455000 (avoinna arkisin klo 10–16)

Y-tunnus: –

Usein kysytyt kysymykset

BRAbank-lainaa voi hakea jokainen vähintään 23- ja enintään 70-vuotias henkilö, jolla on vähintään 1 200 euron kuukausitulot. Lainan hakeminen edellyttää lisäksi Suomessa asumista vähintään 36 edeltävän kuukauden aikana ja puhtaita luottotietoja.

BRAbank-palvelun käyttö onnistuu turvallisesti verkkopankkitunnusten avulla. Kyseessä on vakavarainen, norjalainen pitkän linjan toimija.

BRAbank-lainaan voi hakea maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaata voi saada enintään kolmeksi kuukaudeksi kalenterivuodessa. Lyhennysvapaata voidaan myöntää ainoastaan tuleville lainaerille ja ain siinä tapauksessa, että asiakkuutta on takana jo yli kolmen kuukauden ajan. BRAbank pyytää lyhennysvapaata varten todistuksen lomautuspäätöksestä. Lisätietoja lyhennysvapaasta saa BRAbankin asiakaspalvelusta.

BRAbankin asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–16. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella apua on saatavilla UKK-palstalta.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.