Collector Bank

Collector Bank logo

Vuonna 1999 Ruotsissa perustettu Collector Bank tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluja erilaisiin tarpeisiin. Yrityksen joustolaina, osamaksupalvelu ja säästötili ovat kilpailukykyisiä, tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja.

8 /10 YLEISARVO- SANA
Collector Bank logo

Lainaa

2 000-25 000

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Henkilö A ottaa 4000 € lainan, jonka lyhennysaika on 4 v. Luoton avausmaksu 60 €, tilinhoitomaksu 3 €/maksuerä ja nimelliskorko 13 %. Lainan todellinen vuosikorko on tuolloin 16,54 %. Kuukausierien määrä on yhteensä 48 kk ja yhden kuukausierän suuruus 107,31 €. Esimerkin mukaisen luoton kustannukset ovat yhteensä 1 354,88 € ja kokonaisuudessaan hintaa kertyy neljän vuoden aikana 5 354,88 €.

Collector Bank -perustiedot

Laina-aika24-120 kk
Nimelliskorko9,90-19,90 %
Kuukausimaksu3 €

Collector Bank lyhyesti

Collector Bankin toiminta jakautuu yksityis- ja yrityssegmentteihin, mikä mahdollistaa kattavan ja osaavan palvelun kummallakin osa-alueella. Yksityishenkilöille Collector tarjoaa joustolaina- ja säästötilipalvelut.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Yrityksellä on lisäksi toimistot Tukholmassa, Helsingissä ja Oslossa. Konsernin emoyhtiönä toimii Collector AB, joka omistaa kokonaisuudessaan Collector Bank AB-tytäryhtiön.

Collector Bank aloitti toimintansa Ruotsin finanssikriisiin aikana vuonna 1999. Yhtiön perustivat Lena Apler ja Johan Möller, jotka ovat kummatkin suurluottojen erikoisosaajia.

Vuoteen 2003 saakka Collector Bank hoiti pelkästään järjestämättömiä luottoja, mutta toiminta profiloitui myöhemmin kilpailukykyisiä palveluja tarjoavaksi luottomarkkinayhtiöksi.

Collector Bankin arvot

Collector Bankin perusarvoja ovat etiikka, sitoutuminen ja yrittäjyys. Yhtiö tarjoaakin yksityisasiakkaiden lisäksi palvelujaan kaiken kokoisille yrityksille.

Arvoikseen Collector Bank luokittelee seuraavat:

Pitkän aikavälin sosiaalisen kestävyys: Collector keskittyy yhteiskunnalliseen kestävyyteen.

Konkretian tasolla yritys kertoo muun muassa tukevansa Mitt Liv -organisaatiota, joka tarjoaa mentorointia sekä harjoittelupaikkoja nuorille maahanmuuttajataustaisille, toisen asteen koulutuksen päättäneille.

Maailmanlaajuinen yhteiskuntakehitys: Collector Bank pitää tärkeänä ihmisten auttamista omille jaloilleen.

Tämän osoittaakseen yritys kertoo työskentelevänsä maailmanlaajuisesti Hand in Hand -nimisen organisaation kanssa, jonka tarkoituksena on torjua etenkin naisten köyhyyttä.

Collector Ventures on puolestaan sijoitusmuoto,  jolla Collector Bank rahoittaa uutta FinTech -yhtiötä.

Sijoittajana Collector ei ole mukana pelkällä pääomalla, vaan tarjoaa lisäksi myös tietoa, neuvontaa sekä pääsyn suurempaan verkostoon.

Sisäinen kestävyystyö: Collectorin Bankin tavoitteena on saada kestävyystyö osaksi luonnollista yritystoimintaa ja jattelutapaa.  

Ympäristötyö, terveys sekä tasa-arvo: Collector Bankin mukaan kyseessä on strateginen kysymys.

Yrityksen lähtökohtana on olla houkutteleva ja tasa-arvoinen työpaikka, jossa kaikkiin suhtaudutaan kunnioittavasti.

Kuinka Collector Bank toimii?

Collector Bank tarjoaa asiakkailleen Joustolainan, säästötilin ja lasku- tai osamaksupalvelun. Kuten sanottua, lainpalveluja myydään yksityishenkilöiden lisäksi myös yrityksille.

Kuka voi hakea lainaa Collector Bankin avulla?

Collector Bank -lainaa voi hakea jokainen, joka täyttää seuraavat kriteerit:

  • vähintään 20 vuoden ikä
  • ei maksuhäiriömerkintöjä
  • vähintään 15 000 euron vuositulot
  • vakituinen työpaikka tai eläke
  • vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Yksityishenkilöiden ohella lainansaajakandidaateiksi kelpaavat myös yritykset.

Millaisia lainoja Collector Bank myöntää?

Joustolaina

Collector Bank tarjoaa asiakkailleen laadukkaan, 2 000-25 000 euron suuruisen joustolainan 2-10 vuoden takaisinmaksuajalla.

Collector Bank AB:n Joustolaina auttaa esimerkiksi auton korjauksen tai remontin osuessa kohdalle

Laina on peruttavissa ensimmäisen 14 päivän kuluessa kuluttajaluottosopimukseen liittyvän lainsäädännön perusteella. 

Lainanottajalta edellytetään vähintään 15 000 euron vuosituloja, ja vähimmäisikäraja on 20 vuotta.

Luottotiedoissa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainanottajalla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa, ja häneltä edellytetään lisäksi vakituista työpaikkaa tai eläkettä. 

Lainaa ei myönnetä lähtökohtaisesti opiskelijoille tai työttömille. Poikkeuksen muodostavat edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat henkilöt, joilla on vakituisia tuloja (palkka- tai eläketuloja).

Yhdistelylaina

Collector Bank tarjoaa lisäksi asiakkailleen lainojen yhdistelymahdollisuuden. Yhdistelylainan avulla lainakustannuksia voi pienentää jopa useamman satasen. 

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki: Henkilö A ottaa 4000 euron lainan, jonka lyhennysaika on 4 vuotta. Luoton avausmaksu on  60 euroa, tilinhoitomaksu 3 euroa per maksuerä ja nimelliskorko 13 %.

Lainan todelliseksi vuosikoroksi määräytyy tuolloin 16,54 %. Kuukausierien määrä on yhteensä 48 kuukautta ja yhden kuukausierän suuruus 107,31 euroa.

Esimerkin mukaisen luoton kustannukset ovat yhteensä 1 354,88 euroa. Kokonaisuudessaan hintaa kertyy neljän vuoden aikana 5 354,88 euroa.

Collector Bank -lainapalvelun kustannukset

Collector Bankin lainapalveluihin liittyy edellä esitetyn mukaisen esimerkin kaltaisia korko- ja käsittelykuluja, jotka muodostavat todellisen vuosikoron. 

Korot

Collector Bank tarjoaa joustolainoja kilpailukykyisillä ehdoilla. Lainojen korot vaihtelevat asiakaskohtaisesti 9,90%–19,90% välillä. Palvelun hinnat ovat KSL:n mukaisia. 

Muut kulut

Lainan avausmaksu on 60 euroa ja kuukausittainen laskutusmaksu 3 euroa.

Nämä muodostavat nimelliskoron ja korkomarginaalin ohella lainan kokonaiskustannukset, joita nimitetään todelliseksi vuosikoroksi.

Collector Bank -lainan takaisinmaksuaika

Collector Bank -lainan takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta. Takaisinmaksusuunnitelma kannattaa laatia realistisesti siten, ettei maksuaikataulu osoittaudu liian tiukaksi. 

Collectorin Joustolainaan ei llity varsinaisia maksuvapaita kuukausia, mutta lyhennysvapaa kuukausi voi sen sijaan tulla kyseeseen.

Lyhennysvapaan kohdalla yhteyttä kannattaa ottaa Collectorin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähköpostitse. 

Collector Bank asiakaspalvelu

Collector Bankin asiakaspalvelu on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 10-16. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse. 

Collector Bank sovellus

Collector Bankin palveluja ei pysty ainakaan toistaiseksi käyttämään erillisen sovelluksen avulla.

Sivusto toimii kuitenkin erinomaisesti mobiilissa, ja omalle tilille kirjautuminen käy helposti.

Collector Bankin luotettavuudesta

Collector Bank on luotettava pitkän linjan toimija, jonka tarina alkoi jo vuonna 1999.

Collector-säästötilille talletetut varat kuuluvat Ruotsin talletussuojajärjestelmän piiriin.

Talletussuoja kattaa jokaisessa luottolaitoksessa 100 000 euroa per asiakas. 

Collector Bank blogi

Collector Bank yritysblogi tarjoaa ajankohtaista, yritysasiakkaita kiinnostavaa tietoa. Tekstit käsittelevät muun muassa yritysrahoituksen hakemista ja laskujen myyntiä.

Collector Bank kokemuksia – risut ja ruusut

Collector Bank on kaikin puolin turvallinen ja luotettava, pitkän linjan monipuolinen toimija.

Kilpailukykyiset lainakustannukset ja lainaehdot tekevät palvelusta huomionarvoisen vaihtoehdon. 

Collector Bank käsittelee lainahakemukset 1-2 päivän kuluessa. Rahat saa tililleen noin 2-4 pankkipäivän kuluessa.

Lainansaantiprosessiin menee toisin sanoen muutama päivä, joten järjestelmä ei ole kaikkein nopeinta sorttia. 

Collector Bankin muut palvelut

Collector joustolainan lisäksi palvelu tarjoaa asiakkailleen tuottoisan säästötilipalvelun sekä mahdollisuuden osamaksuun.

Palvelulta löytyy myös rahoitusratkaisuja erisuuruisille yrityslainoille.

Collector Bank yhteystiedot

Collector Bank – Suomen sivuliike

Osoite: Porkkalankatu 20 A

00180 Helsinki

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 09-3158 9943 (avoinna arkisin klo 10-16)

Y-tunnus: 2644718-5

Usein kysytyt kysymykset

Collector Bank tarjoaa kilpailukykyiset joustoluotot, jonka lisäksi henkilöasiakkaille on tarjolla säästötili- ja osamaksumahdollisuus. Palvelulla on myös yrityksiin erikoistunut puoli, joka tarjoaa erilaisia rahoituksia kaiken kokoisille yrityksille.

Collector Joustoluotto ja sen hinnoittelu on asiakaskohtaista. Palvelu noudattaa kuluttajansuojalain mukaista hinnoittelua, ja nimelliskorko vaihtelee 9,90–19,90 % välillä. Lainan avausmaksu on 60 euroa ja kuukausittainen laskutusmaksu puolestaan 3 euroa.

Kyllä. Collector Bank on toiminut markkinoilla jo vuodesta 1999 lähtien. Suomen lisäksi yritys on tunnettu muissa Pohjoismaissa.

Maksuvapaat kuukaudet eivät ole Joustolainan ottajalle mahdollisia, mutta sen sijaan asiakas voi hakea lyhennysvapaata kuukautta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. 

Collector Bankilla on yritysblogi, joka käsittelee erilaisia yritysrahoitukseen tavalla tai toisella liittyviä käytäntöjä ja palveluita.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.