Kaarna

Kaarna logo

Santander Consumer -yhtiön lainatuotteisiin lukeutuva Kaarna laina on vakuudeton kulutusluotto, jota on mahdollista hakea 2 000 – 40 000 euroa. Lainan Korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Laina-aika on 2-15 vuotta.

90% Kokonaisarvio
Kaarna logo

Lainaa

2 000-40 000€

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Lainasumma 10 000 € kuukausierä 180,26 €. Laina-aika 6 v (72 erää). Korko 9,11 % (3 kk Euribor (365) -0,35 % (1.7.2019) + 9,46 prosenttiyksikön marginaali). KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 9,52 %. Lainakustannukset yht. 2 978,72 €. Velan kokonaismäärä 12 978,72 €.

Kaarna -perustiedot

Laina-aika12-180 kk
KuukausimaksuKiinteä

Kaarna lyhyesti

Santander Consumer -yhtiön lainatuotteisiin lukeutuva Kaarna laina mahdollistaa 2 000–40 000 euron vakuudettomat kulutusluotot enintään 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Yritys tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Palvelun toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.

Kuinka Kaarna laina toimii?

Kaarna lainan hakeminen tapahtuu sivustolla olevalla hakemuslomakkeella. Palvelu käsittelee saapuneen hakemuksen parin päivän sisällä.

Alustavan lainapäätöksen jälkeen lainaa hakevan tulee toimittaa hakemuksensa liitteeksi pyydetyt asiakirjat. Sopimuksen käsittelyä ei voida saattaa loppuun ilman vaadittuja asiakirjoja.

Lainasumma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille saman pankkipäivän aikana, jolloin Kaarna lainasopimus edellytettyine liitteineen on saapunut ja sopimus on palvelun puolelta hyväksytty. 

Sujuvan palvelun takaamiseksi vaaditut liitteet tulee toimittaa mahdollisimman nopeasti.

Kuka voi hakea Kaarna lainaa?

Kaarna lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 24-vuotias henkilö. Lainan saanti edellyttää moitteettomasti hoidettujen raha-asioiden ohella vähintään 1 500 euron kuukausittaisia bruttotuloja (18 000 €/vuosi).

Huomioithan, ettei yleisten ehtojen täyttäminen takaa lainan myöntämistä. Jokaisen lainanhakijan tietojen perusteella laaditaan riskiarvio, joka määrittää, kuinka paljon ja millaisin ehdoin lainaa voi saada.

Hakemuksen liitteet, jotka todentavat ansiotulot, määräytyvät hakijan saaman tulotyypin (palkansaaja, yrittäjä tai eläkeläinen) mukaisesti. Kaarna lainaa ei myönnetä työttömälle.

Mikäli lainanhakija ei ole antanut lainahakemuksellaan lupaa tietojen tarkastamiseen Suomen Asiakastiedon kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä, tulee liitteeksi toimittaa lisäksi kopio tuoreimman veroilmoituksen erittelyosasta.

Lainahakemuksen käsittely hoituu mutkattomimmin, kun tarvittavat liitteet toimittaa kerralla jo heti kättelyssä.

Yleisten lainaehtojen täyttäminen ei luonnollisesti takaa lainan myöntämistä. Lainan korot vaihtelevat niin ikään hakijakohtaisesti. Se, millaisin ehdoin Kaarna lainaa voi saada, selviää ainoastaan lainahakemuksen täyttämällä.

Millaisia lainoja Kaarna myöntää?

Kaarna lainaa voi hakea ja saada 2 000–40 000 euroa.

Takaisinmaksuaika vaihtelee myönnetyn lainasumman mukaan siten, että alle 5 000 euron lainoissa enimmäislaina-aika on 5 vuotta. Tätä suuremmat lainasummat maksetaan takaisin enintään 15 vuoden kuluessa.  

Kaarna laina soveltuu monenlaisten projektien rahoittamiseen. Olipa kyse sitten uudesta autosta, kattoremontista tai unelmien veneestä, voi Kaarna laina mahdollistaa suunnitelman toteuttamisen.

Lainaesimerkki

10 000 euron lainasumman laina-aika on 6 vuotta (yhteensä 72 erää). Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 180,26 euroa.  Tässä esimerkissä korko, joka on yhteensä 9,11 %, muodostuu seuraavasti: (3 kk Euribor (365) -0,35 % (1.7.2019) + 9,46 prosenttiyksikön marginaali). Todellinen vuosikorko on 9,52 %. Lainan kokonaiskustannukset ovat tässä esimerkissä lainakustannukset ovat yhteensä 2 978,72 euroa ja takaisin maksettava kokonaissumma näin ollen 12 978,72 euroa.

Kaarna lainan kustannukset

Kaarna lainan kokonaiskustannukset riippuvat haetusta lainasummasta, laina-ajasta ja asiakkaan henkilökohtaisesta riskiluokituksesta. Lainasta veloitetaan lisäksi kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Lainan hakeminen ei luonnollisesti velvoita hyväksymään annettua lainatarjousta. Mikäli Kaarna lainan kustannukset herättävät kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun.

Korot 

Kaarna lainan korot riippuvat haetun lainan suuruudesta, maksuajan pituudesta ja hakijan omasta taloudellisesta tilanteesta. Nimelliskoron lisäksi asiakas maksaa riskiluokitukseensa perustuvaa korkomarginaalia.

Lainan lopullinen kokonaishinta selviää todellisesta vuosikorosta, joka sisältää nimelliskoron lisäksi myös muut lainakustannukset korkoineen ja kuluineen.

Muut kulut 

Kaarna lainasta veloitetaan kuukausittaista, kiinteää tilinhoitomaksua.

Kaarna lainan takaisinmaksuaika

Kaarna lainan takaisinmaksuaika vaihtelee haetun lainasumman mukaisesti. Korkeintaan 5 000 euron suuruisen lainan takaisinmaksuaika on enintään 5 vuotta.

Tätä suurempien lainojen enimmäistakaisinmaksuaika on puolestaan 15 vuotta. Halutessaan lainan voi myös maksaa kerralla takaisin koska tahansa. Satunnainen lainan lyhentäminen suuremmalla summalla onnistuu niin ikään ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Kaarna laina lyhennysvapaa

Elämässä voi tulla vastaan myös taloudelliseen tilanteeseen ikävällä tavalla vaikuttavia yllätyksiä. Näitä ovat esimerkiksi kodinkoneen rikkoutuminen, työttömyys, lomautus tai sairastuminen.

Kaarna lainalleen on mahdollista hakea lyhennysvapaata, jonka aikana lainasta maksetaan ainoastaan korot ja kulut. On ensiarvoisen tärkeää hakea lyhennysvapaata heti siinä vaiheessa, kun velan takaisinmaksu vaikuttaa poikkeussyystä ongelmalliselta.

Kaarna asiakaspalvelu

Kaarna asiakaspalvelun aukioloajat ovat aavistuksen vaikeaselkoiset. Sivustolla mainitaan puhelinpalvelun palvelevan maanantaista perjantaihin klo 8.30–16.30, mutta samaisella Asiakaspalvelu-välilehdellä kerrotaan palvelua olevan saatavilla puhelimitse tiistaista perjantaihin klo 12–16.

Pienen tutkiskelun jälkeen käy ilmi, että Kaarna laina -hakemuspalvelu palvelee arkisin klo 8.30–16.30, mutta varsinainen asiakaspalvelu on avoinna rajoitetusti tiistaista perjantaihin.

Hakemuspalvelun puhelinnumero on 09-85645237. Hämmennystä herättää tosin se, että hakemus- että asiakaspalvelun puhelinnumero on sama.

Kaarnan luotettavuudesta

Kaarna laina on Suomalaisen, vuonna 2007 toimintansa aloittaneen Santander Consumer Finance Oy:n lainatuote. Asiakaskokemukset ja pitkä toimintahistoria osoittavat, että kyseessä on kaikin puolin luotettava ja toimiva lainaratkaisu. Kaikki lainahakemukset käsitellään ripeästi ja luottamuksellisesti.

Myös verkossa toimivia lainapalveluja säädellään ja valvotaan äärimmäisen tarkasti, ja Lainat.fin listaamat palvelut edustavat luotonmyöntäjien kärkeä.

Kaarna blogi

 Sivusto keskittyy ainoastaan lainaa koskevan tiedon tarjoamiseen. Edellistä blogia ei näin ollen ole lukijoiden ulottuvilla.

Erilaiset blogi- ja uutisosiot ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan merkittävästi myös lainasivustoilla. Voi hyvinkin olla, että myös Kaarna-blogi on näin ollen luvassa jossakin vaiheessa.

Kaarna kokemuksia – risut ja ruusut

Santander Consumer Finance Oy on osa kansainvälistä rahoitusyhtiötä. Joustavat lainan takaisinmaksuehdot ja lainahakemuksen ripeä käsittely saavat palvelun asiakkailta kiitosta.

Asiakaspalvelun aukioloaikoja koskevien tietojen ristiriitaisuus herättää pienoista hämmennystä, mutta kyseessä on varsinaisen palvelun toimivuuden kannalta sivuseikka.

Kuluttaja voi peruuttaa Santander Consumer Finance Oy:n kanssa solmimansa lainasopimuksen 14 vuorokauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Asiasta tulee ilmoittaa joko kirjallisesti tai muulla pysyvällä tavalla Santander Consumer Finance Oy:lle. Palvelu perii kertakorvauksena todellisen vuosikoron ajalta, jolloin luotto oli asiakkaan käytettävissä.

Kaarna laina yhteystiedot

Osoite: Santander Consumer Finance Oy Risto Rytin tie 33 00570 Helsinki

Sähköposti: Yhteydenotto Santanderin verkkopalvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai osoitteessa [email protected]

Puhelinnumero:09 85645237 (ti–pe klo 12–16)

Y-tunnus: 2076455-0

Usein kysytyt kysymykset

Santander Consumer -yhtiön lainatuotteisiin lukeutuva Kaarna laina tarjoaa 2 000–40 000 euron vakuudettomat kulutusluotot enintään 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Enimmäismaksuaika korkeintaan 5 000 euron lainoissa on 5 vuotta.

Kaarna lainansa voi halutessaan maksaa kerralla takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia. Lainaa voi myös lyhentää halutessaan sovittua suuremmalla summalla, niin ikään ilman lisäkustannuksia.

Kaarna lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 24-vuotias henkilö. Lainan saanti edellyttää ongelmitta hoidettujen raha-asioiden ohella vähintään 1 500 euron kuukausittaisia bruttotuloja (18 000 €/vuosi).

Kaarna-lainasumma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle, nimissään olevalle pankkitilille samana arkipäivänä, kun allekirjoitettu lainasopimus liitteineen saapuu ja sopimus on hyväksytty.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.