Resurs Bank

Alun perin Ruotsissa vuonna toimintansa aloittanut Resurs on sittemmin kasvanut kaikissa Pohjoismaissa pankki- ja rahoituspalveluja tarjoavaksi Resurs Bankiksi. Yritys toimii lainojen ohella luottokorttirahoituksen saralla. Resurs Bank -luottokortti käy myös Google Pay – ja Apple Pay -maksuvälineenä.

9 /10 YLEISARVO- SANA

Lainaa

1 000-50 000 €

Hae Lainaa
Lainaesimerkki: Kertaluotto 12 000 €, 12 v laina-ajalla, 144 maksuerää, 159,54 €/kk. Todellinen vuosikorko 11,34 %. Vuosikorko 9,01 % sis.Euribor 3 kk -0,57 % (3.1.2022). Luottokulu 0,28 % mutta enintään 12,50 €/kk. Maksettavaa yhteensä 21 520,45 €.

Resurs Bank -perustiedot

Laina-aika12-144 kk
Avausmaksu6,95-20 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Resurs Bank lyhyesti

Kaikissa Pohjoismaissa toimiva, Suomessa vuodesta 2002 lähtien lainapalveluja tarjonnut Resurs Bank on ruotsalaisyritys, jonka tarina alkoi jo vuonna 1977. Alun perin Resurs-nimellä toiminut yritys sai pankkitoimiluvan vuonna 2001, jolloin nimi muuttui Resurs Bankiksi. Yrityksen kotipaikka on Helsingborg,

Resurs Bank työllistää Suomessa noin 70 henkilöä. Yrityksen suomalaiset toimitilat sijaitsevat Vantaan Technopoliksessa. Toimintavuosiensa aikana Resurs Bank on palvellut yli 100 000 suomalaisasiakasta.

Lainojen lisäksi äskettäin logonsa uudistanut Resurs Bank tarjoaa asiakkailleen luottokortti- ja osamaksupalveluja. Resurs Bank -lainan kilpailuttaminen onnistuu esimerkiksi Zmarta.fin avulla.

Kuinka Resurs Bank laina toimii?

Resurs Bank -lainan hakeminen käy vaivattomasti. Halutun lainasumman valinnan jälkeen suuntaa antavan kuukausierän laskeminen onnistuu sivustolta löytyvän lainalaskurin avulla.

Lainaa haetaan verkossa, ja niin sopimuksen allekirjoittaminen kuin mahdollisten liitteiden lähettäminen onnistuu niin ikään sähköisesti. Halutessaan sopimuksen saa paperimuodossa allekirjoitusta varten kotiin postitettuna.

Alustava lainapäätös annetaan välittömästi. Pyydettyjen liitteiden toimittamisen ja lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat siirtyvät pankkitilille parin päivän kuluessa. Lainan hakeminen ei sido asiakasta mihinkään, joten saatua tarjousta ei ole tietenkään pakko hyväksyä.

Lainan ensimmäinen lasku saapuu seuraavan kuukauden puolivälissä. Kuukausittain saapuva lasku tulee maksaa kuun viimeiseen päivään mennessä.

Kuka voi hakea Resurs Bank lainaa?

Resurs Bank -lainaa voi hakea vähintään 24-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainan hakeminen edellyttää säännöllisiä työ- tai eläketuloja.

Vähimmäistulorajat määräytyvät siten, että alle 3 000 euron suuruiset lainat edellyttävät yli 800 euron kuukausittaisia bruttotuloja ja yli 3 000 euron lainat vähintään 1 300 euron kuukausituloja.

Asetetuilla lainanhakuehdoilla pyritään takaamaan, että laina tulee maksettua takaisin ongelmitta.

Lainalleen voi hakea korotusta myöhemmässä vaiheessa.

Uuden mahdollisen kuukausierän saa selville kirjautumalla sisään ja toivotun kuukausierän syöttämällä.

Lainapäätös ilmestyy ruudulle saman tien. Resurs Bank ilmoittaa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tekstiviestitse, kun rahat siirtyvät asiakkaan tilille.

Lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Tuolloin asiakkaalla on parempi mahdollisuus isompaan lainasumaan ja parempiin lainaehtoihin. Päähakija ja rinnakkaishakija vastaavat yhdessä lainan takaisinmaksusta.

Millaisia lainoja ja tuotteita Resurs Bank tarjoaa?

Resurs Bank tarjoaa 1 000–50 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja 1–12 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainojen korot vaihtelevat 6,95 %:sta 20 %:iin. Lainaa on saatavilla myös lainojen yhdistämiseen.

Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu luottokortti- ja osamaksupalveluja, muun muassa reissaamisen mahdollistava Tjäreborg-tili.

Resurs Bank yhdistelylaina

Yhdistelylaina tarjoaa mahdollisuuden olemassa olevien pikkulainojen, osamaksuluottojen ja luottokorttivelkojen yhdistämiseen. Tuolloin taloudenhallinta selkeytyy ja korko- ja lainanhoitokustannukset pienenevät yhden lainan myötä.

Yhdistelylainassa Resurs Bank maksaa pois yksittäiset lainat ja luotot, ja asiakas saa itselleen mahdollisesti ylijäävän summan. Resurs Bank ilmoittaa tekstiviestitse, kun rahat siirtyvät asiakkaan tilille.

Resurs Bank luottokortti

Resurs Bank -luottokortti mahdollistaa asiakkaalle 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Resurs luottokortin saantiehtoihin lukeutuvat vakituinen työpaikka, puhtaat luottotiedot, moitteettomasti hoidetut raha-asiat ja vakituinen Suomessa asuminen.

Resurs Bankin luottokortti toimii myös mobiilimaksuvälineenä Apple Payn ja Google Payn kautta.

Resurs Bank Gold -luottokortin edut

Resurs Bank Gold -kortin luottoraja voi olla enintään 3 000 euroa. Kortin käyttö kerryttää erityisiä bonuspisteitä siten, että jokainen kortilla tehty ostos oikeuttaa 10 bonuspisteeseen euroa kohden.

Korttiin sisältyy myös kattava matkavakuutus koko matkaseurueelle, mikäli vähintään 50 % matkan hinnasta on maksettu ko. kortilla.

Kortin velkasaldoa voi lyhentää esimerkiksi 6 kuukauden korottoman erämaksun muodossa. Vaihtoehtoisesti asiakas voi maksaa 10 tai 5 % kokonaissummasta.

Resurs Bank luottokortin kustannukset

Kuukausimaksuna veloitetaan 4,90 euroa, jos tilillä on velkasaldoa. Mikäli korttiin haluaa puolestaan liittää rinnakkaiskortin, peritään rinnakkaiskortista 9 euron kertamaksu. Ulkomailla tehtyihin ostoihin lisätään 1,75 % valuuttalisä (ostosummasta). Käteisnostomaksu on puolestaan 4 euroa ja 1 % nostosummasta.

Resurs Bank -tililuotot yhteistyökumppaniliikkeissä

Resurs Bank toimii yhteistyössä merkittävien liikeketjujen kanssa. Yhteistyö kattaa erilaisia maksuratkaisumalleja. Yhteistyökumppaniliikkeitä ovat Bauhaus, Silmäasema, Jysk, Tokmanni, Intersport ja Spacesavers.

Resurs Bank Maksuvakuutus

Varsin edullisesti hinnoiteltu Resurs Bank Maksuvakuutus huolehtii lainan takaisinmaksusta tahattoman työttömyyden (palkansaaja) tai sairausloman kohdalla (palkansaaja tai yksityisyrittäjä) jopa 12 kuukauden ajan. Tapaturmaisen kuoleman osalta maksetaan summa, joka vastaa vakuutuksenottajan todellista velkaa aina 6 000 euroon saakka. Maksuvakuutuksen voi ottaa itselleen joko lainanhakuvaiheessa tai myöhemmin.

Resurs Bank Maksuvakuutuksen hinta on 9 % lainan kuukausittaisesta lyhennyserästä. Kuukausittainen vakuutusmaksu on vähintään 3 ja enintään 49 euroa.

Maksuvakuutuksen välittää Resurs Bank AB Suomen sivuliike ja vakuutuksenmyöntäjänä toimii Solid Försäkringsaktiebolaget.

Kenelle Resurs Bank Maksuvakuutus voidaan myöntää?

Maksuvakuutus voidaan myöntää vähintään 24-vuotiaalle Resurs Bankin laina-asiakkaalle, joka on joko palkansaaja, yrittäjä tai vanhuus- varhais- tai työkyvyttömyyseläkeläinen. Resurs Bank Maksuvakuutuksesta saa tarvittaessa lisätietoa asiakaspalvelusta.

Lainaesimerkki

Resurs Bank -laina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko on 12 000 euron luotolle, jonka takaisinmaksuaika on 12 vuotta, laskettuna 11,34 %. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9,01 % ohella 3 kk Euribor-viitekorko (-0,57 % 3.1.2022) ja enintään 12,50 euron kuukausittainen luottokulu. Kuukausierä 12 000 euron luotolle on tuolloin 149,54 euroa ja kaiken kaikkiaan maksettavaksi tulee yhteensä 144 lyhennyserää. Luoton ja luottokustannusten kokonaismäärä on tuolloin 21 520,45 euroa. Esimerkkilaskelma edellyttää, että korko ja kulut eivät muutu lainan takaisinmaksuaikana.

Resurs Bank lainan kustannukset

Resurs Bank -tuotteisiin liittyy erilaisia kustannuksia. Lainan kulut määräytyvät sopimuksen alussa olevan lainsumman perusteella. Korko riippuu puolestaan lainan koosta, valitusta takaisinmaksuajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Korot 

Resurs Bank lainojen nimelliskorot vaihtelevat 6,95 %:sta 20 %:iin.

Muut kulut 

Resurs Bank -lainan kuukausikulut ovat 0,28 % luottosopimuksessa mainitun luoton määrästä. Summa saa olla kuitenkin enintään 12,50 euroa kuukaudessa. Resurs Bank -lainoihin ei liity avausmaksua.

Resurs Bank lainan takaisinmaksuaika

Resurs Bank lainan takaisinmaksuaika vaihtelee vuodesta 12 vuoteen. Takaisinmaksuaikaa valitessa tulee kiinnittää huomiota huolelliseen budjetointiin realistisen maksusuunnitelman laatimiseksi. Vaikka lainan kokonaiskustannukset kasvavat pidemmän maksuajan myötä, ei taloutta ole syytä vetää turhan tiukalle.

Kuten aiemmin kerroimme, saapuu ensimmäinen lasku noin kaksi viikkoa lainan tilille maksun jälkeen. Lainan kuukausittainen lyhennyksen eräpäivä on kuun viimeinen päivä.

Halutessaan Resurs Bank -lainan voi maksaa kerralla takaisin koska hyvänsä, ilman minkäännäköisiä lisäkustannuksia. Lainan maksuajan lyhentäminen onnistuu puolestaan suuremman lyhennyserän maksulla. Laina-ajan pidentäminen edellyttää uuden hakemuksen tekoa.

Resurs Bank lainan lyhennysvapaa

Resurs Bankin sivuilla ei anneta tietoa mahdollisesta lyhennys- tai maksuvapaasta. Asiaan liittyen lisätietoa kannattaa kysyä suoraan Resurs Bank -asiakaspalvelusta.

Resurs Bank asiakaspalvelu

Resurs Bankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaisin klo 11–17 ja tiistaista perjantaihin klo 10–17. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse numerossa 09 622 4308.

Resurs Bankin sivuilla on laaja usein kysytyt kysymykset -palsta, jossa annetaan tietoa erilaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.

Resurs Bankin luotettavuudesta

Resurs Bank sai pankkitoimiluvan jo yli 20 vuotta sitten, 2001. Suomessa yritys aloitti toimintansa vuonna 2002. Toimintavuosiensa aikana Resurs Bank on palvellut yli 100 000 suomalaisasiakasta, ja yrityksellä on toimintaa kaikissa Pohjoismaissa. Resurs Bank tekee yhteistyötä eturivin yritysten, kuten Bauhausin, Silmäaseman, Jyskin, Tokmanni ja Intersportin kanssa.

Resurs Bank mainitsee tavoitteekseen ympäröivän yhteisönsä hyvinvoinnin lisäämisen. Tämän tukemiseksi tarkoituksena on kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen.

Konkreettisena osoituksena tästä Resurs Bank on luonut kaikista osa-alueistaan (toimenpiteet, aktiviteetit ja investoinnit) Resurs Societyn, joka

  • tarjoaa kohdennettuja toimenpiteitä ensimmäistä kertaa luottoa ottaville nuorille
  • tarjoaa online-rahoituskoulutusta, joka lisää luoton ottamiseen ja osamaksuvaihtoehtoihin liittyvää tietämystä
  • tarjoaa tukipalvelua maksuvaikeuksien kanssa kamppaileville
  • pyrkii vähentämään Resurs Bankin toiminnan ympäristövaikutuksia.

Resurs Bank blogi

Resurs Bankin sivustolla ei ole varsinaista blogia, mutta tarjolla on sen sijaan erilaisia lainanhakuun liittyviä artikkeleja.

Asiakas voi tutustua lisäksi monipuolisesti Resurs Bankin historiasta, arvoista ja toimintaperiaatteista kertoviin teksteihin esimerkiksi ”Tietoa meistä” -, ”Tietoa yrityksestä” – ja ”Tähän olemme sitoutuneet” -osioissa.

Resurs Bank sovellus

Maksuttoman Resurs Bank -sovelluksen voi ladata Apple Storessa tai Google Playssa. App soveltuu esimerkiksi luottokorttiasetusten muuttamiseen tai omien tietojen päivittämiseen. Helppokäyttöinen Resurs Bank App tekee asioinnista vielä entistäkin helpompaa.

Resurs Bank kokemuksia – risut ja ruusut

Resurs Bankin monipuolinen tuotevalikoima ja yhteistyökumppaniverkosto on asiakkaiden mieleen. Luottokortti- ja lainaehdot ovat kilpailukykyisiä, ja myös helppokäyttöinen Resurs Banks -sovellus saa kiitosta.

Resurs Bank yhteystiedot

Osoite: Resurs Bank AB, Suomen sivuliike, PL 3900, 00002 Helsinki

Puhelinnumero: 09 622 4308

Sähköpostiosoite:

Y-tunnus: 2110471-4

Usein kysytyt kysymykset

Resurs Bank tarjoaa 1 000–50 000 euron vakuudettomia kulutusluottoja 1–12 vuoden takaisinmaksuajalla. Saatavilla on myös yhdistelylainaa, osamaksurahoitusta ja luottokortti.

Resurs Bank -luottokortin etuihin kuuluu pistejärjestelmä ja kattava matkavakuutus, mikäli vähintään 50 % matkan hinnasta on rahoitettu kyseisellä luottokortilla. Resurs Bank -luottokortti toimii myös mobiilimaksuvälineenä Apple Payn ja Google Payn kautta.

Resurs Bank App on ladattavissa Apple Storessa tai Google Playssa.

Resurs Bank -lainansa voi maksaa kerralla takaisin ilman lisäkustannuksia.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.