Lainaa 100 euroa

Pikalaina on usein satasen, enintään 1 000 euron suuruinen laina. Pikalainaa haetaan yllättävien kulujen paikkaamiseen. Tässä tekstissä käymme läpi, mitä kannattaa huomioida, jos lainaa tarvitsee 100 euroa.

Tarvitsetko 100 euron lainan?

Kilpailuta 100 euron suuruiset lainat yhteistyökumppaneidemme avulla!

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Lainasto logo

Lainasto

9.4/10
Lainaa100-3 000 €
Laina-aika2-47 kk
Nimelliskorko20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 444,34 euroa, jolloin takaisinmaksettava kokonaissumma on 3 444,34 euroa. Todellinen vuosikorko on tuolloin 29,71 %.

Lainaa 100 euroa helposti ja nopeasti?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Näin on myös pikavipin kohdalla, vaikka rakkautta tähän lapseen onkin kyseenalaistettu vuosien saatossa moneen otteeseen. Pikalainalla tai pikavipillä on edelleen karu kaiku, joka juontaa juurensa 2000-luvun alkupuolelle. 

“Villin lännen ajat” ovat kuitenkin onneksi takanapäin, sillä vuonna 2019 pikalainojen nimelliskoroille asetettiin 20 % korkokatto. Tämä oli omiaan rauhoittamaan vielä suhteellisen villeinä rehoittaneita pikavippimarkkinoita, joiden sääntely oli kuitenkin aloitettu jo vuonna 2013. 

Uusi korkokatto karsi laina-alan toimijoita ja toisaalta pidensi pikavippien keskimääräisiä minimilaina-aikoja. Aiemmin tarkoituksena oli mahdollisimman lyhytaikainen, esimerkiksi kuukauden takaisinmaksuajalla varustettu laina, joka oli kyllästetty huimaavan korkealla korolla. 

Pikavipin ja kulutusluoton ero – onko sellaista?

Pikavippi ja kulutusluotto ovat toimintaperiaatteeltaan samankaltaiset. Niiden keskeinen ero on lyhykäisyydessään se, että kulutusluotto on yleensä huomattavasti suurempi laina merkittävästi pidemmällä maksuajalla.

Lainasummaan liittyvän eron vuoksi kulutusluottoa ja pikavippiä tarvitaan toisistaan poikkeavissa tilanteissa. Pikavipille voi tulla tarvetta esimerkiksi yllättävän lisäkustannuksen, kuten parkkisakon, myötä. 

Jos kuukauden tulot ja menot on budjetoitu tiukasti, eikä pelivaraa ole, voi 60 euron ylimääräinen menoerä tuoda mukanaan taloudellisen katastrofin ainekset. 

Pikalainan takaisinmaksu onnistuu kaikkine kuluineen alimmillaan reilut 20 euroa kuukaudessa. Esimerkiksi Lainastolla 100 euron lainalle saa enimmillään maksuaikaa 4 kuukautta.

Kannattaako 100 euron laina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti?

Kyllä ja ei. Yleensä muutaman sadan euron lainoille on asetettu suhteellisen lyhyt, muutaman kuukauden takaisinmaksuaika. Ideaalitilanteessa lainan maksaa tietenkin viipymättä takaisin, mutta aina tämä ei ole mahdollista.

Erilaisilla budjeteilla on omat realiteettinsa, joiden puitteissa lainan takaisinmaksukyky on arvioitava todenmukaisesti. Tarkoituksena ei ole ajautua lainaa takaisin maksaessa niin ahtaalle, että yllättävä lisämenoerä suistaisi talouden raiteiltaan. Tuolloin mahdollisina uhkakuvina näyttäytyisivät velkakierre ja ylivelkaantuminen. 

Jos oma taloudellinen tilanne mietityttää, olipa lainaa tai ei, ei asiantuntija-avun puoleen kääntyminen ole välttämättä yhtään hassumpi ajatus. Neuvoja taloudenhallintaan saa tarvittaessa esimerkiksi Takuusäätiöstä. 

Mikäli 100 tai muutaman sadan euron lainaa tarvitsisi lähes joka kuukausi, on talous niin ahtaalla, että tilanteeseen pitäisi löytää jokin pysyvä apukeino tai ratkaisu. 

Jos taustalla on esimerkiksi työttömyys, työkyvyttömyys, liian pieni eläke, sairaus tai tuloloukko, voi tilanne vaikuttaa näköalattomalta. Etenkin tuolloin asian ratkominen talousongelmiin perehtyneen ammattilaisen kanssa – ei pikavippien ottaminen –  olisi ensiarvoisen tärkeää.

Usein kysytyt kysymykset

100 euron lainan saa joidenkin palveluiden avulla tililleen jo minuuteissa. Ennen lainasopimuksen tekoa tulee aina ottaa selvää siitä, kuinka kauan lainan siirtämisessä kestää - etenkin, jos rahalla on kiire.

100 euron lainan takaisinmaksuajat vaihtelevat palveluntarjoaja- ja tuotekohtaisesti. Esimerkiksi Lainastolla 100 euron lainalle saa enimmillään 4 kuukautta maksuaikaa.

100 euron pikavipille voi olla käyttöä silloin, jos eteen tulee juuri ennen palkkapäivää yllättävä menoerä, jonka maksua ei voi lykätä. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi hammaslääkärissä käynti tai ruokaostoksien tekeminen.

100 euron lainan nimelliskorkoon liittyy muiden kulutusluottojen tapaan 20 % korkokatto.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.