Säästötili

Säästämiseen tulisi pyrkiä jo pienestä pitäen, jotta rahoitusta vaativia toiveitaan ja tavoitteitaan voisi toteuttaa omakustanteisesti. Säästöt luovat myös turvaa silloin, kun lisärahalle on syystä tai toisesta tarvetta.

Aloita säästäminen jo tänään kilpailukykyisellä korolla!

Yhteistyökumppanimme tarjoavat säästötilipalveluita kilpailukykyisillä koroilla ja jopa ilman minkäänlaisia nostorajoituksia. Säästämisen alkuun voi päästä jo vaikkapa 50 eurolla. Vertaile säästötilipalvelut ja valitse omasi!

Instabank

9/10
Lainaa500-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko7,99–19,99 %
Kuukausimaksu5 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina, 10 v maksuaika, 120 maksuerää. Todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %. Todellinen vuosikorko 8 975 € ja maksettava kokonaissumma yhteensä 18 975 €.

Nordax Bank

9/10
Lainaa max.60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-19,90 %
kk-maksu0-5 €

Lainaesimerkki: Asiakas ottaa lainaa 10 000 € ja määrittää sille 5 v takaisinmaksuajan. Lainan todellinen vuosikorko on 18,74%, tilinhoitomaksu 5 € ja avausmaksu 89 €. Esimerkissä nimelliskorko on 15,9 %. Takaisinmaksettavaksi summaksi määrittyy 15 000 €, 250 €/kk. Kuluista asiakkaalle koituu lisää maksettavaa yhteensä 5 000 €.

TF Bank

9/10
Lainaa2 000-40 000 €
Laina-aika24-144 kk
Nimelliskorko6,99-14,99 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €/kk

Lainaesimerkki:2 500 euron laina 12 vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 14,94 %. kun nimelliskorko on 8,99 % ja tilinhoitomaksu 7,50 €/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 5 175 €.

Säästötili lyhyesti 

Kuten nimestä voi päätellä, on säästötili tarkoitettu nimenomaan säästämistä varten. Tilillä olevat varat kerryttävät korkoa huomattavasti enemmän kuin käyttötilillä, joten erillisen tilin avaaminen nimenomaan säästämistä varten on järkevä toimi. 

Säästötileihin on liittynyt perinteisesti erilaisia määräaikaisuuksia ja rajoituksia, mutta esittelemissämme pankeissa sellaisia ei juurikaan tunneta. Säästämisen voi aloittaa 50 eurolla Collector Bankissa.

Collector Bankissa rahaa voi nostaa monen muun pankin tapaan rajoituksetta, mutta esimerkiksi TF Bankissa, ilmaisten nostojen määrä on rajattu kahteen vuodessa. Nordax Bankin Tuottotiliin kuuluu 12 maksutonta nostoa vuodessa.

Milloin säästötili on tarpeen?

Kun tulotaso on muodostunut sellaiseksi, ettei jokaista eurosenttiä tarvitse laskea ja rahaa jää kuukaudessa käteen elinkustannusten jälkeen, on talous hyvällä tolalla. 

Tuolloin ylijäävällä summalla on viisasta tehdä jotain järkevää. Joku haluaa sijoittaa rahat esimerkiksi osakkeisiin, optioihin tai rahastoihin, mutta myöskään vanha kunnon säästäminen ei ole hassumpi ratkaisu.

Kuka voi avata säästötilin?

Säästötilin avaaminen on varsin helppoa. Suurta alkupääomaa ei vaadita, vaan säästötilille voi tehdä vaikkapa vain 50 tai 100 euron ensitalletuksen. 

Säästötilin voi avata lähtökohtaisesti jokainen täysi-ikäinen, oikeustoimikelpoinen henkilö.

Säästötilin avaaminen Instabankissa

Säästötilin saa avattua itselleen helposti ja nopeasti esimerkiksi Instabankissa:

  1. Täytä säästötilin avauslomake ja lähetä se .
  2. Vastaanota sähköinen allekirjoituslinkki tilin avaamiseksi.
  3. Allekirjoita sopimus ja aloita säästäminen!

Säästötilin avauslomakkeessa kysytään tilin avaamiseen vaikuttavia tietoja: onko hakijalla kaksoiskansalaisuutta, onko hän verovelvollinen muualla tai poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. 

Luonnollisesti pankki on kiinnostunut myös talletettavien varojen alkuperästä, joten lomakkeeseen tulee laittaa, onko raha peräisin säästetyistä tuloista, perinnöstä, osakkeiden tai omaisuuden myynnistä jne. Instabank tarjoaa säästötiliasiakkailleen 0,35 % talletuskoron. 

Instabankin säästötiliin ei liity:

  • tilinhoitomaksua
  • nostomaksua tai -rajoituksia
  • talletusten määräaikaa tai minimirajaa.


Yllä mainitut ehdot pätevät myös esimerkiksi Bank Norwegianin säästötiliin, jonka vuotuinen talletuskorko on peräti 0,75 %. 

Säästötilin talletussuoja

Asiakkaan säästötililleen tallettamat varat pysyvät varmassa tallessa talletussuojan ansiosta. Säästöt on turvattu esittelemissämme pankeissa 100 000 euron summaa vastaavan rahamäärään saakka.

Talletussuoja ei ole riippuvainen tallettajan kotipaikasta tai kansalaisuudesta, ja talletussuoja turvaa niin euroissa kuin muissakin valuutoissa tehtyjä talletuksia.

Lähtökohtaisesti kaikkien tilinomistajien talletukset ovat talletussuojan piirissä.

Usein kysytyt kysymykset

Säästäminen kannattaa aina. Olipa kyse sitten pahan päivän varalle varautumisesta tai tiettyä tavoitetta varten säästämisestä.

Säästäminen on helppoa silloin, kun kaikki tulot eivät kulu elämiseen, ja rahaa ja pakollisten laskujen jälkeen yli.

Kaikki esittelemämme pankit tarjoavat säästötileilleen talletussuojan, yleensä 100 000 euroa vastaavaan summaan saakka.

Määräaikaistalletus voi olla korkonsa puolesta houkutteleva vaihtoehto. On kuitenkin syytä muistaa, että turvallisinta on valita joustava säästöratkaisu. Monet säästötilit ovatkin nykyisin mahdollisia myös ilman määräaikaa.

Säästäminen ei edellytä suurta setelipinoa. Säästämisen alkuun voi päästä jo muutamalla kympillä kuukaudessa. Vähimmäistalletussummat käyvät ilmi kunkin pankin säästötiliehdoista.
This site uses cookies to enhance user experience.