Lainaa eläkeläiselle

Lainaa voi tarvita monissa elämäntilanteissa, myös eläkeiässä. Yleinen käsitys on, ettei eläkeikäisen ole helppo saada lainaa. Tässä artikkelissa esittelemme lainapalveluja, jotka myöntävät lainoja myös eläkeläisille.

Eläkeläinen voi hakea lainaa muun muassa näistä palveluista

Myös eläkeläinen voi saada lainaa esimerkiksi kodinkoneiden tai huonekalujen hankinnan, remontin tai loma-asunnon rahoittamiseksi.

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Mistä lainaa eläkeläiselle?

Eläkeläinen, jonka taloudellinen tilanne on kunnossa, voi saada lainaa.

MIkäli lainanhakijan terveydentila on hyvä ja tulot ovat säännölliset, voi lainaa hyvinkin saada. Lainapalveluiden ikärajat lainan myöntämiselle vaihtelevat paitsi ala- myös yläikärajan suhteen. 

Tästä syystä helpoin ratkaisu onkin hakea lainaa useita lainapalveluja vertailevan sivuston, kuten OmaLainan, kautta.

Yli 70-vuotiaille lainaa myöntää myös Ferratum. Vaikka ikä on tietenkin merkittävä tekijä lainaprosessissa, painavat lainapäätöstä tehdessä myös muut seikat. Mikäli ehdot täyttyvät, antaa yllättävän moni palvelu eläkeläiselle lainaa.

Hyvätuloisen, vakavaraisen eläkeläisen voi olla suhteellisen helppo saada esimerkiksi 10 000 euron laina nuoreen pätkätyöläiseen, jolla on epäsäännölliset tulot, verrattuna.

Eläkelaisen lainahakemus käsitellään samaan tapaan kuin kenen tahansa hakijan, joten mahdollisuudet lainan myöntämiseen ovat käytännössä aina olemassa. Ainoa varsinainen este on iästä riippumatta se, jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä

Millaista lainaa eläkeläinen voi saada?

Eläkeläinen voi saada lähes minkälaista lainaa hyvänsä – jopa asuntolainaa. Moni vaihtaa eläkeiässä perheasuntonsa esimerkiksi pienempään, keskeisemmällä paikalla sijaitsevaan kaupunkikotiin. Tästä voi syntyä lainakuluja, joita on mahdollista kattaa vakuudettomalla kulutusluotolla

Moni eläkeläinen saa luonnollisesti jonkinnäköistä lainaa myös omasta pankistaan, mikäli asiakassuhde on ollut pitkä ja ongelmaton. 

Jos lainaa tarvitsee, voi aluksi kääntyä oman tilipankkinsa puoleen, jossa saa neuvontaa ja tietoa tarjolla olevista rahoitusvaihtoehdoista.

Mihin eläkeläinen voi tarvita lainaa?

Eläkeläinen voi tarvita lainaa tismalleen samoihin asioihin kuin muutkin lainanhakijat: esimerkiksi lomamatkaan, uuteen autoon tai remontointiin

Elämä tai suunnitelmat eivät suinkaan pääty eläkkeelle pääsyyn, vaan eläkkeellä on aikaa ja mahdollisuus toteuttaa niitä asioita, jotka ovat menneet ruuhkavuosina sivu suun. 

Moni keskittyykin eläkkeellä ollessaan vaikkapa puutarhanhoitoon, retkeilyyn, liikuntaan, taideharrastukseen, konserteissa ja museoissa käyntiin ja matkailuun. Vasta eläkeiässä ajankohtaiseksi voi tulla myös kesämökin hankkiminen. 

Tuolloin rahoitusrapeen tiimoilta voi kääntyä esimerkiksi useita lainavaihtoehtoja kilpailuttavan suomalaispalvelun, Rahoitu.fin puoleen. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä se velvoita hyväksymään yhtäkään tarjotuista lainavaihtoehdoista.

Muutto ulkomaille eläkkeellä – talveksi Espanjaan?

Espanjan Aurinkorannikko on suosittu talvehtimiskohde myös eläkeläisille.

Mikäli työuran aikana ei ole ollut aikaa, rahaa eikä mahdollisuutta kunnon irtiottoon, voi eläkeläisenä toteuttaa mielessä kyteneen haaveen ulkomailla asumisesta.

Suomen sosiaaliturvan piirissä pysyminen asettaa omat ehtonsa sille, kuinka kauan ulkomailla voi vuosittain viettää yhtäjaksoisesti aikaa. Tästä syystä esimerkiksi Aurinkorannikko ja Fuengirola täyttyvät talvikaudeksi aktiivisista eläkeläisistä, jotka pakenevat räntäsadetta etelän lämpöön.

Aurinkorannikolla toimii myös useita suomen kielen taitoisia kiinteistövälittäjiä, jotka voivat auttaa niin asunnon vuokrauksessa kuin loma-asunnon ostamisessa.

 Loma-asunto Espanjassa tuo elämään uudenlaista sisältöä, ja paikan päällä on mahdollista tutustua myös muihin, samassa tilanteessa oleviin  suomalaisiin. Fuengirolassa julkaistaan myös suomenkielistä lehteä, jota jaetaan luettavaksi eri puolilla Costa del Solia. 

Suomalaisia elintarvikkeita on saatavilla useista suomalaisomisteisista liikkeistä, ja kauneuden- ja terveydenhoitoalan palveluja saa niin ikään omalla äidinkielellä.

Lainaturva eläkeläiselle?

Eläkeläinen tai eläkeikään ehtinyt voi saada lainalleen myös jonkinnäköistä lainaturvaa. Ehdot voivat poiketa nuorempien lainaturvanhakijoiden ehdoista. 

Mikäli kiinnostava lainavaihtoehto löytyy, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä kyseistä lainaa tarjoavan toimijan asiakaspalveluun. 

Unelmien toteuttaminen eläkeiässä ei ole myöhäistä – eläkeikä on loistava tilaisuus nauttia kaikesta siitä, mitä ei aiemmin ole ehtinyt tekemään. Lainavaihtoehtojen kilpailuttaminen kannattaa, mikäli lisärahoitusta tarvitsee esimerkiksi veneen hankintaa varten.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä voi. Useat vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat yritykset myöntävät lainoja myös eläkeläisille. Lainaa voi saada, mikäli tulot ovat säännölliset, talous tasapainossa, eikä maksuhäiriömerkintöjä ole.

Eläkeläinen voi tarvita lainaa esimerkiksi kesämökin hankintaan tai kunnostukseen, lomamatkaa varten tai uuteen hammasproteesiin. Lainalle on yhtä monta käyttötarkoitusta kuin hakijoitakin.

Kyllä voi. Ota yhteyttä kiinnostavan lainapalvelun asiakaspalveluun selvittääksesi, onko lainaturvaa mahdollista saada.

Vakuudettomia kulutusluottoja myönnetään useimmiten nopeammalla aikataululla, joten äkillisen tarpeeseen lainaa voi olla kannattavaa hakea netistä.

Myös eläkeläinen voi saada lainalleen maksu- tai lyhennysvapaata, mikäli lyhennyksistä on huolehdittu asianmukaisesti ainakin muutaman edeltävän kuukauden ajan, eikä lasku ole vielä erääntynyt.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.