Lainahakemuksen täyttäminen Lainat.fi -sivustolla

Tiesitkö, että nykyään lainahakemuksen täyttäminen sekä lainojen kattava vertailu onnistuu myös sivustomme kautta? Lainavertailupalvelun avulla voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella jopa 30 lainaa.

Huomioi nämä seikat, kun täytät lainahakemuksen

Lainahakemusta täyttäessä tulee kiinnittää huomiota siihen, pyydätkö tarjousta ainoastaan yhdeltä yhtiöltä vai täytätkö lainavertailupalvelun hakemuksen, jolla voit kilpailuttaa kerralla jopa 30 lainaa.

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Zmarta logo

Zmarta

9.1/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %
Kuukausimaksualk. 0 €

Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Etsitkö lainaa ilman takaajaa tai vakuuksia?

Eikö sinulla ole syystä tai toisesta mahdollisuutta tai aikaa hankkia lainaa, johon vaaditaan takaajia tai vakuutta? Ei hätää – Lainat.fin avulla kilpailutat vakuudettomat lainat helposti!  Lainavertailusivuston, kuten Zmartan tai OmaLainan, avulla voit kilpailuttaa nimittäin 100-60 000 euron suuruiset lainat yhdellä, täysin ilmaisella hakemuksella!

Ensimmäinen askel on tutustua sivustollamme esiteltyihin palveluntarjoajiin, ja valita omaan tilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehto. Luettelemiemme perustietojen avulla erotat helposti, onko kyseessä lainaa myöntävä yritys, kuten Fixura,  vai Lendon kaltainen lainojen kilpailutuspalvelu.

Kilpailutusta tehdessä on hyvä muistaa, että jokainen lainapalvelu määrittää itsenäisesti, kuinka paljon lainaa se voi kenellekin tarjota. 

Kuinka pian lainahakemuksen lähettämisestä saan lainatarjoukset?

Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat usein jo minuuteissa, ja kaikki parhaat tarjoukset ovat yleensä hakijan kourassa viimeistään vuorokauden kuluessa hakemuksen lähettämisestä.

Hakemusten käsittelyajat riippuvat palvelusta ja hakijan tilanteesta. Alustavan lainapäätöksen voi saada käytännössä saman tien. Jotkin lainapalvelut, kuten Saldo, myös siirtävät rahoja jopa klo 23 saakka. Tuolloin lainarahat saa usein itselleen heti samana päivänä.

Saadut tarjoukset ovat myös hakijakohtaisia ja niiden ehdot määritetään aina hakemukselle kirjattujen tietojen perusteella. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että hakemukset on täytetty totuudenmukaisesti.  

Yhdellä lainahakemuksella voit saada jopa 30 tarjousta, joista sinun tulee valita itsellesi sopivin. Tarjouksien määrä ei kuitenkaan ole aina sama, sillä se on riippuvainen myös haettavan lainan suuruudesta ja takaisinmaksuajasta. Jokaisella lainapalvelulla on tietyt ehdot, joiden mukaisesti ne tarjoavat lainoja asiakkailleen. 

Huomioithan, ettei hakemuksen täyttäminen sido mihinkään, vaan voit rauhassa kilpailuttaa lainapalvelut ja jatkaa prosessia haluamallasi tavalla – tai päättää sen saman tien.

Lainahakemuksen täyttäminen

1. Valitse haluttu lainasumma 

Hakemuksen täyttäminen aloitetaan valitsemalla haluttu lainasumma. Lainatarjouksia voi pyytää lainavertailuun erikoistuneilla sivustoilla, kuten OmaLaina-palvelussa, 100 eurosta 60 000 euroon asti. 

Lainan määrä tulee miettiä etukäteisbudjetoinnin avulla siten, ettei lainan ottaminen johda maksuvaikeuksiin. Lainaa ei tule missään tilanteessa hakea sellaista summaa, ettei sen takaisinmaksusta selviytyisi. Lainaa ei tule myöskään hakea todellista tarvetta vähemmän, sillä lisälainan saaminen voi olla ongelmallista. 

2. Määritä tilanteeseesi sopivin takaisinmaksuaika

Lainasumman määrittämisen jälkeen lainahakemukselle merkitään takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika tulee valita siten, että maksaminen onnistuu helposti.

Joustavat takaisinmaksuajat auttavat takuulla jokaista lainanhakijaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun omaan tilanteeseen. Tämän lisäksi on tärkeä muistaa, ettei laina-aikaa tulisi määrittää liian pitkäksi, sillä lainaraha ei koskaan ole ilmaista.  

Suuremmissa lainoissa laina-aika vaihtelee vuodesta 15 tai jopa 18 tai 20 vuoteen. Pikavipeissä laina maksetaan yleensä takaisin enintään neljän kuukauden kuluessa.

Ennen halutun takaisinmaksuajan valintaa on istuttava kaikessa rauhassa alas, käytävä läpi tulonsa ja menonsa ja laadittava mahdollisimman tarkka budjetti

3. Etsitkö edullisempaa vaihtoehtoa usealle pienelle lainasummalle? 

Lainoja vertailevissa palveluissa  sinua pyydetään vastaamaan laina-ajan ja summan ohella kysymykseen siitä, oletko yhdistämässä lainoja. 

Tällä kysymyksellä halutaan tietää, onko sinulla useampia olemassa olevia pikalainoja tai osamaksuja, jotka haluat yhdistää lainakustannusten säästämiseksi  yhdeksi ainoaksi lainaksi.

Lainojen yhdistäminen on kannattavaa, sillä isompien lainojen kulut ovat usein huomattavasti pienten lainojen kuluja hillitympiä. Monissa tilanteissa yhden suuremman lainaerän summa on pienempi, kuin useamman pienen lainan yhteenlaskettu loppusumma. Eron voi huomata parhaassa tapauksessa jo kuukaudessa. 

Yhden lainan kuluja ja eräpäivää on lisäksi helpompi hallita. Yhtä eräpäivää on joissakin tilanteissa mahdollista siirtää tiukan paikan tullen. 

Mahdollisesta eräpäivän siirrosta tulee tietenkin aina neuvotella lainapalvelun kanssa, ja useimmiten eräpäivän jousto vaatii puhdasta maksuhistoriaa aikaisempien laskujen osalta. 

On hyvä muistaa, ettei hakemuksen lähettäminen sido mihinkään, joten voit turvallisin mielin katsoa, kannattaisiko lainojen yhdistely vai ei.

4. Täytä lomakkeen edellyttämät perustiedot 

Lainasumman ja laina-ajan valinnan jälkeen vuorossa on perustietojen syöttäminen. Näitä ovat hakemuksesta riippuen esimerkiksi 

 • koko nimi
 • henkilötunnus
 • osoite
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite
 • työsuhteen kesto ja laatu
 • kuukausittaiset brutto- ja nettotulot.

Perustietojen täyttämisen jälkeen hakemukselle merkitään, haetko lainaa yksin vai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Jos lainanhaku tapahtuu esimerkiksi puolison kanssa, lisätään tämän tiedot rinnakkaishakijan kohdalle. 

Lainahakemuksella tulee myös mainita, mikäli sinulla on muita tuloja kuukausittaisen palkan tai eläkkeen lisäksi. Tämä auttaa hakemusta käsittelevää tahoa ymmärtämään taloudellisen tilanteesi ja määrittämään asianmukaiset korot ja kulut.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen vuorossa on valitsemasi palvelun yleisten käyttöehtojen ja tietosuojaselosteeseen liittyvien käytäntöjen hyväksyminen. Lainaa hakiessa hakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan todellisen hinnan

Jokainen palvelu tarjoaa lainoja omilla ehdoillaan. Toiset palvelut markkinoivat lainojaan pienillä nimelliskoroilla, mutta lainaan voikin sisältyä yllättäviä piilokuluja. 

Lainojen hintaa vertailtaessa hakijan tulee selvittää todellinen vuosikorko, sillä se sisältää kaikki lainakulut, kuten korot ja laskutuslisät. Todellinen vuosikorko on luku, jonka avulla lainatarjouksia tulee vertailla. 

Lainoja vertaillessa todellista vuosikorkoa ei pidä sekoittaa vuosikorkoon tai nimelliskorkoon, sillä nämä luvut eivät sisällä lainan lisäkuluja. 

Yleisimmät kulut, joita lainapalvelut velottavat asiakkailtaan, ovat nämä:

 • Avausmaksu, josta voidaan käyttää myös nimeä perustamismaksu tai sopimusmaksu. Kyseinen kulu peritään ainoastaan lainasopimusta tehdessä. 
 • Kuukausimaksu, joka esiintyy myös lainanhoitomaksun tai laskutuslisän nimellä. Kyseinen kulu vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan, sillä se peritään kuukausittain. 
 • Vuosimaksu on suuremmista, yli vuoden maksuajalla annetuista lainasummista perittävä maksu.

Jotta lainojen vertaileminen ei vahingossakaan kävisi liian helpoksi, on hyvä huomioida, ettei vertailu onnistu pikavippien kohdalla todellisen vuosikoron avulla.

Säännön vahvistava poikkeus: todellinen vuosikorko ei sovellu pikavippien vertailuun

Kyseinen lukema ei ole sovellettavissa, jos kyseessä on pikalaina todella lyhyellä esimerkiksi 30 vuorokauden takaisinmaksuajalla. 

Kyseisissä lainoissa vuosikorko on yleensä huomattavan korkea, joten vertailun tulee perustua lainan lopulliseen euromääräiseen hintaan. 

Huomioi siis, että

 • Lainoja tulisi vertailla euromäärän perusteella, jos haet alle vuoden mittaista lainaa
 • Euromääriä vertaillessa näet, kuinka kalliiksi laina tulee maksusuunnitelman mukaan. Lainan lyhentäminen suunniteltua hitaammassa aikataulussa voi muokata lainan hintaa huomattavasti. Tämä pätee tosin myös toiseen suuntaan, joten laina tulee edullisemmaksi, mikäli sen maksaa pois vaikka yhdessä erässä.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä on. Lainahakemuksen täyttämiseen menee muutama minuutti. Hakemukseen tulee merkitä haluttu lainasumma ja -aika ja omat henkilötiedot. Hakemuksella kysytään myös hakijan taloudelliseen tilanteeseen liittyviä kysymyksiä ja sitä, hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Toisinaan hakemukseen vaaditaan liitteittä, kuten edeltävien kuukausien palkka- tai eläkekuitteja.

Tämä riippuu palvelusta. Joskus liitteitä pyydetään heti alkajaisiksi, joten on syytä kaivaa esiin edeltävien kuukausien palkka- tai eläkekuitit.

On. Lainan hakeminen netissä edellyttää verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautumista. Tämän tarkoituksena on ehkäistä lainoihin liittyviä väärinkäytöksiä, kuten lainan hakua toisen nimissä.

Tämä riippuu palvelusta. Yleensä ensimmäiset vastaukset saapuvat jo minuuteissa ja kaikki tarjoukset viimeistään 24 tunnin kuluessa.

Ei. Lainahakemus ei velvoita annettujen lainatarjousten hyväksyntään. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.