Lainanhakuprosessiin liittyvät kysymykset

Kilpailuta lainat täyttämällä alta löytyvä hakemus 

Lainaesimerkki: 10 000€ laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausierä 232,5€ ja lainan kokonaishinta 13 951€. Lainankulut; 5€ / kk tilinhoitomaksu, 90€ avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Lainanhakeminen ja siihen liittyvät toimenpiteet voivat mietityttää monia kyseiseen tilanteeseen joutuneita. Kyseessä on kuitenkin prosessi, joka tulee puheeksi miltei jokaisen kohdalla. Sitä ei myöskään kannata jännittää, sillä internet on helpottanut sekä nopeuttanut prosessia ja mahdollistanut täysin uudenlaisen tiedonhaun. 

Tästä kategoriasta löytyvissä artikkeleissa kerromme yleisimmistä lainanhakuprosessiin liittyvistä kysymyksistä sekä jaamme tietoa prosessin etenemisestä, jotta lainan hakeminen kävisi ilman suurempia ongelmia. Lainahakemus 

Nykyään lainan hakeminen käy helposti sekä nopeasti, eikä konttorilla vierailua tai puhelinlinjoilla jonottamista vaadita. Lainahakemuksen täyttöön ei myöskään tarvitse varata tunti tolkulla aikaa, vaan se käy kätevästi muutamassa minuutissa. Hakemuksen täyttäminen onnistuu verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta apuna käyttäen. Verkkopankkitunnukset sekä mobiilivarmenne ovat välttämätön osa hakuprosessia, sillä niiden ansiosta lainantarjoaja tunnistaa asiakkaansa. Toiminto on välttämätön myös turvallisuussyistä. 

Hakemuksen täyttövaiheessa hakijalta kysytään kaikki perustiedot, joissakin tilanteissa on hyvä etsiä valmiiksi muutaman aikaisemman kuukauden palkkakuitit, sillä osa palveluista pyytää näitä jo hakemuksen täyttö vaiheessa. Lisää tästä aiheesta löydät kategorian artikkeleista. 

Luottokelpoisuus 

Kun lainahakemus on lähetetty, tarkastaa lainapalvelu hakijan luottokelpoisuuden. Jokaisella palvelulla on omat säännökset, kuinka tarkkaan luottokelpoisuus käydään läpi, miten paljon se vaikuttaa lainanhakijan mahdollisuuksiin saada laina sekä millaisia lainoja heille niillä tiedoilla voidaan myöntää. 

Lisäksi luottokelpoisuus sekä tulot vaikuttavat lainanmäärään ja sen päälle määritettäviin kuluihin. Tämä on siis prosessi, jonka pohjalta palvelu tekee tarjouksen asiakkailleen.

Lainatarjous 

Lainatarjoukselta lainanhakija näkee juuri hänelle määritellyt ehdot. Jokaisen palveluntuottajan sivustolta on mahdollista löytää suuntaa-antavat lainamallit, nämä perustuvat kuitenkin keskimääräisiin kuluihin, joita lainanhakijoille määritetään. Lainalaskureista luvut eivät missään tilanteissa kerro koko totuutta, vaan tarkat asiakaskohtaiset määrät määritellään henkilökohtaisella lainatarjouksella, joka on saatavilla vain lainahakemuksen täyttämisen jälkeen. 

Lainatarjous on aina ilmainen, eikä sido kysyjää minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Lainatarjous tulee myös käydä tarkkaan läpi, jotta kaikki asiakasta sitovat ehdot ovat tiedossa ennen sopimuksen tekemistä. 

Lainatarjouksen hyväksyminen 

Lainatarjouksen hyväksyminen johtaa lainanhakijan sekä lainalaitoksen yhteiseen sopimukseen, jonka jälkeen sopimuksessa määritettyjä ehtoja tulee noudattaa. Joissakin tilanteissa lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainanottajalla on peruuttamisoikeus, mutta tämä tulee olla sovitty yhdessä lainantarjoajan kanssa. 

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen lainarahat lähtevät lainanhakijan tilille ja monissa tilanteissa ovat siellä jo saman päivän aikana. Joskus lainarahojen siirtyminen voi kuitenkin ottaa muutaman pankkipäivän. Tästä huolimatta prosessi on nykyään todella nopea sekä kivuton. 

Lainanhakuun ja siihen liittyvään prosessiin liittyy monia yksityiskohtia, joita me Lainat.fi autamme avaamaan kaikille lukijoillemme. Tästä syystä suosittelemmekin tutustumaan lainanhakuun sekä lainanottamiseen liittyviin artikkeleihin sivustollamme. Pyrimme laajentamaan kategoriaa jatkuvasti sekä päivittämään tiedot mahdollisimman ajankohtaisiksi, jotta kaikki tarvittava löytyisi yhdeltä ja samalta sivustolta. 

Uskomme, että aihealue aiheuttaa päänvaivaa ainakin kerran elämänaikana. Tästä syystä uskomme usean lukijan hyötyvän artikkeleistamme sekä neuvoistamme. 


 

Parhaat kulutusluotot yhteenveto

1000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

2000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

3000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

5000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

10 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

20 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

50 000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan


 


FAQs