Lainanhakuprosessiin liittyvät kysymykset

Lainojen kilpailuttaminen ja lainatarjouksen hyväksyminen netissä on sujuva prosessi. Parhaat vaihtoehdot saa kätevästi suoraan puhelimensa tai tietokoneensa ruudulle pankkitunnusten avulla.

Sujuva lainanhakuprosessi helposti netissä

Lainojen kilapiluttaminen onnistuu nykyään sujuvasti vaikka kotisohvalta käsin ja yhdellä lainahakemuksella voi vertailla jopa kymmeniä lainavaihtoehtoja.

Sortter logo

Sortter

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 60 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 15 v, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, on todellinen vuosikorko 5,28 %. Kuukausieräksi muodostuu tuolloin 479 €, ja takaisinmaksettava summa on 86 306 €.

Lendo logo

Lendo

9.7/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,90-20 %
KuukausimaksuMax. 12,50 €

Lainaesimerkki: 10 000 € laina 5 v laina-ajalla. 6,30 % nimelliskorko ja 6,49 % todellinen vuosikorko. Lainan kokonaiskustannus 11 681 € ja lyhennettävä kuukausierä 195 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 500 - 60 000 €, nimelliskorko 4,90 – 20 % (todellinen vuosikorko 4,95-38%) ja laina-aika on 1–15 vuotta.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

OmaLaina logo

OmaLaina

9.6/10
Lainaa100-60 000 €
Laina-aika12-240 kk
Nimelliskorko4,19–20 %
Kuukausimaksu0-12,50 €

Lainaesimerkki: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26 % tyypilliselle, 10 000 € lainasummalle laskettuna. 5 v takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin kokonaisuudessaan 11 623€, eli 193,71 €/kk.

Zmarta logo

Zmarta

9.1/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,41-20 %
Kuukausimaksualk. 0 €

Lainaesimerkki: 15 000 € laina 6v laina-ajalla, kuukausierä 270 €.Luoton kokonaishinnaksi muodostuu 19 468 €. Nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).

Lainanhaku netissä – täytä lomake vaikka kotisohvalla

Nykyään lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti netissä, eikä rahoituksen saanti edellytä konttorilla vierailua tai puhelinlinjoilla roikkumista. Lainahakemuksen täyttöön ei myöskään tarvitse varata tuntitolkulla aikaa, vaan se käy kätevästi muutamassa minuutissa. 

Hakemuksen täyttäminen onnistuu verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta apuna käyttäen. Verkkopankkitunnukset sekä mobiilivarmenne ovat välttämätön osa hakuprosessia, sillä lainanhakija tunnistetaan niiden avulla sähköisesti. Toiminto on välttämätön turvallisuussyistä. 

Hakemuksen täyttövaiheessa hakijalta kysytään henkilötiedot ja tuloihin ja menoihin sekä olemassaoleviin lainoihin liittyviä tietoja. Ennen lainahakemuksen täyttämistä on hyvä etsiä valmiiksi muutaman aikaisemman kuukauden palkkakuitit, sillä osa palveluista pyytää niitä heti kättelyssä.

Luottokelpoisuus

Kun lainahakemus on lähetetty, tarkastaa lainapalvelu hakijan luottokelpoisuuden. Jokaisella palvelulla on omat säännöksensä sen suhteen, kuinka tarkkaan luottokelpoisuus käydään läpi. 

Tämä vaikuttaa luonnollisesti lainansaantimahdollisuuksiin ja siihen millaisilla ehdoilla lainaa voidaan myöntää.

Luottokelpoisuus ja tulot vaikuttavat lainanmäärään ja sen päälle määritettäviin kuluihin. Tämä on lyhykäisyydessään se prosessi, jonka pohjalta palvelu tekee tarjouksen asiakkaalleen.

Lainatarjous

Lainatarjoukselta lainanhakija näkee juuri itselleen määritellyt sopimusehdot. Jokaisen palveluntuottajan sivustolta on mahdollista löytää suuntaa-antavat lainamallit, jotka  perustuvat keskimääräisiin kuluihin. 

Lainalaskureista saadut luvut eivät missään tilanteissa kerro koko totuutta, vaan tarkat asiakaskohtaiset määrät määritellään ainoastaan henkilökohtaisella lainatarjouksella. Lainatarjouksen saanti edellyttää lainahakemuksen täyttöä.

Lainatarjous on aina ilmainen, eikä se sido pyytäjää minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Lainatarjous tulee käydä tarkkaan läpi, jotta kaikki asiakasta sitovat ehdot ovat tiedossa ennen sopimuksen hyväksymistä.

Lainatarjouksen hyväksyminen

Lainatarjouksen hyväksyminen johtaa lainanhakijan sekä lainalaitoksen yhteiseen sopimukseen, joka sitoo lainaehtojen noudattamiseen. 

Joissakin tilanteissa lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainanottajalla on peruuttamisoikeus, mutta tämä tulee olla sovittuna lainantarjoajan kanssa. Kuluttajansuojalain mukaan lainasopimus on peruutettavissa 14 vuorokauden ajan.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen lainarahat lähtevät lainanhakijan tilille ja useimmiten hakija saa rahansa viimeistään parin päivän kuluessa, toisinaan jo tunneissa.

Lainanhakuun ja siihen liittyvään prosessiin liittyy monia yksityiskohtia, joita Lainat.fi pyrkii selventämään kaikille lukijoilleen. 

Tästä syystä suosittelemme tutustumaan lainanhakuun sekä lainan ottoon liittyviin artikkeleihimme huolellisesti. 

Pyrimme laajentamaan artikkelivalikoimaamme jatkuvasti ja päivittämään tiedot mahdollisimman ajankohtaisiksi, jotta kaikki tarvittava löytyisi helposti yhdeltä istumalta.

Noin 53 prosentilla suomalaisista on jonkinnäköistä lainaa, joten uskomme vilpittömästi usean lukijan hyötyvän artikkeleistamme ja neuvoistamme.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voi hakea netissä todella helposti. Lainavertailupalvelun, kuten OmaLainan tai Zmartan sivuilla yhdellä ainoalla hakemuksella voi kilpailuttaa jopa 20-30 lainavaihtoehtoa.

Kyllä. Monet lainapalvelut tarjoavat myös jo olemassa olevien lainojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa. Yhdistelylainan tarkoituksena on lainakustannusten alentaminen.

Ei. Lainavertailu yhteistyökumppaneidemme avulla on maksutonta, eikä se sido mihinkään.

Kuluttajansuojalain mukaan verkossa otetun lainan voi peruuttaa 14 vuorokauden sisällä sopimuksen teosta. Huomioithan, että luotonantajalla on oikeus periä tuolta ajalta lainaan liittyviä kuluja.

Jos lainaa tarvitaan yhteiseen projektiin tai hankintaan puolison kanssa, on usein viisainta hakea lainaa yhdessä. Tuolloin lainahakemuksessa huomioidaan kummankin tulot, ja alhaisemman riskiluokituksen seurauksena lainatarjous on edullisempi.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.