Lainalaskureita löytyy useita erilaisia. Internetistä on mahdollista löytää laaja valikoima erilaisia joustoluotto-, kulutusluotto-, käyttöluotto-, kertaluotto- sekä autolainalaskureita, joista autolainalaskuri on se tunnetuin sekä käytetyin apuväline. 

Lainalaskurin tarkoituksena on tarjota viitteeliistä tietoa siitä millaista lainaa asiakkaalla on mahdollisuus hakea. Laskurit tarjoavat hakijalle tiedon mahdollisista lainamääristä ja niille tarjolla olevista takaisinmaksuajoista. Näiden lisäksi se kertoo hakijalle koituvat keskiverto kulut. 

Lisää aiheesta voit lukea tästä artikkelista. Voit myös kilpailuttaa parhaillaan jopa 25 lainapalvelua täyttämällä yltä löytyvän lainahakemuksen. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista sekä turvallista, eikä sido sinua mihinkään.

Milloin käyttöön kannattaa ottaa lainalaskuri? 

Lainalaskuri tulee puheeksi yleensä aivan lainaprosessin alkuvaiheessa. Sen tarkoitus on auttaa kuluttajaa suunnittelemaan budjetointi kuntoon sekä miettimään hänen todellista takaisinmaksukykyään. Lainalaskuri tarjoaa ainoastaan suuntaa-antavat lukemat, eli sitä ei voida missään tilanteessa pitää lainatarjouksena. Laskurin avulla ei myöskään ole mahdollista tehdä tarkkaa budjetointia tästä johtuen. 

Lainalaskureita on mahdollista löytää lähes jokaisen lainapalvelun kotisivulta. Niiden käyttäminen on helppoa ja monissa tilanteissa ne toimivat samalla tavalla, kuin kaikissa muissakin palveluissa. 

Laskurin täyttämiseksi, tulee lainahakijalla olla tiedossa haettava lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Vastaukseksi palvelun laskuri antaa keskimääräisen kuukausierän suuruudesta sekä suuntaa-antavat laina-ajan kokonaiskustannukset. Alla tarjoamme muutaman esimerkin lainalaskureista. 

Omalaina palvelun lainalaskuri 

Omalaina palvelun lainalaskuri on helppo ja nopea apuväline. Tässä lainanhakijan tulee valita vetovalikosta oikea lainasumma sekä hänelle sopivin laina-aika. Valinnan jälkeen, palvelu tarjoaa suuntaa-antavan luvun lainan kuukausierästä, kokonaiskuluista sekä koroista. 

Omalaina lainaesimerkki: Asiakas hakee 10 000€ lainaa, jonka laina-ajaksi määritellään 5-vuotta. Todelliseksi vuosikoroksi tulee puolestaan 6,26%, joka pitää sisällään 5€ kuukausittaisen tilinhoitomaksun sekä 5% nimelliskoron. Avausmaksua ei tässä tilanteessa veloiteta ollenkaan. Näillä maksuilla takaisinmaksettavaksi lainaksi määräytyy 11 620€, jolloin asiakkaan tekemä kuukausilyhennys olisi 193,71 euroa/kk. 

Esimerkissä käytimme 2 000 euron lainasummaa vuoden takaisinmaksuajalla. 

Omalainapalvelun lainalaskuri

Siirry Omalaina -palveluun! 

Komplett Bank lainalaskuri 

Komplett Bankin lainalaskuri on aikaisemmin esiteltyä vaihtoehtoa yksinkertaisempi. Tämä laskuri ei kuitenkaan tarjoa yhtä tarkkoja tietoja Omalainan tarjoamaan laskuriin verrattuna. Tämä johtuu siitä, että Komplett Bank tarjoaa asiakkailleen markkinoiden joustavimmat takaisinmaksuvaihtoehdot. Palvelu ei määritä lainoilleen minkäänlaista takaisinmaksuaikaa, vaan asiakkaat voivat lyhentää lainaa haluamassaan tahdissa. 

Komplett Bankin lainalaskurissa, lainanhakijan tulee vain määrittää haluttu lainasumma 1 000 - 50 000 euron väliltä. Laskuri tarjoaa asiakkaalle kuukausittaisen vähimmäisumman suunnannäyttäjäksi. 

KomplettBank lainaesimerkki: Asiakas ottaa 10 000€ lainan. Maksuajaksi hän määrittää 5-vuotta. Asiakkaan nimelliskorko on 12,60%, johon listätään 45€ avausmaksu sekä 8€ kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko tässä tilanteessa on 15,33%. Lainan maksueräksi määrittyy 235€/kk ja lainan kokonaishinta tulee olemaan yhteensä 14 070€. 

Esimerkissä käytimme 2 000 euron lainaa, johon laskuri näytti 26 euron minimilyhennystä. 

Komplett Bank lainalaskuri

Siirry Komplett Bankille! 

Laina.fi:n lainalaskuri 

Laina.fi tarjoaa aikaisempiin vaihtoehtoihin verrattuna täysin erilaisen laskuripalvelun. Tässä laskurissa asiakkaan tulee määrittää lainasumma 100 - 5 000 euron väliltä, jonka jälkeen hänen tulee vielä valita onko kyseessä kerta- vaiko käyttölaina. Tästä riippuen laskuri pyytää määrittämään joko sopivan eräpäivän tai halutun laina-ajan. 

Vastaukseksi he tarjoavat minimilyhennyksen per lainakuukausi. Ensimmäisessä alle liitetyssä esimerkissä lainasummana käytimme 2 000 euroa, jonka lisäksi valitsimme kertalaina vaihtoehdon. Takaisinmaksuajaksi määritimme 12 kuukautta ja vastauksena lainalaskuri tarjosi meille suuntaa-antavan kuukausierän (205,51 euroa / kuukausi). 

Lainaesimerkki Laina.fi: asiakkaan vuotuinen nimelliskorko on 19,40% ja tilinhoitomaksu 11€/kk. Lainaa hän hakee 4 000€. Todellinen vuosikorko sijoittuu palvelun tarjoaman 23,96% - 27,73% välille ja laina-ajaksi asiakas valitsee 36kk. Lainan kokonaishinnaksi tulee 5 703,63€, jolloin kuukausilyhennys on 158,43€. 

Kertalainalaskuri

Siirry Laina.fi:lle! 

Miksi palvelut tarjoavat lainalaskureita? 

Lainalaskuri on kätevä tapa saada vastauksia lainanhaun tueksi. Niiden avulla on myös mahdollista verrata palveluiden tuotteita. Laskureita on mahdollista löytää lainapalveluilta, pankeilta sekä autojen rahoituslaitoksilta.

Lainalaskuri on käytännöllinen apuväline. Sen käyttäjän tulee kuitenkin aina pitää mielessä, että kyseessä on vain suuntaa-antava summa. Laskurin avulla on myös mahdollista selvittää, kuinka lainalle määritellyt maksut jakautuvat koko laina-ajalle, eli jopa vuosienkin päähän. 

Lainalaskurilla on myös helppo vertailla, kuinka laina-aika vaikuttaa lainan kuluihin. Se auttaa samalla myös hahmottamaan, mikä on kotitaloudelle turvallisin vaihtoehto. 

Autolainalaskuri 

Auton hankkiminen on monia mietityttävä asia. Kyseessä on suuri menoerä, eikä auto toimi missään tilanteessa hyvänä sijoituskohteena. Ajoneuvon hankkiminen vaatii myös monissa tilanteissa lainarahaa taikka osamaksusopimusta. Tästä syystä hankinnan suunnittelu sekä lainojen vertailu on tärkeää aloittaa ajoissa. 

Palvelut ovat kehittäneet kätevät työkalut myös autolainojen vertailuun. Niiden vertaileminen onnistuu helposti autolainalaskurin ansiosta, joka tarjoaa suuntaa antanvat tiedot kuluista sekä vaadittavista kuukausieristä. 

Autolainalaskureita on mahdollista löytää pankeilta sekä rahoituspalveluilta, jotka tarjoavat ostettavat ajoneuvot kätevästi osamaksulla. Lisäksi auton hankkimiseen on mahdollista käyttää kulutusluottoa sekä muita pikalainapalveuita, jotka tarjoavat taas omat lainalaskurinsa. 

Autolainalaskuri on helppo käyttöinen ja siihen vaadittavat tiedot ovat laskurikohtaisia. Mikäli kyseessä on lainapalvelun tai rahoituslaitoksen oma lainalaskuri, kysyy se yleensä lainasummaa sekä takaisinmaksuaikaa. Jos autolainalaskuri ei puolestaan ole lainapalvelun omistama, kysyy se monissa tilanteissa myös lainan korkoa sekä muita kuluja.