Lainat.fi tietosuojakäytäntö 

Tiesitkö, että nykyään lainahakemuksen täyttäminen sekä lainojen kattava vertailu onnistuu myös sivustomme kautta? Me Lainat.fi:llä tarjoamme yksinkertaisen lainahakemuksen, jolla voit kilpailuttaa useammat lainapalvelut yhdellä kertaa.

Täytetyt hakemukset lähetämme yhteistyökumppanillemme Salus Group Oy:lle, joka puolestaan kilpailuttaa jopa 25 luotettavaa pankkia sekä lainapalvelua.

Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia 

Eikö sinulla ole mahdollisuutta hankkia lainaa, johon vaaditaan takaajia taikka vakuutta? Meillä Lainat.fi:llä voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat helposti. Täyttämällä hakemuksen, voit kilpailuttaa 2 000 - 60 000 euron suuruiset lainat yhdellä hakemuksella. 

Kilpailutusta tehdessä on kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen lainapalvelu määrittää itsenäisesti, kuinka paljon lainaa se voi kenellekin tarjota. Saadut tarjoukset ovat myös hakijakohtaisia ja niiden tiedot määritetään aina hakemukselle kirjattujen tietojen perusteella. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että hakemukset on täytetty tarkkaan sekä rehellisesti. 

Lisäksi takaamme, että hakemuksen täyttäminen sivustollamme on 100% turvallista. Kaikki mukana olevat lainapalvelut ovat Finanssivalvonnan hyväksymiä toimijoita.  

Yhdellä lainahakemuksella voit saada jopa 20 tarjousta, joista sinun tulee valita itsellesi sopivin. Tarjouksien määrä ei kuitenkaan ole aina sama, sillä se on riippuvainen myös haettavan lainan suuruudesta sekä takaisinmaksuajasta. Jokaisella lainapalvelulla on tietyt ehdot, joiden sisällä he voivat tarjota lainoja asiakkailleen. 

Huomioithan, että hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit rauhassa kilpailuttaa lainapalvelut sekä tehdä päätöksen prosessin jatkamisesta. 

Lainahakemuksen täyttäminen 

1. Valitse haluttu lainasumma 

Kilpailuta lainat täyttämällä hakemus sivustomme kautta. Hakemuksen täyttämisen jälkeen lähetämme sen yhteistyökumppanillemme Salus Group Oy:lle, joka puolestaan kilpailuttaa jopa 25 luotettavaa pankkia sekä lainapalvelua.

Hakemuksen täyttäminen tulee aloittaa valitsemalla haluttu lainasumma. Lainatarjouksia voit pyytää 2 000 eurosta 60 000 euroon asti. Lainan määrää mietittäessä, tulee sinun varmistua siitä, että summa on elämäntyyliisi sopiva, eikä takaisinmaksu aiheuta ongelmia. Lainaa ei missään tilanteessa tule hakea niin paljoa, ettei sitä ole varaa maksaa takaisin. Sitä ei myöskään tulisi hakea vähemmän kuin tarve on, sillä joissakin tilanteissa lisälainan saaminen voi tuottaa ongelmia. 

2. Määritä tilanteeseesi sopivin takaisinmaksuaika

Lainasumman määrittämisen jälkeen, tulee lainahakemukselle valita takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika tulisi valita niin, että maksaminen onnistuu helposti sekä ilman näkyvää muutosta taloudellisessa tilanteessa. Joustavat takaisinmaksuajat auttavat takuulla jokaista lainanhakijaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun omaan tilanteeseen. Tämän lisäksi on myös tärkeää muistaa, ettei laina-aikaa tulisi määrittää liian pitkäksi, sillä lainaraha ei koskaan ole ilmaista.  

Hakemuksella voit määrittää takaisinmaksuajan 1 - 15 vuoteen. Ennen halutun takaisinmaksuajan valitsemista, tee itsellesi tarkka budjetti parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi. 

3. Etsitkö edullisempaa vaihtoehtoa usealle pienelle lainasummalle? 

Lainahakemuksella sinua pyydetään myös vastaamaan kysymykseen, oletko yhdistämässä lainoja? Tällä kysymyksellä halutaan tietää, onko sinulla useampia olemassa olevia pikalainoja taikka osamaksuja, jotka haluat yhdistää yhdeksi suuremmaksi. 

Täyttämällä hakemuksemme, voit myös kilpailuttaa jo olemassa olevat lainat. Kyseessä on erinomainen ominaisuus, mikäli sinulla on jo useampia olemassa olevia osamaksuja taikka pikalainoja. Yhdistämällä pienet lainat yhdeksi suureksi lainaksi, voit säästää huomattaviakin summia rahaa. 

Järjestelylainan löytäminen sekä saaminen on huomattavasti haastavampaa, kuin täysin uuden lainan hankkiminen. Tästä syystä ojennamme auttavan kätemme sekä tarjoamme kyseisen palvelun lukijoillemme. Täyttämällä hakemuksen niin, että ilmoitat kyseessä olevan lainojen yhdistämiseen liittyvä pyyntö, lähetämme hakemuksen jopa kymmenelle yritykselle, joiden palveluvalikoimaan kuuluvat järjestelylainat. 

Lainojen yhdisteleminen on kannattavaa, sillä isompien lainojen kulut ovat usein huomattavasti hillitympiä, mitä useiden pienien lainojen kulut. Monissa tilanteissa yhden suuremman lainaerän summa on pienempi, mitä useamman pienen lainan yhteenlaskettu loppusumma. Ero voi olla huomattavissa parhaillaan jo yhdessä kuukaudessa. 

Lisäksi yhden lainan kuluja sekä eräpäivää on helpompi hallita. Yhdessä lainassa sinulla on ainoastaan yksi eräpäivä, jota on joissakin tilanteissa mahdollista myös siirtää tiukan paikan tullen. Mahdolliset eräpäivän siirrot tulee kuitenkin neuvotella itse lainapalvelun kanssa ja monissa tilanteissa jousto eräpäivässä vaatii puhdasta maksuhistoriaa aikaisempien laskujen osalta. 

Hakemuksemme kautta, saat useamman tarjouksen joista voit valita itsellesi edullisimman sekä sopivimman vaihtoehdon. On myös hyvä muistaa, että hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, eli voit turvallisin mielin katsoa, kannattaako lainojen yhdistely. 

4. täytä lomakkeen määrittämät perustiedot 

Täytettyäsi edellä mainitut kohdat, tulee sinun seuraavaksi antaa kaikki perustietosi; henkilötunnus, sähköposti, puhelinnumero, työsuhteen muoto, kuukausitulot ennen veroja sekä verojen jälkeen. Perustietojen täyttämisen jälkeen, sinun tulee myös antaa tieto, haetko lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Jos lainanhaku tapahtuu esimerkiksi puolison kanssa, tulee hänen tietonsa lisätä hakemukselle rinnakkaishakijan kohdalle. 

Lainahakemuksella tulee myös mainita, mikäli sinulla on muita tuloja kuukausipalkan lisäksi. Tämä auttaa hakemuksen käsitteleviä tahoja ymmärtämään rahallisen tilanteesi sekä määrittämään juuri sinulle oikeat kulut sekä korot. 

Jokaisen kohdan täyttämisen jälkeen, tulee sinun vielä merkitä, että olet lukenut sekä hyväksynyt luotonvälityspalvelun yleiset käyttöehdot sekä luotonvälityspalvelua koskevat tietosuojaselosteet. Lisäksi luotonantaja pyytää lupaa lähettää sekä käsitellä tietojasi, jotka toiset luotonantajat lähettävät heille. Kyseessä on tärkeä osa hakemusta, joten käythän ne huolella läpi ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. 

Viimeisenä tulee sinun klikata seuraava -painiketta ja noudattaa sivuston ohjeita hakemuksen loppuun viemiseksi. 

Miksi pyydämme ilmoittamaan henkilötunnuksen? 

Monet kokevat henkilötunnuksen antamisen henkilökohtaisena sekä negatiivisena asiana. Me pyydämme hakijoita ilmoittamaan henkilötunnukset, jotta pystymme tunnistamaan heidät sekä samalla selvittämään heidän luottokelpoisuuden. Tämä on täysin normaali sekä turvallinen toimenpide. Henkilötunnuksella tunnistautuminen toimii myös turvakeinona sinulle, jotta väärinkäytöiltä sekä toisten nimillä haetuilta lainoilta vältyttäisiin. Lisäksi henkilötunnuksen antamisen myötä molemmat osapuolet välttyvät turhalta paperisodalta, joka mahdollistaa myös nopeammat luottopäätökset. 

Hakuprosessi tapahtuu suojatussa ympäristössä, eikä sinun tarvitse pelätä, että tiedot joutuisivat vääriin käsiin. 

Lainojen kulut sekä korot 

Jokainen palvelu tarjoaa lainoja omilla ehdoillaan. Toiset palvelut markkinoivat pienillä koroilla, mutta lainat pitävät sisällään useampia piilokuluja. Toiset puolestaan nostavat korkoa, jolloin he pystyvät myös toimimaan veloittamatta ylimääräisiä piilokuluja. Lainojen hintaa vertailtaessa, tulee hakijan selvittää todellinen vuosikorko, sillä se pitää sisällään kaikki lainan kulut, kuten korot sekä laskutuslisät. Todellinen vuosikorko on juuri se luku, jonka avulla lainatarjouksia tulee vertailla. 

Lainoja vertaillessa todellista vuosikorkoa ei saa sekoittaa vuosikorkoon taikka nimelliskorkoon, sillä tällöin summaan ei ole lisätty lainan lisäkuluja. Jokaisen lainaa hakevan on hyvä erottaa, että vuosikorkoon ei huomioida mukaan palvelun veloittamia lisäkuluja, jotka ovat suuri osa lainarahan kokonaishintaa. Alle listaamme yleisimmät kulut, joita lainapalvelut velottavat asiakkailtaan: 

  • Avausmaksu, voidaan myös käyttää nimiä perustamismaksu taikka sopimusmaksu. Kyseinen kulu peritään ainoastaan lainasopimusta tehdessä 
  • Kuukausimaksu, voidaan myös nähdä lainanhoitomaksu sekä laskutuslisä nimillä. Kyseessä on kulu joka vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan, sillä se peritään kuukausittain. 
  • Vuosimaksu, peritään suuremmissa lainasummissa, joissa laina-aika ylittää vuoden 

Jotta lainojen vertaileminen ei kävisi liian helpoksi on hyvä muistaa, että vertailu ei kaikissa tilanteissa onnistu todellisen vuosikoron avulla. Kyseistä lukua ei ole mahdollista käyttää, mikäli kyseessä on pikalaina todella lyhyellä esimerkiksi 30 vuorokauden takaisinmaksuajalla. Kyseisissä lainoissa vuosikorko on yleensä pilvissä ja vertailun tulee tapahtua lainan lopullisen hinnan mukaan (euromääräisenä). Mikäli lainan takaisinmaksuaika on todella lyhyt voi vuosikorko nousta satoihin prosentteihin, mutta kokonaishinta ei kuitenkaan nouse mahdottomaksi lyhyen takaisinmaksuajan vuoksi. 

  • Euromääräisesti lainoja tulisi vertailla, jos haet alle vuoden mittaista lainaa
  • Euromääriä vertaillessa näet kuinka kalliiksi laina tulee maksusuunnitelman mukaan. Lainan lyhentäminen hitaammin, kuin suunniteltu voi vaikuttaa lainan hintaan huomattavasti 

Miksi kannattaa valita Lainat.fi hakemus? 

Lainahakemuksia sekä rahoituslaitoksia löytyy suomenmarkkinoilta satoja, ellei jopa tuhansia. Täyttämällä hakemuksen sivustollamme, voit kilpailuttaa jopa 25 palvelua yhdellä kertaa. Kilpailuttaminen käy turvallisesti sekä ilman ylimääräistä säätämistä. Olemme myös varmistaneet, että kaikki tietosuojaturvallisuuteen liittyvät asiat ovat viimeisen päälle kunnossa, eikä kenenkään tarvitse olla peloissaan täyttäessään hakemusta sivustollamme. 

Lainahakemuksen täyttäminen on mahdollista, jos olet yli 20-vuotias, eikä sinulla ole aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa on mahdollista hakea 2 000 - 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuaikaa palvelut tarjoavat 1 - 15 vuoteen. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja artikkelin yläosassa kerromme tarkemmin, millaisia tietoja pyydämme lainahakemusta täyttäviltä henkilöiltä. 

Hakemuksen täytön jälkeen pääset kirjautumaan OmaRahoitus -palveluun, josta löydät kaikki sinulle lähetetyt tarjoukset. Tällä alustalla voit vertailla tarjouksia kaikessa rauhassa. Sitä kautta voit myös joko hylätä taikka hyväksyä tarjoukset. 

Lainahakemuksen täyttäminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. Voit siis huolettaa kilpailuttaa palveluita kauttamme ja mikäli sopivaa vaihtoehtoa ei löydy, sinulla on oikeus hylätä kaikki saamasi tarjoukset. 

Pyrkimyksemme on tarjota lukijoillemme mahdollisimman kattava sekä helppo reitti selvittää paras mahdollinen lainapalvelu.