Lainaa ulkomailta

Yhä useampia palveluja voi hankkia nykyisin kätevästi netistä. Suomalaiskuluttajan näkövinkkelistä katsottuna EU- ja ETA-maiden palvelut ovat myös nettilainojen saralla houkuttelevia, turvallisia ja kilpailukykyisiä.

Parhaat ulkomaiset lainat

Suomalaiset voivat hakea lainaa myös useilta ulkomaisilta palveluntarjoajilta, joilla on lainanmyöntämisoikeus Suomessa.

Bank Norwegian logo

Bank Norwegian

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,99-14,99 %
Kuukausimaksu3-5 €

Lainaesimerkki: 10 000 € lainan kokonaishinnaksi muodostuu 9,89 % korolla (todellinen vuosikorko 12,21 %) kolmessa vuodessa yhteensä 11 861 €. Kuukausieräksi määräytyy tuolloin 328 € (36 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu puolestaan 5 €.

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Suomalaiset hakevat lainaa myös virolaisista, norjalaisista ja ruotsalaisista lainapalveuista.

Kuinka aloittaa lainan hakeminen ulkomailta?

Tässä tekstissä perehdymme siihen, kuinka lainaa voi hakea nopeasti ja helposti ulkomailta. Tarkastelumme kohteena on tällä erää se, miten nettilainaa saa Virosta, Ruotsista ja Norjasta, ja millaisin ehdoin lainaa myönnetään. 

Sivuamme myös sitä, onko lainaa mahdollista saada ulkomailta ilman luottotietoja. Haluamme heti tässä vaiheessa tähdentää, että lainan hakeminen edellyttää aina huolellista budejtointia.

Ihannetilanne lainanhakuun on se, että hakijalla on entuudestaan säästöjä, jotka on tarkoitettu joko lainan hakukohteen rahoittamiseen tai lainan takaisinmaksua varten. Ihanteet ja todellisuus eivät kuitenkaan tässäkään asiassa aina kohtaa, joten usein vakuudetonta lainaa haetaan lähes päinvastaisessa tilanteessa.

Ulkomaisten lainapalveluiden toiminta Suomessa 

Suomalaiset lainapalvelut toimivat Finanssivalvonnan alaisuudessa, mutta kuinka on ulkomaisten toimijoiden valvonnan laita? Ulkomaisten lainapalveluiden kohdalla suomen sivuliike vastuuhenkilöineen merkitään yritysrekisteriin. Samalla on ilmoitettava myös mahdollinen aputoiminimi. 

Maassamme toimivien ulkomaisten palveluntarjoajien toimintaa tarkkaillaan huolellisesti. Sivuliikkeiden toimintaa valvoo Suomessa paitsi Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) myös Kuluttaja- ja kilpailuvirasto (KKV). 

Vaikka lainanhakuprosessi ei eroa suomalaisen tai ulkomaisen lainapalvelun kohdalla, askarruttaa monien mieltä se, millaisin ehdoin ulkomaiset palveluntarjoajat lainaa myöntävät. Eroa ei ole käytännössä lainkaan, sillä hakija käy läpi samanlaisen tarkastuksen kuin suomalaisyrityksenkin kohdalla. 

Lainan hakeminen ulkomaiselta, asianmukaisesti toimivalta palveluntarjoajalta on siis yhtä turvallista kuin suomalaiselta lainanmyöntäjältä luottoa hakiessa. Tärkeintä molemmissa tapauksissa on se, että omasta lainan takaisinmaksukyvystään on varma ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainaa Virosta

Virosta tuli EU-maa 1.5.2004, jonka jälkeen maa avautui uudella tapaa myös suomalaisille. Euroalueeseen Viro liittyi vajaat 7 vuotta myöhemmin, 1.1.2011. Useat tunnetut virolaisyritykset ovat osoittautuneet luotettavia rahoitusratkaisuja mahdollistavaksi palveluntarjoajiksi.

Näistä esittelemme sivustollamme Viron Tartossa vuonna 1992 perustetun Bigbankin. Bigbank tarjoaa 1 000-50 000 euron suuruisia lainoja ja määräaikaistalletuspalvelun jopa 2,50 % korkotuotolla. 

Lainaa Virosta ilman luottotietoja?

Luotettavat virolaiset luotonmyöntäjät tarkastavat asiakkaidensa luottotiedot lainapäätöstä tehdessään, eikä lainaa anneta, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Tämä on luonnollisesti molempien osapuolten edun mukaista.

Maksuvaikeus johtaisi pahimmillaan vielä entistäkin syvempään velkakierteeseen ja lainanmyöntäjä joutuisi puolestaan perimään saataviaan oikeusteitse.

Moni voi ajatella, että lainaa saa ulkomaisilta pankeilta ja luontonmyöntäjiltä helpommin kuin suomesta, mutta kuten sanottu, on tarkastusmenettely sama palveluntarjoajan kotimaasta riippumatta.

Mikäli lainatarjouksen saa, vaikka luottotiedot ovat menneet, tulee lainatarjous käydä läpi suurennuslasin kanssa mahdollisten sudenkuoppien välttämiseksi.

Ehdoton suosituksemme on se, ettei lainaa tule missään nimessä hakea tai ottaa, jos oma taloudellinen tilanne ei ole vakaalla pohjalla. 

Lainaa Norjasta

Norjan tunnetuin nettipankki on ilman pienintäkään epäilystä Bank Norwegian, jolla on myös tuhansia suomalaisasiakkaita. Tämä esimerkiksi luottokortin tarjoava pankki saa asiakkailtaan kiitosta monipuolisista tuotteistaan ja kätevästä mobiilisovelluksestaan.

Bank Norwegianin ohella suosittuja norjalaistoimijoita edustaa Komplett Bank, jonka palvelut ovat, kuten nimestäkin voi päätellä, varsin kattavia.

Lainaa Norjasta ilman luottotietoja?

Lainaa ei saa luottotietojen menetyksen myötä Suomesta, eikä lähtökohtaisesti miltään luotettavalta ulkomaiselta toimijalta. Lainaa ei saa näin olla myöskään Norjasta ilman luottotietoja.

Mikäli luottotiedot ovat syystä tai toisesta menneet, kannattaa omaa taloudellista tilannettaan tarkastella kaikessa rauhassa taloudenhallintaan erikoistuneen ammattilaisen kanssa.

Ilmaista neuvontaa ja apua raha-asioiden raiteille saantiin saa esimerkiksi Takuusäätiöstä.

Lainaa Ruotsista

Lainat.fi-sivuston yhteistyökumppaneihin lukeutuu useita ruotsalaisnimiä, jotka ovat saaneet vuosien saatossa jalansijaa myös Suomessa.

Esittelemme lainanmyöntäjien ohella yhteistyökumppaneinamme toimivia lainavertailupalveluja.

Tunnetuimpia ruotsalaisia lainanmyöntäjiä ovat esimerkiksi BRAbank, Nordax Bank ja TF Bank. Ruotsalaisia lainavertailuun erikoistuneita yrityksiä ovat puolestaan vuonna 2007 perustettu Lendo ja niin ikään yhteistyökumppaneihimme lukeutuva Zmarta.

Lainavertailupalvelut mahdollistavat jopa 20-30 luotonmyöntäjän kilpailutuksen yhdellä ainoalla hakemuksella.

Lainaa Ruotsista ilman luottotietoja?

Mikäli lainaa ei saa Suomesta, ei merta edemmäs kalaan lähtemisestä ole luottotiedottoman tapauksessa apua. Lainaa ei saa nimittäin myöskään Ruotsista ilman luottotietoja. 

Maksuhäiriömerkinnän tarkoituksena on varmistaa, ettei maksuvaikeuksista kärsivä henkilö haali itselleen lisävelkaa. Maksuhäiriö kielii aina jonkinnäköisestä ongelmasta. 

Tämä liittyy yleensä hankalaan elämäntilanteeseen, esimerkiksi työttömyyteen, avioeroon tai sairastumiseen tai vaihtoehtoisesti elämänhallintaongelmaan ja piittaamattomuuteen.

Kiinnitä huomiota näihin viiteen seikkaan, haitpa lainaa Suomesta vai ulkomailta

Lainanhakuprosessi on samankaltainen riippumatta siitä, hakiko lainaa Suomesta vai ulkomailta. Palveluntarjoajaa kiinnostaa ensisijaisesti se, pystyykö velallinen maksamaan lainansa takaisin. 

Luotonmyöntäjät kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin lainaa myöntäessään:

  1. Hakijan ikä. Lähes kaikissa lainapalveluissa hakijalta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, usein jopa muutamaa vuotta enemmän. 
  2. Hakijan tulot. Hakijalta edellytetään säännöllisiä palkka- tai eläketuloja, jotka riittävät elinkustannusten lisäksi myös lainan takaisinmaksuun.
  3. Puhtaat luottotiedot. Maksuhäiriömerkintä on käytännössä katsoen aina este lainan myöntämiselle.
  4. Hakijan vakituinen osoite. Suomessa lainoja myöntävät palvelut edellyttävät, että hakija asuu vakituisesti Suomessa. Yleensä edellytetään, että pysyvä osoite on ollut Suomessa vähintään edeltävät 24 tai 36 kuukautta. 
  5. Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Netissä tehtävä lainahakemus edellyttää sähköistä tunnistatumista. Tämä tapahtuu joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. 

Edellä olevan listan ohella jokainen palveluntarjoaja määrittää omat ehtonsa sille, kuinka lainaa myönnetään.

Näiden viiden kohdan täyttäminen ei toisin sanoen tarkoita itsestäänselvästi sitä, että lainaa saisi. 

Se, millaista lainaa ja millaisin ehdoin voi saada, selviää vain ja ainoastaan lainahakemuksen lähettämisellä.

Lainan hakeminen ei velvoita hyväksymään lainatarjousta.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voi hakea listaamiemme ulkomaisten palveluntarjoajien kautta turvallisin mielin. Huolellisesti valitut yhteistyökumppanimme noudattavat annettuja säädöksiä ja määräyksiä, eivätkä myönnä lainaa esimerkiksi luottotietonsa menettäneelle.

Lainaa saa ulkomailta yhtä nopeasti kuin Suomesta. Jokainen palveluntarjoaja käsittelee hakemukset omassa aikataulussaan, mutta useimpien palveluiden kohdalla lainaa on mahdollista saada tililleen jo samana päivänä, viimeistään 1-3 pankkipäivän kuluessa. Tämä edellyttää sitä, että hakija on toimittanut kaikki mahdollisesti vaaditut asiakirjat ja selvitykset.

Ulkomaiset lainapalvelut toimivat Suomessa sivuliikkeen ja mahdollisen aputoiminimen välityksellä.

Ei voi. Mikään luotettava ja vastuullinen lainapalvelu ei myönnä luottoa henkilölle, jolla ei ole puhtaat luottotiedot. Luottotietojen menetys on lähtökohtaisesti aina este lainan saannille. Mikäli lainaa tästä huolimatta myönnetään, kannattaa hälytyskellojen soida, sillä menettely ei ole eettisen luotonantotavan mukainen.

Lainapalvelut tekevät bisnestä, joten on luontevaa, että yritykset haluavat laajentaa toimintaansa mahdollisimman pitkälle. Tämä on saanut monen yrityksen rantautumaan myös suomalaisille lainamarkkinoille.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.