Joskus elämäntilanne voi olla se, että pienien lainojen ja luottojen määrä on kasvanut useampaan avoinna olevaan. Yhdistämällä kaikki pienet lainat yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, on mahdollista säästää huomattaviakin summia rahaa. Lainojen yhdistäminen onnistuu useissa eri pankeissa ja muissa rahoituspalveluissa. Ennen sopimuksen tekoa on myös tärkeää ottaa huomioon muutama seikka, joista lisää tässä artikkelissa.  

Käytännössä lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että lainanottaja tekee uuden lainasopimuksen, uusilla ehdoilla ja hinnoilla. Lainasopimus tehdään, jotta aikaisempien kalliiden lainojen takaisinmaksu onnistuu. Parhaassa tilanteessa lainapalvelu hoitaa aikaisemmat luotot ja niiden takaisinmaksun itse, jolloin lainanottajan hoidettavaksi jää vain uuden lainan lyhentäminen ajallaan. 

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka lainojen yhdistäminen onnistuu ja mistä kyseinen projekti kannattaa aloittaa. Lisäksi täyttämällä yläpuolelta löytyvän lainahakemuksen, voit kilpailuttaa parhaillaan jopa 10 palvelua, joilta löytyy tuote aikaisempien lainojen yhdistelyä varten. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään. Ennen sen täyttöä suosittelemme kuitenkin käymään läpi vinkkimme onnistuneeseen lainojen yhdistelyyn. 

Yhdistämällä kalliit pienet lainat yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, voit säästää huomattavia summia vuodessa. 

Kuinka yhdistää useat lainat yhdeksi suureksi
Kuinka lainojen yhdistäminen onnistuu? 

Löytyykö sinulta useita lainoja, joiden eräpäivät ovat kaikki eri aikaan? Tuntuuko myös, että kulujen seuraaminen on hankalaa useista laskuista riippuen? Eivätkö rahat meinaa riittää kuun loppuun? 

Lainojen yhdistely / järjestelylainat aiheuttavat jonkin verran selvittelyä ja pureutumista. Yhdistely lainojen suosio on kasvanut viimeisimpien vuosien aikana, vaikka osa kokee, ettei kyseinen lainamuoto auta rahallisesta ahdingosta selviämistä millään tavalla. Yhden suuremman lainan hallinnoiminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa. Usein suuremmalle lainasummalle on myös mahdollista saada edullisemmat korot ja muut kulut. Suuremmissa lainoissa lyhennyksen suuruutta voidaan säännellä myös pidemmällä laina-ajalla. Laina-aika suuremmissa lainoissa on mahdollista määrittää huomattavasti pidemmäksi, mitä pienissä luotoissa. Laina-aikaa on mahdollista saada jopa 15-vuotta. 

Yhdistämällä kaikki lainat yhdeksi suureksi, säästät useimmissa tilanteissa rahaa ja aikaa. Tämä toimenpide helpottaa myös kuukausittaisen budjetoinnin tekemistä ja auttaa säästämään tulevaisuutta varten. Lainojen yhdistämisen jälkeen, tarvitsee sinun huolehtia ainoastaan yhdestä laskusta ja sen eräpäivästä. Lainoja yhdistämällä arki helpottuu huomattavasti ja usean luoton loukusta ulospääsy on askeleen lähempänä. 

Lainojen yhdistely käytännössä

Lainojen yhdistäminen alkaa oikean palvelun löytämisestä. Helpoiten se onnistuu täyttämällä sivun yläreunasta löytyvä hakemus. Palvelu vertaa parhaillaan jopa 10 lainojen yhdistelyyn erikoistunutta palvelua. Vertailu onnistuu myös täyttämällä hakemus tietyn palveluntarjoajan kotisivulla. Lisätietoa luotettavista lainojen yhdistely palveluista sekä turvalliset linkit hakemukseen tarjoamme myöhemmässä vaiheessa tätä artikkelia. 

Tarjousten saamisen jälkeen, kannattaa huomio kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon sekä takaisinmaksuaikaan. Takaisinmaksuaika on tärkeässä roolissa, sillä kuukausilyhennyksen tulee olla sen suuruinen, että sen hoitaminen onnistuu ilman suurempia ongelmia. 

Sopivimman palvelun valinnan ja tarjouksen hyväksymisen jälkeen, uusi lainapalvelu hoitaa usein aikaisempien luottojen katkaisun. Tämä kuitenkin vaihtelee palveluittain. Ehdot tulee käydä läpi tarkoin, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin.  

Miksi lainojen yhdistely kannattaa 

Lainojen yhdistelylle on useita eri syitä ja ne vaihtelevat henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Syitä on laidasta laitaan, mutta useimmiten ne keskittyvät samojen syiden ympärille. 

Säästät rahaa

Yhdistämällä kaikki lainat yhdeksi säästä puhdasta rahaa. Tämä johtuu siitä, että sinulla on yksi laina, jossa on yksi korko sekä yhdet kulut. On huomattavasti todennäköisempää, että yhdellä suurella lainalla on pienemmät kulut, kuin usealla pienellä lainalla. Hintaan liittyvät seikat tulee kuitenkin ottaa huomioon ennen järjestelylainatarjouksen hyväksymistä. Taloudellinen etu on tärkeää selvittää, ennen lopullisen päätöksen tekoa. 

Pienennät lainan korkoa 

Kuten jo kerkesimmekin mainita, yleensä yhden suuremman lainan korko sekä muut kulut ovat huomattavasti edullisemmat, kuin usean pienen lainan korot sekä kulut. Tästä syystä on hyvä kilpailuttaa toimijat, joilla lainan yhdistäminen onnistuu ja vertailla heidän kulujaan sekä palveluitaan olemassa oleviin. Järjestelylainalla on mahdollista säästää sadoista tuhansiin euroihin rahaa vuodessa. 

Helpotat kuukausittaista taloudenhoitoa

Jokainen lukijamme on varmasti samaa mieltä siitä, että laskujen maksaminen ei ole hauskaa etenkin, kun kaikki laskut tukevat eri paikasta, eri eräpäivällä ja kaiken lisäksi rahakin on tiukalla.  

Yhdistämällä kaksi tai useampia lainoja yhdeksi suureksi, voit edesauttaa kotitalouden menojen johdonmukaisuutta, jonka lisäksi rahaa jää muihin asioihin. 

Mitä lainojen yhdistelyssä tulee ottaa huomioon? 

Kuinka lainojen yhdisteleminen tapahtuu
Kun yhdistää pikavipit, kulutusluotot sekä joustoluotot yhdeksi, on hyvä aloittaa vertailu lyhennys ajasta sekä tietenkin lainan kuluista. Tämä helpottaa kuluttajaa maksamaan pois kalliit pikavipit sekä luottokorttivelat, yhdistelemään pienet lainat yhdeksi suuremmaksi, alentamaan nykyisiä kuluja sekä tietenkin helpottamalla kuukausittaista talouden suunnittelua. 

Lainojen yhdistely käy helposti ja yleensä siihen vaaditaan vain ja ainoastaan alta löytyvät toimenpiteet: 

 • Ota vierellesi kaikkien lainojen tiedot ja täytä niiden tiedot haluamaasi palveluun
 • Valitse sopiva kuukausierä 
 • Kilpailuta useampi palvelu sekä vertaile heiltä saapuvia tarjouksia
 • Hyväksy lainatarjous, joka sopii tilanteelle parhaiten. Tarjouksen hyväksyminen käy palveluntuottajan ohjeiden mukaisesti
 • Yhdistetyn lainan myöntänyt palvelu maksaa pois vanhat lainasi. Osa hoitaa asian suoraan toisen rahoitusyhtiön kanssa, kun taas toiset maksavat summan asiakkaalle ja asiakkaan tulee hoitaa asia kuntoon aikaisemman rahoitusyhtiön / rahoitusyhtiöiden kanssa 

Monissa tilanteissa lainojen yhdistäminen sekä palveluiden kilpailuttaminen käy täyttämällä lainahakemuksia. Markkinoilta löytyy myös useita palveluita, jotka kilpailuttavat useamman rahoituslaitoksen sekä lähettävät sinulle parhaat tarjoukset. Tämä onkin yksi parhaista sekä aikaa säästävimmistä tavoista hoitaa kilpailutustilanne. Nykyään lainojen vertailu onnistuu myös Lainat.fi kautta, lainahakemus on mahdollista löytää artikkelin yläosasta. Jos päädyt hoitamaan kilpailutuksen käymällä palvelut yksitellen läpi, esittelemme alla vaihtoehdot, joita voimme suositella myös lukijoillemme. 

Parhaat yhdistelyyn tarkoitetut lainat 2021

Järjestelylainoja löytyy lähes jokaiselta pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Niiden joukosta löytyy kuitenkin selkeitä suosikkeja asiakkaiden keskuudessa. Alla esittelemme pari turvallista palvelua, joiden tuotteet ovat paljon tykättyjä. Lisäksi pääset myös siirtymään suoraan palvelun lainahakemukseen ja pyytämään tarjousta. 

Lainojen yhdistely Komplett Bankilla

Komplett Bankin joustoluotto tarjoaa uskomattoman mahdollisuuden lainojen yhdistelyyn. Sinulla on mahdollisuus yhdistää lainoja parhaillaan 50 000 euroon asti. Lisäksi hakemusprosessi on helppo ja nopea. Komplett Bank tarjoaa jälleenrahoitukset alhaisella korolla. Lainahakemusta täytettäessä hakijan tulee vain lisätä ruksi kysymykseen “haluan jälleenrahoittaa olemassa olevia luottoja”.  Komplett Bankilla et ole sidottu suuriin kuukausieriin, vaan saat itse päättää millaisella tahdilla maksat lainan takaisin. Tämä helpottaa huomattavasti talouden suunnittelussa. Yhdistetty laina selkeyttää taloutta kertaheitolla. 

Jotta voit saada lainan sinun tulee olla vähintään 23-vuotias ja asunut Suomessa vähintään 36 kuukautta. Sinulla tulee myös olla säännölliset tulot. Komplett Bank tarkistaa hakijoiden luottotiedot, joiden on oltava kunnossa lainan saamiseksi. Lisäksi hakijalta tulee löytyä toimiva puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Jokaiselle määräytyvä korko on henkilökohtainen. Oman koron näet Komplett Bankin lähettämästä lainatarjouksesta.

Komplett Bank lainaesimerkki: asiakas ottaa 10 000€ lainan. Maksuajaksi hän määrittää 5-vuotta. Asiakkaan nimelliskorko on 12,60%, johon lisätään 45€ avausmaksu sekä 8€ kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko tässä tilanteessa on 15,33%. Lainan kuukausilyhennys on 235€/kk ja kokonaishinnaksi lainalle tulee 14 070€. 

Komplett Bank
 • Hae lainaa 1000–50 000 euroa
 • Markkinoiden joustavin takaisinmaksu
 • Nimelliskorko 4,9%–19,9%

Esimerkki: KomplettBank 10 000€ lainan todellinen vuosikorko 15,33%, 5v maksuajalla. Laina jakautuu 60 erään, eli 235€ x 60= 14 070€. Kokonaiskulut 4 070€.

Lainojen yhdistely Ferratumilla 

Ferratum tuli markkinoille uunituoreella lainatuotteella. Tämän lisäksi heidän kauttaan onnistuu myös lainojen yhdistäminen. Palvelun he tarjoavat, jotta jokainen asiakas saisi mahdollisuuden mukavaan velkavapaaseen tulevaisuuteen.  Ferratum on nimennyt järjestelylainan Ferratum Yhdistelmä-lainaksi. Sitä on mahdollista hakea 4 100€–20 000€. Nimellinen vuosikorko on 4,95%–16,95%. Suurin mahdollinen kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko on 24,37%. Laina-aikaa tällä Yhdistelmä-lainalle on mahdollista saada 1–10 vuotta. 

Ferratum esimerkki: Asiakas ottaa lainaa 7 000€, nimellinen vuosikorko on 15,95%. Todellinen vuosikorko on puolestaan 20,03%. Luoton kokonaiskustannus näillä luvuilla tulee olemaan 12 494€, kun takaisinmaksuaika on 7 vuotta. Edellä mainitulla takaisinmaksu sopimuksella kuukausilyhennys on 148,74€. 

Ferratum
 • Hae lainaa 1–20 000 euroa
 • Laina-aika 1–10 vuotta
 • Nimelliskorko 9,95%–19,97%

Esimerkki: Ferratumin 4000€ lainan todellinen vuosikorko on 29,97%, 1v takaisinmaksu. Laina jakautuu 12 erään, eli 381,38€ x 12 = 4 576,59€. Kokonaiskulut 576,59€

Lainojen yhdistely Lainat.fi hakemuksella

Kuten artikkelin yläreunasta on helppo huomata, onnistuu lainojen kilpailuttaminen sekä yhdistely helposti myös kauttamme. Tällöin lainanhakijan ei tarvitse vaivautua poistumaan sivuiltamme, edes seuraavaan vaiheeseen siirryttäessä. 

Täyttämällä sivun yläreunasta löytyvän hakemuksen, välitämme tietosi yhteistyökumppanillemme, joka kilpailuttaa yli 10 järjestelylainoja tarjoavaa pankkia sekä muuta lainapalvelua turvallisesti, nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, ja voit halutessasi joko hyväksyä parhaan tarjouksen tai hylätä kaikki saamasi vaihtoehdot. 

Hakemuksella lukijat voivat kilpailuttaa myös parhaat 2 000€ –60 000€ suuruiset kulutusluotot, 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Kokemuksia lainojen yhdistelystä
Kokemuksia lainojen yhdistelystä 

Asiakkailla on lainojen yhdistelystä monenlaisia kokemuksia, mutta pääasiassa ne ovat kuitenkin positiivisia. Olemme kuulleet paljon kehuja, kuinka paljon lainojen yhdistäminen on helpottanut esimerkiksi arjen suunnittelussa sekä budjetoinnissa. Lainojen yhdistely todistetusti tekee elämän hallinnasta helpompaa. Parhaillaan uusi lainapalvelu maksaa olemassa olevan lainan vanhalle rahoitusyhtiölle, hyväksyessä heidän lainatarjouksen. Tätä yksinkertaisemmaksi on vaikea palvelua muuttaa. Lainojen yhdistäminen puolittaa takuulla kotitalouksien huolet. 

Netistä löytyy myös paljon kokemuksia, joissa lainojen yhdistämisen mahdollisuus on pelastanut taloudellisen tilanteen, sillä sen mukana tullut säästö on ovat auttaneet tasoittamaan menoeriä. Siksi voimmekin suositella kyseistä toimenpidettä kaikille, joilla on useampia pienlainoja korkeilla koroilla ja kuluilla. 

Yhdistä lainat muistilista

Yhdistä lainat helposti sekä ilman suurempaa stressiä. Alta nopea muistilista lainojen yhdistelyä suunnitteleville. Lainojen yhdistäminen on yksi tehokkaimmista keinoista säästää aikaa sekä rahaa, etenkin jos kotitaloudesta löytyy useampi pieni jousto- taikka kulutusluotto. Miksi maksaa useaa pientä korkoa ja erillisiä kuluja, jos voit maksaa yhtä suurempaa lainaa pienemmillä kokonaiskustannuksilla. Kyseessä on tehokas tapa säästää rahaa myös muuhun elämiseen. Jokaisen yhdistely lainaa hakevan tulee myös muistaa, että lainaa ei missään tilanteessa saa hakea uutta lainaa varten, vaan se tulee käyttää olemassa olevien luottojen takaisinmaksuun. 

Ensimmäinen askel on valita ne palvelut, joiden lainoja halutaan vertailla. Valitse sellainen yritys, joka tarjoaa lainojen yhdistämiseen suunnitellun palvelun. Tällaisia ovat esimerkiksi yllämainitut Komplett Bank ja Ferratum.  

Kilpailutukseen valittujen yritysten löytämisen jälkeen, on aika siirtyä hakemuksen täyttöön. Hakemuksen täyttäminen onnistuu palveluiden verkkosivuilla, eikä se vie montaa minuuttia kauempaa. Muista olla huolellinen täyttäessäsi tietoja lainoista, jotka haluat yhdistää. 

Saatuasi tarjoukset yrityksiltä joille teit lainahakemuksen, vertaile todellista vuosikorkoa ja lainan lyhennyseriä toisiinsa ja valitse omaan taloudelliseen tilanteeseen sopiva laina. 

 

Usein kysytyt kysymykset

Jossakin tilanteessa kotitalouteen on voinut kasaantua useampia luottoja sekä pieniä lainoja. Tällöin lainojen yhdistely voi tulla kyseeseen. Lainojen yhdistelyssä pienet luotot yhdistetään yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi. Lainojen lyhennyseriä puolestaan säädellään takaisinmaksuajalla, sillä suuremmalle lainalle on mahdollista saada pidempiä maksuaikoja. 

Yhdistelemällä pienet lainat yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, mahdollistaa parhaillaan jopa satojen eurojen vuosisäästöjä. 

Lainojen yhdistely kannattaa, sillä sen ansiosta on mahdollista säästää rahaa, pienentää lainan korkoa ja helpottaa kuukausittaista taloudenhoitoa. 

Lainojen yhdistely onnistuu esimerkiksi täyttämällä lainahakemus kauttamme. Hakemuksella on mahdollista kilpailuttaa useat eri yritykset, joiden palveluista löytyy myös lainojen yhdistely mahdollisuus. Hakemuksen täyttö on helppoa, yksinkertaista ja nopeaa.