Vertaile ja kilpailuta lainat täyttämällä alta löytyvä hakemus 

Kun haet lainaa, on lainojen kilpailuttaminen ja eri tarjousten vertailu eri lainantarjoajien välillä yksi tärkeimmistä asioista päätöksen teossa. Kukaan ei halua maksaa lainastaan liikaa.

Lainan kilpailutus kannattaa erityisesti suuremmissa lainoissa, kuten asuntolainoissa tai autolainoissa. Se on kuitenkin erittäin järkevää myös pienemmissä pikalainoissa, sillä myös niiden kuluissa saattaa esiintyä merkittäviäkin eroja, joka taas on rahaa, jonka voisit yhtä hyvin käyttää elämästäsi nauttimiseen.

Sitä varten on olemassa monia palveluita, jotka etsivät eri suuruisia lainatarjouksia eri lainantarjoajilta puolestasi. Saatat siis saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia eri lainantarjoajilta.

Olemme päivittäneet toimintojamme niin, että lainojen kilpailutus käy helposti täyttämällä alapuolelta löytyvä hakemus. Hakemuksen täytön jälkeen yhteistyökumppanimme Salus Group Oy kilpailuttaa jopa 25 pankkia sekä muuta rahoituslaitosta. Lisää hakemuksesta voit lukea täältä! 

Muita vaihtoehtoja lainojen kilpailuttamiseen 

Omalaina

 • Etsii lainatarjouksia yli 15 pankilta ja rahoitusyhtiöltä
 • Voit hakea lainaa 100- 50 000 euroa 1- 15 vuoden laina- ajalla. Saamistasi tarjouksista voit valita itsellesi sopivimman
 • Lainaa voi hakea kuka tahansa 18- vuotias Suomen henkilöturvatunnuksen ja pankkitilin omaava henkilö. Lopullinen päätös riippuu aina itse lainan myöntävästä tahosta
 • Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja saat lainatarjouksen heti

Omalaina on suomalainen palvelu, jolla on jo yli 300 000 asiakasta. Se käyttää lainahakemuksesi käsittelyyn salattuja yhteyksiä, joten voit olla varma, että tietosi ovat aina turvassa käyttäessäsi Omalaina palvelua.

Omalaina lainaesimerkki: asiakas hakee 10 000€ lainaa ja laina-ajaksi määritellään 5-vuotta. Todelliseksi vuosikoroksi tulee 6,26%, joka pitää sisällään 5€ tilinhoitomaksun sekä 5% nimelliskoron. Avausmaksua ei tässä tilanteessa veloiteta ollenkaan. Näillä maksuilla takaisinmaksettavaksi lainaksi määräytyy 11 620€, eli kuukausierän suuruus on 193,71 €/kk. 


Zmarta

 • Voit etsiä uutta vakuudetonta lainaa tai vanhojen lainojesi yhdistämistä maksutta useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.
 • Vakuudetonta lainaa voit etsiä 50 000 euroon asti enimmillään 15 vuoden laina- ajalla.
 • Saat parhaimmillaan ensimmäiset tarjoukset jo saman päivän aikana.
 • Voit hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin voit saada lainaa todennäköisemmin. Rinnakkaishakijan kanssa voit myös saada paremman lainatarjouksen.

Zmarta on osa suurempaa Zmarta Group- konsernia, jolla on jo yli 10 vuoden kokemus rahoitusalalla toimimisesta. Saat siis aina kokenutta ja ammattitaitoista apua lainojesi vertailuun ja kilpailuttamiseen.

Zmarta lainaesimerkki: asiakas hakee 10 000€ lainaa, 6-vuoden laina-ajalla. Nimelliskoroksi määrittyy 11%. Lainan laskutuslisä sekä avausmaksu ovat 0 euroa ja todellinen vuosikorko on 12,85%. Näillä kuluilla lainan kokonaiskustannukseksi määrittyy 14 114€, jolloin kuukausilyhennys on 183€. 


Freedom Rahoitus

 • Freedom Rahoituksen kautta voit hakea yhdellä hakemuksella vakuudettomia lainatarjouksia yli 10 pankilta ja rahoitusyhtiöltä
 • Etsit kätevästi tarjouksia myös vanhojen ja ylihintaisten lainojesi yhdistämiseen
 • Lainasummat ovat 500- 50 000 euroa ja korot alkaen 4,99%
 • Saat aina lainaa hakiessasi henkilökohtaisen lainaneuvojan, joka auttaa sinua lainahakemukseesi liittyvissä asioissa. Voit hakea lainaa verkkohakemuksella tai puhelimitse

Freedom Rahoitus on jo vuonna 1999 perustettu rahoitusalan yritys, joka auttaa asiakkaitaan löytämään parhaan tarjouksen lainalle tai olemassa olevien lainojesi yhdistämiseen yhdeksi lainaksi. Freedom Rahoituksen kautta lainaa hakiessasi et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajaa lainallesi.

Freedom Rahoitus lainaesimerkki: asiakas ottaa 10 000€ suuruisen luoton, jonka takaisinmaksuaika on 6-vuotta. Luoton kokonaiskuluiksi tulee 13 158€. Asiakkaan nimelliskorko on 9,50% ja todellinen vuosikorko 9,92%. Lainan laskutuslisä on 0€ ja avausmaksu 0€. 


Yleistä tietoa lainan kilpailuttamisesta

Lainan kilpailutus saattaa ensikuulemalta kuulostaa yhtä yksinkertaiselta asialta kuin halvimman maitotölkin etsiminen eri ketjun kauppojen mainoslehtisistä. Sitä se toki onkin, mikäli muistaa pitää mielessä muutaman perusasian.

Ensinnäkin verkosta haettavia vakuudettomia lainoja on kovan kysynnän vuoksi ilmestynyt markkinoille samaa vauhtia kuin ylihintaisia pikavippejä 2000- luvun alussa. Selvyyden vuoksi, nykyaikaisilla verkosta haettavilla lainoilla ja vuosien takaisilla tekstiviesti- pikavipeillä ei ole käytännössä mitään tekemistä toistensa kanssa.

Silti myös nykyaikaisten lainojen koroissa ja kuluissa voi olla suuria eroja. Siksi niiden vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa.

Juuri tätä varten on myös monia loistavia palveluita, jotka etsivät lainatarjouksia puolestasi antamillasi ehdoilla, ja saat valita mieleisesi vaihtoehdon. Lainojen kilpailuttaminen ei siis enää tarkoita lukuisia valvottuja öitä ja kymmeniä täytettyjä lainahakemuksia eri pankkeihin tai rahoitusyhtiöihin.

Aikaisempaa maitotölkki- vertausta käyttääksemme, se siis tarkoittaa käytännössä, että joku selaa läpi kaikki mainoslehtiset läpi puolestasi. Sen jälkeen saat jokaisen kaupan hinnan samalle maitotölkille tietokoneen ruudullesi ja voit valita minkä vaihtoehdon haluat ostaa itsellesi.

Mitä huomioida lainatarjousten vertailussa?

Se, mihin eritoten kannattaa huomioida omia lainatarjouksiaan vertaillessa tai kilpailuttaessa, riippuu paljon myös lainan suuruudesta.

Esimerkiksi suuruutensa vuoksi asuntolainassa tärkein tekijä on varmasti sen korko ja se, millaisen korkotyypin ja lyhennystavan valitsee lainalleen. Niihin olemme pureutuneet tarkemmin asuntolainat- artikkelissamme, joten asuntolainojen kilpailuttamiseen liittyen suosittelemme perehtymään myös tuohon artikkeliin tarkemmin.

Lainojen kilpailuttamiseen tarkoitetut lainapalvelut keskittyvät kuitenkin pääasiassa alle 50 000 euron suuruisiin lainoihin, joten myös me perehdymme tässä artikkelissa erityisesti sen suuruisten lainojen hintaan vaikuttaviin tekijöihin.

Mitkä seikat tekevät eroa lainojen hinnoissa?

Kuten mainittua yläpuolella, lainan korko on toki kaikissa lainoissa yksi päätekijöistä lainan hinnassa. Lainan korkoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana, sillä usein lainantarjoaja saattaa ilmoittaa näkyvimmin lainan niin sanotun nimelliskoron. Se ei kovinkaan usein tule olemaan lainan lopullinen korko.

Myös kiinteät kulut vaikuttavat lainasi lopulliseen hintaan.

Se, mihin vertailu kannattaa keskittää, on lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo todellisen vuotuisen korkoprosentin lainallesi.

Nimelliskoron lisäksi lähes poikkeuksetta lainoihin sisältyy erilaisia kertaluontoisia avausmaksuja tai kuukausittaisia/ vuosittaisia tilinhoitomaksuja, jotka lisätään lainasi maksueriin.

Lainasi todellisen hinnan kertoo siis kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko, johon on jo laskettu myös kaikki muut kulut nimelliskoron lisäksi ja muutettu se yhdeksi korkoprosentiksi.

Kuluttajansuojalaki määrää, että lainan todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa lainailmoituksessa, joten se kannattaa aina tarkistaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Tämä ei vielä ollut voimassa ensimmäisten pikavippien tullessa markkinoille, eikä toiminta muutenkaan yhtä tarkoin säädeltyä kuin nykyisin. On siis aivan luonnollista, että moni suhtautuu yhä epäilevästi kulutusluottoihin ja muihin verkosta nopeaa lainaa tarjoaviin tuotteisiin.

Toki nykyisin myös moni lainantarjoaja ilmoittaa suoraan lainatarjouksen yhteydessä jo valmiiksi lainan kuukausittaisten maksuerien suuruudet, mikäli laina maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa. Myön tämän vuoksi verkosta haettavat lainat ovat huomattavasti selkeämpiä ja läpinäkyvämpiä, kuin markkinoiden ensimmäiset pikavipit olivat aikoinaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi minun kannattaa vertailla lainoja?

On uskomatonta kuinka suuria eroja pientenkin lainojen koroissa ja kuluissa voi säästää tekemällä pientä kilpailutusta eri vaihtoehtojen kesken.

Kilpailutusta voi tehdä uutta lainaa etsiessä, jolloin teet säästön heti laina- ajan alusta alkaen. Tällöin voit suoraan valita sinulle järkevimmän ratkaisun saamistasi tarjouksista.

Voit myös etsiä vaihtoehtoja säästää olemassa olevien lainojen kuluissa.

Jos esimerkiksi kuvitellaan tilanne, että sinulle on epähuomiossa kertynyt kolme erillistä kulutusluottoa, joista maksat jokaisesta korkokulujen lisäksi 5 euroa kuukaudessa tilinhoitomaksua. Kolmesta eri tilistä pelkät tilinhoitomaksut tekevät 15 euroa kuukaudessa, joka tekee yhteensä 180 euroa vuodessa.

Jos kilpailutat nämä lainojen yhdistämistarjouksia etsivän palvelun avulla yhdeksi lainaksi, voit säästää pelkissä tilinhoitomaksuissa satoja euroja, riippuen jäljellä olevasta laina- ajasta. Tähän kun lisätään useasta lainasta turhaan maksamasi korot, voit säästää helposti muutaman lomamatkan verran rahaa vuosittain.

Miten lainan kilpailuttaminen tapahtuu nopeiten?

Voit toki täyttää itse lainahakemuksia useisiin eri lainapalveluihin tai pyytää jokaiselta lainantarjoajalta tarjousta erikseen.

Nopeiten ja helpoiten se kuitenkin tapahtuu siihen erikoistuneiden palveluiden kautta. Niiden avulla voit etsiä yhdellä hakemuksella usean eri pankin tai rahoitusyhtiön lainatarjousta ja valita niistä sinulle parhaiten sopivan.

Parhaat vaihtoehdot lainan kilpailuttamiseen tai lainojen yhdistämiseen olemme listanneet artikkelin yläreunaan.

Kuka voi hakea lainaa kilpailutus- palveuiden kautta?

Lainatarjouksia voi hakea yleensä kuka tahansa 18- vuotias suomenkansalainen, jolla on suomalainen pankkitili ja puhtaat luottotiedot.

Jokaisella lainantarjoajalla on kuitenkin omat ehtonsa lainan myöntämiselle, joten voi olla mahdollista, että ne eroavat hiukan kilpailutus- palvelun ehdoista. Esimerkiksi ikäraja lopullisessa lainatarjouksessa saattaa olla korkeampi kuin 18- vuotta.

Jotkut pankit tai rahoitusyhtiöt saattavat vaatia esimerkiksi 23- vuoden ikää lainan myöntämiseksi. Usein myös tietyn suuruiset tulot ovat vaatimuksena, jotta riittävä takaisinmaksukyky voidaan varmistaa.