Parhaat lainapalvelut

Lähes jokaisella on oma näkemyksensä siitä, mikä on on paras lainapalvelu. Kauttamme kilpailutat nopeasti ja luotettavasti markkinoiden parhaat lainapalvelut, olipa lainantarpeesi sitten 100 tai 60 000 euroa.

Parhaat lainapalvelut

Rahoitu.fi logo

Rahoitu

9.8/10
Lainaa1 000-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko4,50-20 %
Kuukausimaksuvaihtelee

Lainaesimerkki: 40 000 € laina, jonka nimelliskorko 4,5 % ja todellinen vuosikorko 4,74 %. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton kokonaiskustannukset ovat yhteensä 56 047 €.

Saldo logo

Saldo

9.7/10
Lainaa max.100-10 000 €
Laina-aika1-85 kk
Nimelliskorko13,90–19,90 %
Kuukausimaksumax. 12,50 €

Esimerkki Saldo Lainasta: 2 000 euron lainan kokonaiskulut 25 kuukauden maksuajalla ovat 99€ euroa per maksuerä, eli kokonaisuudessaan kulujen yhteenlaskettu summa on 2 475€ (esimerkki Saldon kotisivuilta).

Suomen Yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina

9.6/10
Lainaa1 000-100 000 €
Laina-aika1-18 kk
NimelliskorkoSopimuskohtainen
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: Suomen Yrityslainan 10 000 € laina, 2,5% korolla. Kulut 250 €/kk.

Komblett Bank logo

Komplett Bank

9.5/10
Lainaa1 000-50 000 €
Laina-aika36-180 kk
Nimelliskorko6,00-18,50 %
Kuukausimaksu8 €

Lainaesimerkki: korko 7,49 %, todellinen vuosikorko 9,77 %, 5 v laina-aika 10 000 € summalle, avausmaksu 45 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 12 559 €. Kuukausimaksuerä 209 €/k.

Ferratum logo

Ferratum

9.4/10
Lainaa max.2 000-30 000 €
Laina-aika12-120 kk
Nimelliskorko8,50-13,95 %
Kuukausimaksu5,90-9,90 €

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000 €, laina-aika: 7v. Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 166,38 €/kk. Todellinen vuosikorko: 14,41 % ja nimellinen vuosikorko: 11,50 %. Lainan avausmaksu: 0 €, tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk. Luoton arvioitu kokonaiskustannus yhteensä 13 976 €.

Haenyt.fi logo

Haenyt.fi

9.4/10
Lainaa500-60 000 €
Laina-aika12-180 kk
Nimelliskorko3,95-20 %
KuukausimaksuVaihtelee

Lainaesimerkki: 10 000 euron laina, 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan todellinen vuosikorko on 10,91%, jolloin lainan kokonaissumma on 12 866,64€. Kuluja esimerkki tilanteessa kertyy 2866,64€.

Mitkä ovat markkinoiden parhaat lainantarjoajat?

Tässä artikkelissa kerromme, millaisia lainapalveluja yhteistyökumppanimme tarjoavat ja kilpailuttavat sekä sen, kuinka arvioimme kyseiset yritykset.

Lisäksi pureudumme siihen, mikä tekee palvelusta turvallisen ja luotettavan. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi käymme läpi lainanvertailuprosessia ja kerromme, miksi vertailu on tärkeä osa lainahakua.

Mikä on hyvä laina?

Hyvä laina on kulloiseenkin elämäntilanteeseen ja -vaiheeseen parhaiten sopiva vaihtoehto, joten on tärkeä muistaa, ettei hyvä laina merkitse automaattisesti halvinta lainaa.

Myös maksuaikataululla, lainaturvalla ja esimerkiksi maksu- tai lyhennysvapailla kuukausilla on merkityksensä.

Ennen lainanottoa jokaisen lainanhakijan tulisi kartoittaa omaa taloudellista tilannettaan ja maksukykyään budjetoinnilla. Lisäksi lainanottajan tulisi selvittää markkinoiden parhaat lainapalvelut ja tarjolla olevat maksuturvat ja vakuutukset.

Sopivan lainan kuukausilyhennys ei aiheuta ongelmia. On ymmärrettävää, että etenkin pikavipin kaltaista lainaa otettaessa rahatilanne ei ole paras mahdollinen, eikä säästöjä ole kertynyt pahan päivän varalle.

Tästä huolimatta lainaa tulee ottaa niin, että sen takaisinmaksu onnistuu suunnitelman mukaisesti.

Kuinka arvioimme eri lainapalvelut?

Lainat.fi arvioi markkinoiden parhaimmistoon kuuluvia lainapalveluja. Pisteytämme palvelut niiden palveluvalikoiman, toiminnan tehokkuuden, arvojen ja asiakaskokemusten perusteella.

Jokaisessa arvostelussa kerromme yrityksen tarjoamista palveluista ja laina- ja palveluhinnoittelusta.

Lisäksi esitämme selkeän lainaesimerkin, jotta jokaisella lainaa hakevalla olisi suuntaa antava käsitys siitä, kuinka laina vaikuttaa elämään käytännössä.

Esittelemme palvelut, joista osa on lainojen kilpailutuspalveluja ja osa lainanmyöntäjiä, sangen perusteellisesti.

Jokaisen lainanhakijan tulee muistaa, että lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia, ja hinnat vaihtelevat kunkin hakijan hakemuksessaan ilmoittamien tietojen mukaisesti.

Arvosteluissa esitetyt esimerkit ovat ainoastaan arvioita. Henkilökohtaisen lainalaskelmansa saa nähtäväkseen lainatarjouksesta.

Lainatarjouksen pyytäminen ei velvoita mihinkään, ja sen saa täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen.

Netistä saatavat lainat 2022

Lainat.fin asiantuntijatiimillä on useamman vuoden kokemus finanssialalta. Tehtävänämme on huolehtia siitä, että lukijamme löytävät juuri itselleen parhaiten soveltuvan lainavaihtoehdon, mikäli lainalle on todella tarvetta.

Pyrimme auttamaan parhaan kykymme mukaan, olipa kyseessä sitten autolaina, remonttilaina tai muu lisärahoituksen tarve.

Jotta lainavaihtoehtojen vertailu olisi lainantarpeen kohdalla mahdollisimman helppoa, olemme tutustuneet jokaiseen suosittelemaamme toimijaan perin pohjin ja jaamme keräämämme tiedon selkeiden arvostelujen muodossa.

Sivustoltamme löytyvät lainapalvelut palvelevat erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita, ja lainarahaa on mahdollista hakea 100–60 000 euroa.

Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainavertailu on tärkeä osa onnistunutta lainaprosessia. Lainojen hinnat ja ehdot vaihtelevat yrityskohtaisesti ja jokaisella palvelulla on omat sääntönsä siitä, minkä suuruisia lainoja kullekin asiakkaalle on mahdollista myöntää.

Lainatarjouksella palvelut kertovat suurimman hyväksytyn lainasumman, joka vastaa usein asiakkaan lainahakemuksessaan pyytämää summaa.

Joissakin tilanteissa tarjottu summa voi olla kuitenkin pienempi. Tämä johtuu siitä, ettei yritys luota asiakkaan lainanmaksukykyyn riittävästi. Lainatarjouksessa mainitaan asiakkaalle riskiarvion perusteella räätälöity, tarjolla oleva hinta. 

Onnistuneen lainavertailun lopputuloksena lainanottajalla on mahdollisuus elämäntilanteeseensa parhaiten soveltuvaan lainasopimukseen. 

Lainavertailussa huomiota tulee kiinnittää hinnan ohella takaisinmaksuun liittyviin kysymyksiin.

Näitä ovat takaisinmaksuajan lisäksi mahdollinen lainaturva ja lyhennys- tai maksuvapaat kuukaudet.

Kuinka lainavertailun tulisi tapahtua? 

Lainavertailun kanssa ei kannata kiirehtiä, sillä lainasopimus vaikuttaa usein elämään useamman vuoden ajan. 

Lainavertailu tulisi aloittaa tulojen sekä menojen listauksesta. Näin tietoon saadaan ylimääräiset varat, joilla lainanlyhennykset tullaan tekemään. Jos tulojen ja menojen jälkeen ei jää mitään jäljelle, tulee pohtia, onko elämäntilanne lainan ottamiseen sopiva. 

Budjetin laatimisen jälkeen lainanottajan tulee arvioida täsmällinen lainantarve ja kuukausierän suuruus siten, että lainan takaisinmaksu hoituu ongelmitta. 

Lainat.fi-palvelun kautta pääset kilpailuttamaan lainoja kahdella tapaa: voit joko täyttää lainahakemuksen valitsemiesi lainapalvelujen sivustoilla tai vaihtoehtoisesti hyödyntää lainanvertailupalvelua, kuten Lendo-sivustoa. Lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yhdellä ainoalla hakemuksella jopa 30 lainapalvelua.

Lainavertailun onnistumiseen vaikuttavat seikat

Lainat.fi pyrkii jakamaan parhaita käytännön vinkkejä onnistuneeseen lainanhakuprosessiin. Sivustomme tarjoaa kattavan määrän erilaisia oppaita ja arvosteluja, jotka tarjoavat monenlaista lainoihin liittyvää tietoa.

Tekijät, joihin kiinnitämme huomiota lainapalveluja arvioidessamme

Markkinoilla on satoja erilaisia pikalainoja, kulutusluottoja, joustoluottoja sekä luottokortteja. Vääränlainen laina tai huonosti harkittu takaisinmaksuaikataulu saattavat johtaa velka- tai lainakierteeseen, jonka katkaiseminen ei ole helppoa. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla luottotietojen menetys.

Lainat.fi tuntee lainapalvelut kuin omat taskunsa, sillä olemme laatineet kaikista yhteistyökumppaneistamme kattavat, tietopohjaiset arviot. 

Ikä- ja tulorajavaatimusten, lainasummien ja takaisinmaksuaikojen ohella kerromme muun muassa korko- ja lisäkuluista, jotka vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Esittelemme myös mahdolliset vakuutukset, lainaturvat ja lyhennysvapaat.

Lisäksi kerromme yleensä sen, kuinka nopeasti rahat siirtyvät asiakkaan tilille lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen

Pyrimme myös antamaan mahdollisimman tarkat tiedot yrityksen asiakaspalvelun aukioloajoista ja yhteydenottotavoista.

Miksi lainojen korot muuttuvat? 

Lainojen korot seuraavat markkinatrendejä. Niihin vaikuttavat tuhannet eri tekijät, joista lainanottajan ei tarvitse olla selvillä. On kuitenkin joitakin ehtoja, joihin lainanottajan olisi syytä perehtyä. 

Syyskuussa 2019 kuluttajansuojalakiin merkittyä korkokattoa kiristettiin. Korkokatto koskettaa kaikkia verkossa markkinoitavia pikalainoja, joustoluottoja ja kulutusluottoja. 

Uuden kuluttajansuojalain mukaan lainojen nimelliskorko on rajattu 20 %:iin. Koron lisäksi lainoihin lisättävät muut kulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa.

Kyseisen lakimuutoksen tiimoilta kaikkien Suomessa toimivien palvelujen on noudatettava edellä mainittuja säännöksiä. 

Muutoksen myötä nettilainojen hinnat kääntyivät laskuun, ja huonossa tilanteessa olevat lainapalvelut lopettivat yritystoimintansa, mikä jätti jäljelle ainoastaan vakavaraiset palvelut. 

Lainan korkoihin vaikuttavat myös muut tekijät. Asiakaskohtaisella tasolla hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät; 

  • lainan määrä
  • laina-aika
  • tulot 
  • muut olemassa olevat lainat
  • haetaanko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa.

Yleiset lainan hakemiseen liittyvät ehdot

Lainan hakemiseen liittyy ehtoja, jotka vaihtelevat yrityskohtaisesti. On kuitenkin joitakin universaaleja ehtoja, kuten puhtaat luottotiedot, täysi-ikäisyys, Suomessa asuminen ja suomalainen henkilötunnus.

Yleensä lainanhakijalta edellytetään kuitenkin korkeampaa kuin 18 vuoden ikää, ja monissa palveluissa ikärajana on vähintään 22 vuotta. 

Valtaosa lainapalveluista pyytää todentamaan edelliskuukausien tulot. Palvelut edellyttävät yleensä säännöllisiä tuloja, mutta lainaa saatetaan myöntää poikkeuksellisesti myös työttömälle. Tuolloin lainaprosessi on kuitenkin normaalia aikaa vievämpi. 

Suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne ja suomalainen puhelinnumero ovat välttämättömyys sähköistä tunnistautumista varten.

Erilaisten lainanvertailupalvelujen tarkoituksena on helpottaa lainaa hakevan työtaakkaa, sillä tuolloin yhdellä ainoalla hakemuksella pääsee vertailemaan jopa 30 lainanmyöntäjän lainatarjontaa.

Esittelemämme palvelut ovat täysin ilmaisia, eivätkä velvoita hakijaa solmimaan lainasopimusta kenenkään kanssa. 

Usein kysytyt kysymykset

Ennen lainavertailua tulee miettiä huolellisesti oma budjetti ja selvittää, millaiseen lyhennyserään oikeasti olisi kuukausittain varaa niin, ettei talous mene liian tiukalle.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä se tarjoaa mahdollisuuden juuri itselle parhaan lainan löytämiseen. Mikäli tarjousta kysyy ainoastaan yhdestä paikasta, saa tarjouksen ainoastaan yhdestä paikasta. Lainoja vertailevat palvelut ovatkin yleensä kätevin vaihtoehto, sillä ne voivat kilpailuttaa jopa 30 lainanmyöntäjää.

Mikäli lainaa on pakko ottaa, on sitä viisainta ottaa ainoastaan juuri tarvittava määrä - ei senttiäkään enempää. Ennen lainanottoa on myös hyvä säästää mahdollisimman paljon joko lainan käyttökohdetta tain lainan takaisinmaksua varten.

Mikäli lainaa on pakko ottaa, on sitä viisainta ottaa ainoastaan juuri tarvittava määrä - ei senttiäkään enempää. Ennen lainanottoa on myös hyvä säästää mahdollisimman paljon joko lainan käyttökohdetta tai lainan takaisinmaksua, mikäli laina on todella edullinen, varten.

Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, eikä se velvoita hyväksymään mitään tarjotuista vaihtoehdoista.

Kirjoittaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.