Pikavippi vai kulutusluotto 

Rahan tarve saattaa joskus iskeä, kuin salama kirkkaalta taivaalta. On ymmärrettävää, että joissakin tilanteissa säästöjä ei ole kertynyt tarpeeksi äkillisten menojen kattamiseksi. Joissakin tilanteissa rahan tarve voi olla niin akuutti, että rahat on saatava saman päivän aikana. Parhaillaan sinulla on mahdollisuus saada pikavippi heti tilille, kun taas pankkilainaa hakiessa päätöksen tekoon menee pidemmän aikaa. 

Tässä artikkelissa kerromme asioita, jotka sinun tulee tietää pikavipistä ennen hakemuksen täyttämistä, kuinka pikavipin hakeminen onnistuu, millaisia summia pikavipillä voi lunastaa ja mitkä ovat pikavippien ja kulutusluottojen erot. Viimeisenä esittelemme myös nopeimmat pikavippien sekä kulutusluottojen tarjoajat. 


Parhaat pikalainat yhteenveto

100 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

200 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

300 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

500 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

1000 euron lainat järjestettynä halvimmasta kalliimpaan

Mitä eroa on pikavipillä sekä kulutusluotolla? 

Suurimmalle osalle on selvää, mitä eroa pikavipillä ja lainalla on, kun taas kulutusluoton sekä pikavipin erot, eivät ole yhtä selkeitä. Molemmat pikavippi sekä kulutusluotto ovat pienlainoja. Toisin, kun lainassa, näillä kahdella pyritään helpottamaan pieniä normaaliin arkeen liittyviä hankintoja. Suomen lakiin viitatessa pikavipit sekä kulutusluotot ovat sama asia. Molempia pikavippiä sekä kulutusluottoa koskevat samat lain säännökset, kuten luotonantajan rekiteröintipakko sekä lainan myöntämisajankohtaa varten säädellyt säännökset. Kun asiaa katsotaan enemmän käytännölliseltä kannalta, on kyseessä kaksi täysin eri asiaa. Pikavippien sekä kulutusluottojen erot muodostuvat pääasiassa takaisinmaksusta, vakuuksista sekä lainasummista. 

Kulutusluotto - jopa 60 000 euroon asti 

Kulutusluotosta puhuttaessa, on kyseessä pikavippiä suurempi lainasumma. Kulutusluotolla on myös pikavippiä pidemmät takaisinmaksu ajat. Pisimmillään sitä maksetaan takaisin useamman vuoden ajan. Lisäksi näihin lainoihin sisältyy monissa tilanteissa vakuuksia. Rahoitusyhtioiden lisäksi normalit pankit voivat tarjota kulutusluottoja. Suurin ero pankkien sekä rahoitusyhtiöiden välillä ovat lainojen käsittelyajat. Rahoitusyhtiöt käsittelevät luottohakemuksen todella nopeasti, kun taas pankit ovat huomattavasti hitaampia. Kulutusluotolla lainanhakija voi nostaa lainaa nopeasti 1000 eurosta ylöspäin, parhaillaan jopa 60 000 euroon asti. 

Kulutusluottoa käytetään moniin eri hankintoihin. Kyseessä on turvallinen sekä järkevä valinta, jos rahantarve yllättää äkillisesti. Yleisiä syitä lainan haulle ovat muun muassa kodinkoneen taikka auton hajoaminen äkillisesti. Monesti luottoa haetaan myös itsensä hemmotteluun, viikonloppu matkoihin ja muihin tämän tapaisiin tarpeisiin. Syitä kulutusluotoille on yhtä monia, kuin hakijoitakin. 

Kulutusluottoa haettaessa tulee olla erityisen tarkka, sillä niissä on suuria hintaeroja ja vuosikorko voi vaihdella 5 - 50 % välillä. Luoton takaisinmaksuaika on yleensä 1 -15 vuoteen. Myös takaisinmaksuaika muuttaa vuosikorkoa. 

Hae lainaa Credit24:ltä!

Hae lainaa Suomilimiitiltä!

Pikavippi heti tilille 

Pikavipistä puhuttaessa, puhutaan huomattavasti lyhyemmästä maksuajasta sekä pienemmästä summista. Yleensä lainasumma on jotakin 100 - 400 euron väliltä. Pikavipin saamiseksi hakija ei tarvitse takaajaa taikka vakuutta. Yleensä lainan myötäminen onnistuu, kunhan hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Takaisinmaksuaika pikavipissä on normaalisti 18 vuorokaudesta kolmeen kuukauteen. Parhaillaan maksuaikaa annetaa kuitenkin vuodeksi. Se maksetaan takaisin kokonaisuudessaan tai kahteen erään jaettuna. 

Pikavipin idea on auttaa lainanhakijaa pulassa. Yleensä pikavippi on heti lainanhakijan tilillä. Yleensä sitä haetaan normaaleihin arjen kuluihin, kuten laskuihin taikka ruokaan. Pikavippien todellinen vuosikorko on huomattavasti suurempi, kuin kulutusluoton. Sen todellinen vuosikorko vaihtelee 100 ja 1 500 % välillä. Tarkalla lainanvertailulla, lainanhakija voi säästää jopa yli 10%. Pikavippejä vertaillessa 50 euron lainan takaisinmaksu voi olla aina 57 eurosta reilusti yli 70 euroon. Suomen lakia on tiukennettu pikavippien osalta todella paljon viimeisien vuosien aikana. 

Pikavippi heti tilille - hae näin 

 • Valitse tilanteeseesi sopivin lainan tarjoaja (tarkista, että yrityksellä on käytössä sama pankki, kuin sinulla) 
 • Täytä lainahakemus, seuraa tarkasti lainantarjoajan ohjeita
 • Voit saada lainan heti tilillesi. Laina voi olla tililläsi jopa muutamassa minuutissa 

Mitä pikavippiä vertaillessa tulee ottaa huomioon 

Pikavippien hintaerot ovat valtavia, eikä hakijan kannata tuijottaa pelkästään korkoon, sillä lainojen hinnoissa ratkaisevan tekijän kuuluisi olla sen kokonaishinta. Selvittämällä kaikki mahdolliset kulut, saa hakija tietoonsa oikeasti edullisimman lainan. Kokonaiskuluja selvittäessä, tulee huomio kiinnittää seuraaviin asioihin: 

 1. Avausmaksut, toimitusmaksut sekä toimituskulut. Aikaisemmat termit ovat käytännössä sama asia. Avausmaksu on maksettavan lainan hinta, joka tulee maksettavaksi lainaa lunastettaessa. Puheena voi olla kiinteä summa tai prosentuaalinen osuus. Sinun tulee tarkistaa, vähennetäänkö avausmaksu erikseen vai vähennetäänkö se lainapääomasta. Joskus avausmaksu otetaan pois haetusta lainasummasta 
 2. Nostopalkkiota voidaan ajatella joissakin tilanteissa avausmaksuna. Sitä käytetään joustoluotoissa, jossa haetaan suurempaa lainasummaa. Nostopalkkio maksetaan aina lainaa nostettaessa 
 3. Lainan korko on se kaikista puhuttavin kulu. Koroista puhuttaessa lainantarjoaja voi puhua nimellisestä kuukausikorosta sekä nimellisestä vuosikorosta. Esimerkiksi, jos 3% nimellinen kuukausikorko vastaa 42.6% nimellistä vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainan kulut, myös yllä mainitut. Todellinen vuosikorko on ainoa luku, joilla lainoja voidaan vertailla keskenään 
 4. Tilinhoitomaksu, kuukausimaksu sekä laskutuslisä. Monissa lainoissa peritään aikaisempien kulujen lisäksi tilinhoitomaksua sekä laskutuslisää. Ei ole väliä, mitä aikaisemmista kuluista laskun tarjoaja käyttää, ratkaiseva tekijä on kuinka paljon he perivät kyseistä kulua. Tätä summaa laskettaessa, tulee huomioon ottaa myös laina-aika. Vaikka kuukausimaksu olisi pieni, siitä kasvaa suuri summa esimerkiksi 10-vuoden laina-ajalla 
 5. Tekstiviesti sekä puhelinmaksut. Joidenkin lainojen saaminen vaatii tekstiviestien lähettämistä tai palveluun soittamista. Yleensä kyseiset viestit sekä numerot ovat maksullisia, joka lisää myös kokonaiskulujen määrää. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen pieni menoerä, josta ei kannata ottaa suurta stressiä. Kulujen olemassa olo on kuitenkin hyvä tiedostaa 

Pikavippi heti seuraavilta tarjoajilta 

Suomilimiitti etusivuSuomilimiitti - 100% suomalainen 
 • Lainaa 10 - 2 000 euroa 
 • Nopea lainapäätös. Maksetaan tilille yhden arkipäivän kuluessa 
 • Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko, joka vaihtelee 134.03% - 167.90% välillä

Suomilimiitti on osa J.W Yhtiöt Oy:tä, joka on toiminut 2006 vuodesta alkaen. Yritys on erikoistunut joustaviin sekä koska tahansa saataviin tililuottoihin. Lainaa voi hakea, jos olet 21 - 70 vuotta, sinulla ei ole maksuhäiriöitä, olet suomenkansalainen ja sinulla on vakituinen osoite Suomessa. Lainan hakeminen edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Suomilimiitti saattaa pyytää myös kopioita palkkakuiteista sekä tiliotteesta. Tämä on normaali toiminto takaisinmaksukyvyn varmistamiseksi. Lisää voit lukea Suomilimiitin arvostelusta!

Hae lainaa Suomilimiitiltä!

Vippi.fi etusivu Vippi.fi - täytä nopea lainahakemus 
 • Lainaa 100 - 10 000 euroa 
 • Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu 5 minuutissa 
 • Kulutusluotot sekä joustoluotot 
 • Todellinen vuosikorko 49.77% - 131.66% 

Vippi.fi on perustettu jo vuonna 2006. Heillä on käytössään automaatisoitu lainaprosessi, jonka ansiosta lainan hakeminen sekä lainatarjouksien hyväksyminen käy iltaisin sekä viikonloppuisin. Vippi.fi tarjoaa myös 14 päivän peruutusoikeuden lainalle. Yrityksen lainat kuuluvat markkinoiden nopeimpiin, sen kehittyneet teknologian ansiosta. Lisää Vippi.fi:n lainoista, takaisin maksuista sekä koroista, voit lukea palvelun omasta arvostelusta! 

Hae lainaa Vippi.fi:ltä!

Credit24 - nostopalkkio aina 0€
 • Credit24 etusivu Lainaa 100 - 4 000 euroa 
 • Ei avausmaksua tai kuukausittaista tilinhoitomaksua 
 • Todellinen vuosikorko 49.85% - 153.63% 
 • Rahat tilillä jopa 15 minuutissa 

Credit24 joutolimiittiä voit hakea, jos olet yli 19-vuotias, aikaisemmat raha-asiat ovat hoidettu moitteitta, sinulla on verkkopankkitunnukset sekä henkilökohtainen puhelinliittymä. Matkapuhelimeesi tullaan lähettämään PIN-koodi. Lisäksi Credit24 voi pyytää liitteitä hakemuksen yhteydessä. Tämä jotta he pystyvät varmistumaan maksukyvystä. Yrityksen palveluita on käyttänyt yli 700 000 laina-asiakasta. Suomen lisäksi yritys toimii Austraaliassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Lisää lainapalveluista Credit24 arvostelusta!

Hae lainaa Credit24:ltä 

 

 

 

 

 

 


FAQs