Lainahakemus ja sen täyttäminen 


Lainaesimerkki: 10 000€ laina 5-vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukausierä 232,5€ ja lainan kokonaishinta 13 951€. Lainankulut; 5€ / kk tilinhoitomaksu, 90€ avausmaksu ja 12,60% nimelliskorko. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikoroko on 14,9%. Huomiothan, että todelliset kulut ovat löydettävissä ainoastaan henkilökohtaiselta lainatarjoukselta. 

Lainahakemus täytetään luottoa taikka lainaa haettaessa. Yleensä lainan sekä luoton hakeminen onnistuu netissä, sillä suurin osa yrityksistä on mahdollistanut hakemuksen täyttämisen verkkopankkitunnuksien avulla. Verkkopankkitunnuksilla varmistetaan jokaisen lainanhakijan henkilöllisyys. Ennen lainahakemuksen täyttämistä on tärkeää, että tunnet lainantarjoajan ja kyseessä on luotettava toimija. Me lainat.fi sivustolla olemme tehneet pohjatyön valmiiksi, jonka ansiosta sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa aiheeseen tutustumiseen taikka sivustolta toiselle hyppimiseen. 

Lisäksi yläpuolelta löytyvällä hakemuksella voit kilpailuttaa jopa 20 lainalaitosta sekä pankkia. Kilpailuttaminen ei velvoita sinua mihinkään, eikä siitä veloiteta minkäänlaista maksua. 

Mitä tietoja tarvitsen lainantarjoajasta

Ennen lainanhakemista on myös tärkeää tietää, millainen itse lainantarjoaja on. Ovatko muiden asiakkaiden kokemukset olleet positiivisia? On hyvin tärkeää, että varmistut luoton tarjoajan luotettavuudesta, ennen kuin annat omat henkilötiedot sivuston ylläpitäjille. Huolellisella pohjatyöllä pystyt myös välttymään ikäviltä yllätyksiltä sekä identiteettivarkauksilta. Sinun tulisi tietää vähintään alla löytyvät tiedot lainanantajasta, ennen lainahakemuksen tekemistä: 

 • Puhelinnumero 
 • Käyntiosoite 
 • Postiosoite 

Luotonantaja vastaa lähettämäsi lainahakemuksen käsittelystä. Käsittelyaika vaihtelee luotonantajan mukaan. Osa paikoista käsittelee hakemukset muutamassa minuutissa ja toisilla sama prosessi voi kestää viikkoja. Listasimme alle muutaman tarjoajan, jotka hoitavat hakemuksen käsittelyn erityisen nopeasti. 

Vippi.fi Vippi.fi etusivu

 • Lainaa jopa 10 000 euroa 
 • Täytä hakemus 5 minuutissa 
 • Lainapäätös heti 
 • Peruutusoikeus 

Vippi.fi tarjoaa asiakkailleen joustoluottoja sekä kulutusluottoja. Lainaa on mahdollista saada jopa 10 000 euroa. Vippi.fi tarjoaa aina edulliset lainapalvelut, sillä sivustolla on käytössä asiakaskohtainen hinnottelu. Vippi on aina auki ja rahat on mahdollista saada tilille jopa 5 minuutissa (klo 7:00 - 23:00 välisenä aikana). Vippi.fi tarjoaa myös 14 vuorokauden palautusoikeuden. 

Yritys on palvellut asiakkaista yli kymmenen vuoden ajan. Se on 100% suomalainen toimija, jonka operatiivinen päätoimipaikka sijaitsee Turussa. 

Vippi.fi lainaesimerkki: asiakas ottaa joustoluottoa 2 000€ ja maksaa sen takaisin vuodessa, eli yhteensä 12 maksuerässä. Luoton kokonaishinnaksi tässä tilanteessa määritetään 2 295€. Esimerkkitilanteessa lainan avausmaksu on 0€, lainanhoitokulut 0,1% päivässä, eli 73€ vuodessa. Laina pitää myös sisällään 19,9% nimelliskoron, jolloin todellinen vuosikorko on kaikki kulut huomioiden 29,6%. 

Hae lainaa!

Ferratum etusivuFerratum 

 • Jopa 4 000 euroa lainaa 
 • Rahat tilillä yleensä 5 minuutissa 
 • Ei piilokuluja 

Ferratumilla hakeminen on helppoa sekä selkeää. Hakemuksen täytön jälkeen avautuu sinulle automaattisesti joustavaluotto -tili, josta voit siirtää rahaa omalle pankkitilillesi. Ferratum veloittaa nostomaksun sekä päivittäisen koron. On kuitenkin hyvä muistaa, että luottotilin avaamisen jälkeen, ensimmäiset 30 päivää ovat korkovapaita. Mitä enemmän maksat takaisin kuukaudessa, sitä pienemmäksi lainan korko muuttuu ja sitä enemmän luottoa sinulle voidaan myöntää tulevaisuudessa. 

Ferratum lainaesimerkki: Asiakas nostaa maksimiluoton, joka on 4 000€ ja takaisin hän maksaa kyseisen luoton 12 kk. Joustoluoton nimelliskorko on 19,97% ja tilinhoitomaksu 12€ / kk. Todelliseksi vuosikoroksi määrittyy 29,79%. Luoton kokonaiskustannukseksi määrittyy tässä tilanteessa 4 576,59€. 

Hae lainaa!

Lainahakemus hakijalta vaadittavat tiedot 

Lainahakemusta tehtäessä kysytään hakijalta vähintään seuraavat tiedot:

 • Nimi 
 • Yhteystiedot / osoite 
 • Henkilötunnus 
 • Haettava lainasumma 
 • Menot sekä tulot 
 • Tiedot työsuhteesta, onko eläkeiläinen, opiskelija vai työtön 
 • Muut lainanhoitokulut 
 • Pankkitili jonne hakija haluaa lainan 

Osa lainaa myöntävistä yrityksistä kysyy hakijan siviilisäätyä, asumismuotoa sekä samassa kotitaloudessa asuvia henkilöitä. Lisäksi he voivat vaatia tiedot huollettavien lapsien määrästä, olemassa olevista luotto- sekä maksukorteista, asevelvollisuudesta, aikaisemmista sekä olemassa olevista lainoista ja niiden tilanteesta. Lisätietoa työsuhteesta, kuten työsuhteen alkamispäivä, viimeisimpien kuukausien palkkakuitit, pääomatulot ja sen hetkisen varallisuuden euromäärä. 

Lähes kaikki yritykset, jotka toimivat Suomesta käsin tarkistavat myös hakijan luottotiedot. Suurin osa haettavista lainoista hylätään, jos luottotiedoissa on aikaisempia merkintöjä.

Tietoja annettaessa, hakijan tulee myös taata, että kaikki hänen antamansa tiedot ovat oikeita. Lainapäätös tehdään kaikkien annettujen tietojen perusteella. 

Miksi lainahakemus hylättiin? 

Lainahakemuksen hylkäämiselle voi olla useita eri syitä. Perusteina voivat toimia liian pienet kuukausi- tai vuositulot. Hakemus voidaan hylätä myös, jos aikaisempi maksukäyttäytyminen on ollut epävakaata.

Joissakin tilanteissa hakija voi hakea lainaa myös liian suurella luottorajalla. Tällöin lainantarjoajat katsovat, että hakijan tulot eivät riitä maksamaan lainaa takaisin. Tällöin kannattaa harkita luoton hakemista pienemmällä ja omaan tilanteeseen sopivammalla summalla. 

Osa pankeista katsoo viivästyneitä maksuja tarkemmin, kuin toiset. Jotkut pankit eivät myönnä lainaa, jos hakijalla on taustalla yksikin viivästysmaksu. Yksi unohdus ei kuitenkaan tee välttämättä huonoa maksajaa. Jos ensimmäinen hakemuksesi hylätään maksuviivästyksen / unohduksen takia, kannattaa kokeilla toista pankkia. Velkaantumisen kanssa tulee kuitenkin olla erityisen tarkkana, sillä liika velkaantuminen voi koitua isoksi ongelmaksi.

Joissakin tilanteissa hakijan hakemus voidaan hylätä, mikäli hänellä ei ole tarpeeksi suuret tulot haettavaan luottosummaan nähden tai mikäli tulot eivät ole säännölliset. Tällainen päätös voi osoittautua osa-aikatyöläisen kohtaloksi, sillä taetta tuloille ei ole ja joskus tulot voivat vaihdella rajusti joka kuukausi. Varsinkin nollasopimukset ovat todellinen haaste, jos lainan tarve yllättää. 

Merkintä luottotietorekisterissä pysäyttää prosessin lähes poikkeutta. Esimerkiksi luottokortteja ei myönnetä henkilöille, joilla on merkintä luottotiedoissa. Osa lainantarjoajista myöntää lainoja myös luottotiedottomille, mutta silloin merkinnän tulee olla vanha, eikä maksuja saa olla rästissä.

Luotontarjoajan omat tiedot voivat myös vaikuttaa päätökseen. Vaikka Suomesta ei löydy luottorekisteriä, on lainantarjoajalla oikeus hylätä lainahakemus omiin tietoihinsa viitaten. Tietoja voivat olla aikaisemmat ja avoinna olevat luotot, kuten asuntolaina tai luottokorttimaksut, maksuviivästykset, työpaikkojen suuri vaihtuvuus sekä liian suuret menot tuloihin nähden. 

 


FAQs